reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
o prosze ! wpadlam do was wiernie jeszcze na chwile ^poki mezus sie kapie a tu cisza i pustki! no to zmykam i do juterka! ale do piero po poludniu zapewne... rano kawa z koelzanka i pozniej konsulat. no to bede miala ok.14 do nadrabiania :) kolorowych wszystkim zycze: pa

reklama
ja tez wlecialam na chwile,ale chyba wszystkie sie przytulaja:-D maz sport oglada,ja troche poszperam w necie i klade sie bo jeszcze trocheslabo sie czuje.trzymajcie sie cieplo ido jutra:tak:

Na początku chciałam przywitac nowa dziewczyne kameleon1610 - witaj!! zycze owocnych staranek:-)
dziewczyny!!! nie narzucac mi tu presji prosze!!! w planach sa 3-4 ale po 2 sobie obczaje jak ti bedzie, trzeba realnie :) bo moze mi sie odechce i wystarczy. choc bardzo bym nie chciala. poki co naparwde sobie nie wyobrazamy mniej niz 3... a najlepsze ze ja nie hce rodzic po 32 GORA 35 roku zycia... wiec zostalo mi jakeis 8 lat na 2 lub 3 ciaze :))))))))))))))))
Ja narazie planuje tak: mam juz jedno. Odrugie zaczniemy sie starac za 3-4 miesiace to urodzi sie jak bede miala prawie albo juz 24 (zalezy kiedy zalapie;-)) potem jakies 2 lata przerwi i staranka czyli z 3 dzieci bede miec 27lat a 4 tak zeby bylo mlodsze od 3 tak 2-3 lata... czyli 30-31 lat i zamykamy produkcje ale zobaczymy co z tego wyjdzie jeszcze:-D:-D

jak sie dowiem to pewno będe sie darała ojciec jesteś naprawde ojciec udało sie ciekawe czy będą bliźniaki:-D no pewno coś w tym stylu to będzie ale wiem jedno uchcachana a nawet rozrechotana cały dzień będe chodzić :-D:-D
Oj ciekawe jaka bedzie mial mine jak to uslyszalby w ten sposob!! Naprawde niezly tekst:-):-) Jak kazdy inny oczywiscie:-D:-D Po prostu jestes the Best Maylka:-D No i wcale sie nie dziwie ze masz ochote sie zaopiekowac tymi ubrankami. W sumie to Cie podziwiam ze juz nie masz wyniesionej sterty laszków:-D:-D Marylka a masz drewniane kolyski??? A jak tak to po ile???
Dziewczyki kurujcie sie!!! Jak nikogo nie ma to tez spadam. Kolorowych snów da wszystkich:-):-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Josephine-o widzisz,a mi tu zewsząd doradzają,że na koniec roku nie ma co dzieci rodzić,bo rok do tyłu im będzie...ja bardzo chciałam w pażdzierniku,w połowie akurat,bo sama urodzona 16,a mąż 13,fajnie by było,jakby dzidzia z nami świętowała:-)...ale nie wyszło,to było wogóle dla mnie zaskoczenie...7 lat stosowaliśmy antykoncepcję,a tu prosze,i bez,i w dni płodne,i nie wpadliśmy!za tą kasę można by było kupić wyprawkę dla dziecka hehhe,tyle lat....
Maryla-ja ponad 2 lata pracuję z artykułami dziecięcymi,moja specjalność-akcesoria...jak prowadzisz sklep,może miałyśmy wspólne szkolenia wyjazdowe??
Dziewczyny,ja mam 27 lat,mąz 29,i w zasadzie to ja chciałam już zacząć starania,mąż opieszale,nie był przekonany,myślał że od razu się uda...a jak dostałam @,to był na tyle zdumiony,wręcz zakłopotany....skruszał i od razu zechciał dziecka,bo zobaczył że to nie takie hop-siup...ja już to wiem,bo czytam forum,i widzę ilu kobietom nie udaje się,trzeba mieć nadzieję;-)

KAMELEON- wiadomo,ze zadko jest tak jak bysmy chcialy-plany sobie a zycie sobie. ja w pierwsza ciaze zaszlam w 1 cyklu-radosc i zdziwienie i po 9 tyg.szok bo poronilam:zawstydzona/y: o Zuzie staralismy sie juz 7 m-cy - bylo pod gorke:-( o Dominika juz "tylko"4 m-ce, zobaczymy jak bedzie tym razem...ja zaczynam od czerwca
Tak to jest,nie przewidzi się ,,terminu'',ale ja bym nie chciała dłużej czekać niż parę miesięcy,najlepiej jakby choćby w grudniu udało się rodzić,nawet na święta:happy2:

kameleon1610: ja tez to mam na co dzień bo właśnie taki sklep prowadze :):);-) jak masz chwilke to zerknij na mojego bloga : SZKRAB ZAPRASZA
Cudne masz ubranka!normalnie bym kupiła wszystkie!!!!!!!!!!!!powiem Ci że u mnie nie ma tak ślicznych,szczerze!i ceny są niższe,hehh,u Ciebie!

Na początku chciałam przywitac nowa dziewczyne kameleon1610 - witaj!! zycze owocnych staranek:-)

Ja narazie planuje tak: mam juz jedno. Odrugie zaczniemy sie starac za 3-4 miesiace to urodzi sie jak bede miala prawie albo juz 24 (zalezy kiedy zalapie;-)) potem jakies 2 lata przerwi i staranka czyli z 3 dzieci bede miec 27lat a 4 tak zeby bylo mlodsze od 3 tak 2-3 lata... czyli 30-31 lat i zamykamy produkcje ale zobaczymy co z tego wyjdzie jeszcze:-D:-D
Witaj!!!!!!!!!!też bym chciała choć jedno mieć;)

Marylka, odczytałam wiadomość i zamiast odpisać, zamknęłam... dupa wołowa ze mnie. Ale nocnik zielony może być, kaskę wyślę jutro i resztę napiszę do Ciebie na spokojnie z pracy (Karol mi się wierci za bardzo i piszę w ratach).

Dziewczyny to fantastycznie, że planujecie dużo bobasków. Josephine mnie też róż po głowie chodzi...
Chciałabym zacząć staranka w wakacje, tak aby maluszek urodził się marzec-kwiecień.
Ja rodziłam w lutym i trochę deprecha mnie łapała. Zimno, wyjść mi z nim nie pozwalali bo się urodził z niską masą. Musiałam kontrolować jego wagę, więc ciągła presja czy wszystko ok.Ale to inna historia...

Wszystko zależy od mężulka, muszę go trochę podkręcić, a jak nie to pod koniec roku.
Zobaczcie dziewczyny jaki podział mamy: jedne dziewczyny zaczną staranka w wakacje a inne pod koniec roku.Dwie grupy mamy. Ciekawe co z tego wyniknie.

Kameleonku witaj u nas!!! Mam nadzieję, że się szybciutko uda.

halo kochane witam nowa starajaca sie :) kurcze ale piszecie w takim tepie ze nie bylo mnie 1 dzien i ciezko nadazyc:) ale mam wiadomosc poszlismy dzis zalatwiac sprawy urzedowe chcemy sie starac o mieszkanie :) udalo sie wszystko zalatwic i poszlismy do polskiego sklepu i tam pan mowi ze otwiera sklep w naszej miejscowosci a my ze to fajnie ze blisko bedzie itp i pyta czy znamy kogos kto pracy potrzebuje :cool2: i ja mowie no tak ja szukam a on tak to za 2 tygodnie zadzwonie :) tak sie ciesze :) oby tylko zadzwonil i oby mi sie udalo dostac ta prace bo u nas w miescie to jest prawie nie mozliwe:))))) pozdrawiam :*

Hejka
Dobry wieczór i dobranoc bo padam,zmęczona jestem na maksa :baffled: a tak poza tym to stęskniłam się za mężusie także idę się do niego słodko przytulic :-p

Witam nową staraczkę:)

Marylko dopiero przed chwilą odebrałam Twoją wiadomośc na mojej poczcie i wstawiłam Ci linka lecz musiałam połączyc Twoje suwaczki tzn.zbliżyc je bo nie mogło byc odstępów czyli lini wolnych(tak pisało po angielsku)także mam nadzieję że się nie gniewasz za zbliżenie suwaczków.Link działa bo sprawdzałam także teraz nie musisz pisac za każdym razem tylko wystarczy że "ktoś"kliknie w Twój link pod suwaczkami i znajdzie się na stronie Twojego bloga:)
Buźka i teraz uciekam już spac pa

no bardzo dobre rozplanowanie, startegia :) tylko ty agus jestes 2 albo 3 lata mlodsza ode mnie i ja akurat tych 2 lat nie mam gdzie wcisnac zeby tez tak gora do 30... 31. Hhhhhhhhhhhmmmmmmmm...

halo kochane witam nowa starajaca sie :) kurcze ale piszecie w takim tepie ze nie bylo mnie 1 dzien i ciezko nadazyc:) ale mam wiadomosc poszlismy dzis zalatwiac sprawy urzedowe chcemy sie starac o mieszkanie :) udalo sie wszystko zalatwic i poszlismy do polskiego sklepu i tam pan mowi ze otwiera sklep w naszej miejscowosci a my ze to fajnie ze blisko bedzie itp i pyta czy znamy kogos kto pracy potrzebuje :cool2: i ja mowie no tak ja szukam a on tak to za 2 tygodnie zadzwonie :) tak sie ciesze :) oby tylko zadzwonil i oby mi sie udalo dostac ta prace bo u nas w miescie to jest prawie nie mozliwe:))))) pozdrawiam :*

super asiu! mam andzieje, ze sie uda!!!! tylko bierz pana normalnie na kontrakt zeby ci pozniej macierzynski oplacal :) nie musi wiedziec ze sie starsz na 2011 ;)

hello!
pukpuk jest tu kto? ale dzis znow zle spalam... :/ a teraz czekam az moj synus sie laskawie obudzi..; mezulek wczoraj w domu przed 19 :) ale sie cieszyl ze widzial malego, wyszaleli sie , wykapal go :) a maly tylko "tatatatatatata" :) a tata na to:
" a tata bedzie mial jeszcze innego synka? i coreczke". -taaaaa
"a kiedy tata bedzie mail? a ile?" :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
takze to chyba tylko ja jetsem ogniwem CZEKAKAJACYM
ale postanowilismy i czekam, hce zeby poldus byl samodzielniejszy, bo jak znow bedzie taka ciaza tragiczna jak byla, to nie dam sama tu rady, a maz choc bardzo chce dzidzi, to sie wowczas z pracy nie zwolni i nie zacznie wracac codziennie o 19 zamaist 21-22
no wiec pozostaje odliczac i sie nakrecac
milego dnia dziewczynki!

reklama
Witam się z ranka z gorącą kawką w ręku :tak::-D
Dziś już nie śpię od 7mej,ogarnęłam już kuchnię i teraz czekam aż wstanie synek,muszę poodkurzac cały dom i zrobic ogólne porządki bo w sobotę nie będe miała czasu na sprzatanie ponieważ wybieram się na zabieg laserowy,próbę laseru już miałam,nie wystąpiły żadne komplikacje także usunę sobie pajączka z nogi :tak:zabieg mam na 12.30 :-)

...a co do staran to mój M chciałby miec już bobasa ale poczekamy jeszcze i starania zaczniemy chyba w wakacje albo i po bliżej zimy bo chciałabym urodzic latem jeśli bozia da mi od razy fasoleczkę:)

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry