reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
A dziewczynki muszę zmykać , bo własnie goście przyszli na niedzielną kawkę ;) Miłego oglądania ciuszków , mebelków , wózków itp :) Papapa

reklama
STOKROTKA,ja uwielbiam tematy zwiazane z zakupami dla malenstwa i sama niekiedy to wszystko przegladam :)))
EWCIA, Ja tez mam mniej wiecej upatrzonych pare rzeczy
SOL, ja tez kiedys przegladalam ciuszki dla ciezarnych. Fajowe sa. Zalezy jak nam sie uda, bo jakby w miare szybko to nie beda mi potrzebne na lato, a jak staranka sie przedluza to na pewno kupie jakies sexy bluzeczki. Sol pokazuj co wybralas :))) Fajnie byc modna przyszla mama :)))

hejka! my już w domku i po obiadku, dziś taki późny był;-)
Mama, marath, zapmarta mam nadzieję, że więcej starających i wspólnie damy radę ;-)i że będą teo pozytywne efekty. nie ma innego wyjścia:-)
zapmarta, Wisienka oby wasze teściory były pozytywne:-)
NO to poczytałam zaległości-chociaz wszystkiego sie ogarnać nie da. ;-)
A jak tam testować ktoś dziś miał?
Ja jakaś do niczego ostatnio. dzis się popłakałam bo pobiłam czajnik do herbaty... normalnie kosmos.

Ostatnia edycja:
marylka to do dzieła po małpie ;-) to nam pozostało. musim się trzymać i nie rozklejać :-) a ja o 12 do taty jadę. także po woli będę zmykać, miłej niedzieli Wam życzę
no dokładnie nie ma co trzeba zbierać siły i działać :) mój Kamil już wczoraj pytał kiedy mam teraz płodne :):):)

Przepraszam ze mnie nie ma - ale siadłam do pisania - mąż się całkiem nieźle trzyma więc trzeba wykorzystać chwilę kiedy Karola mnie nie maltretuje :-p

A i się pochwalę - moje dziecię pokazuje na mamy brzuszek i mówi że tam dzidzia :-D

Przesyłam fluidki
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
świetnie że Karola tak reaguje super po prostu :) dzięki za fluidki :):):):)

witam
pogoda mnie dobiła.... nie mam siły na nic...
sorbek nie smuć się , bardzo mocno przytulam Cię. Aż mi się smutno zrobiło...
mama jak pięknie wygląda suwaczek. To teraz czekamy na zmianę na inny-wiadomo jaki :)
sol ale masz mądrą córeczkę. Za pracę się bierz, ale to już, bo pogonię miotłą!! Oczywiście zagladając czasem na bb :)
marylka ale czaderskie te chusty!!! ja na pewno taką sprezentuję dla maleństwa-bo na studiach miałam o chustach i wiem że są super. Ale jak zobaczyłam Twoją mamę z chustą-to wiesz, teraz koniecznie się musicie postarać, bo bardzo Jej pasuje taka chusta. :>

A my wczoraj byliśmy na ognisku u znajomych i wcinaliśmy pieczone ziemniaczki-normalnie pychota z masełkiem czosnkowym. Takie proste danie a wszyscy aż mlaskali z zadowolenia :D:D

Uciekam, jadę zawieźć męża do szkoły i do mamy zajrzę na herbatkę. papa
no musimy sie postarać bo ona nagle mówi że wnuka nosiła a nie lalke :):):) i mój kamil tez powiedział że będzie nosić w chuście dziecko :):):)

MARGOLCIA- witaj i mam nadzieje,ze szybko dodam ten wyczekiwany suwaczek;-)a ognisko-fajna sprawa:tak:
LORELAIN WYSLE Ci na PW moje dane,wpisz sobie i poogladasz na NK:tak:
MARYLKA- czyli @ przyszla.....no to bierzecie sie do pracy w nastepnym cyklu;-)tak jak Sorbus i Mlodam o i ....JA!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-DBEDZIE NAS WIECEJ DO TESTOWANIA:tak::tak::tak::tak:
SOL- cudne uczucie jak juz ma sie jedno dzicko i tak pokazuje na brzuszek i mowi,ze tam jest dzidzia:tak::-Da zobaczysz jak sie bedzie do brzuszka tulila jak juz Ci wyskoczy:tak::cool2:
ZAPMARTA- witam i przyjemnosci w Ikea-tez by trzebabylo sie tam wybrac:tak::-)
MLODAM -trzymam kciuki za wtorek i wyniki taty:tak:bedzie dobrze:happy2:
SYLVI- juz ide na watek ciazowy,pozdrawiam:tak::-)
no ja już ćwiczyłam wczoraj :) zanim @ przyszła :):) a co sie bede opindalac :):):) kamil mówwi że teraz jest starszy to mądrzejszy i że sie uda :):) ale sobie wymyslił co :):)

witam sie dziewczyny rano zdazylam zrobic tescior noi dalej negatywny a dzisiaj 3 dzien co nie ma@ dlaczego negatywny?
no nie wiem o co kaman albo ciąża albo Ci sie cykl może rozregulował choc trzymam kciuki za ciąże i zrób tak jak puxniej pisałaś poczekaj tydzien i zrób powtórke

mama, darowałam sobie Ikeę, bo przestało podać i wybrałam spacer z Karolem, żeby na powietrzu był. Teraz śpi, a ja za obiadek się wzięłam...

Marylka, mlodam, sorbuś. Naprawdę mi przykro dziewczyny i trzymam kciuki, żeby następnym razem się udało.
Palissa, może powtórz test za 2-3 dni. Jeśli dalej będzie negatywny idź do gina.
Maran-atha, mam nadzieję, że szybciutko zaciążysz..., z tego co pisałaś próbujecie "na dziewczynkę" ??? czy płeć nie istotna ?
sol, pięknie to musi wyglądać jak Karola całuje twój brzuszek...
nie ma co sie smucić naprawde moze ja nie zaszłam teraz ale może tobie sie teraz udało :) a ja z mamą młodąm i resztą dziewczyn damy wam popalić w tym m-cu przy testowaniu :)):):):):)

Agnieszka- no, teściowa też jest wyjściem:tak:;-)

A ja już pomału kombinuję, aby nie zaczynać staranek od sierpnia tylko od lipca:-p
Pamiętam jak byłam w kwietniu w tym nieszczęsnym szpitalu, to taki fajny doktorek powiedział, aby poczekać jeszcze z 3 miesiące i zacząć pracować:blink:

No i teraz tak myślę, że do mojego pójdę w czerwcu, zrobię jeszcze te badanka, które będzie mi kazał i jak będzie wsio oki, a MUSI być, to powiem czy miesiąc w tę czy w tamtą robi jakąś różnicę:zawstydzona/y:
Choć z drugiej strony to tylko miesiąc, a jak nie daj Boże były by jakieś komplikacje, to będę sobie wyrzucać, że nie poczekałam tego miesiąca:-:)-(

Kurcze sama nie wiem:-:)-:)-( ale tak bardzo bym chciała zacząć już staranka...
pewnie zaczynaj w lipcu jak sie uda to super a jak nie to trudno uda sie w sierpniu :)

WISIEŃKA- nakupilam paczków z dzemem i ajerkoniakiem,pychna ,mieciutka halke z kruszonka i wlasnie wcinamy a do tego kawa:tak:pogada taka ,ze slow brak i glowa boli przez to cisnienie:dry:
ZAPMARTA- trzymam kciuki z calych sil za Ciebie i Wisieńke,zeby za 5 dni testy pokazaly Wam 2 kreseczki:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
EWCIA3004-strój super a jesli chodzi o zaczecie staran w lipcu to moze tak ze spokojem do tego podejdz,ze tak niby tylko pocwiczycie przed sierpniem;-)ze tak tylko niby bys chciala,ale w sumie nie wiadomo-wiesz...tak na luziku,bez parcia i moze,moze....a jak nie to juz od sierpnia na calego;-):tak:
a ja dziś kończyła wczorajszego torta :)

MARYLKA, mam nadzieje ze w tym cyklu sie uda. a mamie faktycznie do twarzy z chusta. Jeszcze musicie sie postarac o malenstwo i tyle :)))

EWCIA, ja bym byla za. Bysmy we dwie rozpoczely w lipcu i margolcia chyba tez

MAMA, dzieki za info od szczesliwej. Mysle o niej caly czas :((( bidulka
no ja jej powiedziałam wczoraj że ja bede używać chust a ona odrazu to znaczy że wbede babcią a ja że jeszcze nie a ona achaaaaaaa - chyba też jej sie spodobało :)

No ja też :) BARDZO :) Mój M nawet jak jestem w pracy to pisze do mnie sms w stylu "Jak się czuje mamusia naszych przyszłych dzieciaczków" On chyba chce bardziej niz ja , choć nie wiem czy to możliwe :D
to super że mąż tak reaguje mój też ciągle cos w moim sklepie pokazuje i mówi o to super :) i nawet zadeklarował sie że będzie w chuście dziecko nosic żeby miec z nim super kontakt :):) mój kochany krokodyl :) - nie pytajcie dlaczego krokodyl

acha-no i zapomnialam-wczoraj pisalam do BIBINKI jak tam Je mężowi poszlo na maratonie no i... na 180 startujacych byl 24:szok: a w swojej kategorii 7:szok:takze super i napisala ze czas polepszyl:tak::tak:no i kozystaja z bycia we dwoje-spacery jedzonko w knajpce,przytulanki;-)fajnie-potrzebne Jej-IM- to bylo:tak:
to super tylko pogratulowac takiego wysdportowanego mężulak :):):) i masz race nalezał się im taki wypad :)

sol jakbyś mogła mi poprawić sówaczka na 26 dni cykl i od dziś :)

O matko czytam czytam i końca nie mogę ujrzeć :-D
Co za okropny dzień od wczoraj wieczora do teraz pada i pada. Do tego przez pył lotniska są zamknięte a w środę mam samolot o 19.45 :wściekła/y:
Ani nie chce mi się pakować ani nic. Do tego pranie mi nie wyschnie:wściekła/y:
A i mdłości buuu.
wisienka
gwarantuje ,że nie chciałabyś mieć mdłości jak ja w ciąży z synusiem całe 8rzygałam no i pewnie gdyby ciąża trwała dwa lata tyle bym rzygała:-D
testującym powodzenia życzę i zniechęcanie się ,że test nie wyszedł za pierwszym razem jest bezsensu mojej znajomej test dopiero w 3miesiącu ciąży wykazał o dziwo. Ale ,że wcześniej wybrała się do Gin to wiedziała od razu ;-)

Jakoś weny do niczego nie mam kompletny brak chęci buuu:baffled:

Zostałam sama...mąż pojechał do kina z chłopakami a potem na piwko tzn.mój mąż na coca colę :)
Widzę temat akcesorii dla dziecka jest...fajnie.Ja też lubię takie tematy ale nie oglądam w necie czy w sklepach takich rzeczy bo po pierwsze Alan mój już wyrósł a po drugie nie mam jeszcze drugiej dzidzi także nie chcę się nakręcać.

SOL, SUPerowe ciuszki. Teraz tylko czekac na kaske i wpasc w szal zakupow :)))))

reklama
my wróciliśmy ze spaceru i Ala spać chciała bo sie zaczeła kłaść na podłoge z pieluchą i mi mówi aaaaaa więc ją połozyłam i szybko na laptopa by Was poczytać
mama z Alą już lepiej :) chociaż dziś kiepska noc byla u nas... coś jej dokuczało, chyba zęby bo 16 już prawie ma w całości na wierzchu :)
zapmarta my chcialibyśmy teraz synka, ale przytulaliśmy się prawie co drugi dzień by nie "przegapić owulki" bo u mnie cykle nieregularne zawsze były, ostatnio miałam 34 dniowe więc owulka być powinna ok, 20 maja, ale wiedze, że to nie zawsze sie sprawdza bo zdaje sie Kinga miała wcześniej niż by to wynikało z cyklu więc ja jako osoba zapobiegliwa pomyślałam, że lepiej częściej jak za mało i sie nie daj Boże przegapi... ;-) i lipa będzie, do tego kupiłam testy owulacyjne by sprawdzić czy mam owulke bo u mnie czasem są cykle bezowulacyje no i tak od 3 dni sobie je robie i dziś wyszła kreska ciemna, prewie jak ta kontrolna i dzis też było przytulanko rano więc może akurat na chłopa sie uda a jak nie to i dziewczyna mi pasuje :tak: jedną już mam więc będą siostry... ja nigdy siostry nie miałam bo mam 3 braci więc może mi pisane babki, chociaż to nigdy nic nie wiadomo ;-) według chińskiego kalendarza jak poczete w maju w moim wieku to winien być chłop hehehe... ale płeć to sprawa drugorzędna najważniejsze by było zdrowe maleństwo, wszystko inne sie nie liczy:happy2: no więc jutro może damy spokój z przytulankami a we wtorek znowu sie poprzytulamy i może sie uda... Ala nam sie udała w pierwszym cylku starań więc i drugi ludzik może też sie uda... narazie jestem pełna optymizmu a jak będzie to sie okaże po testowaniu :)

witam nowe babeczki :)

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry