reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
JSORBEK- no dobrze,juz dobrze-wiem co nie co i chetnie sie z Wami dziele,jesli ktos mnie prosi o rade to staram sie pomoc-taka ze mnie matka-polka:tak:;-):-D:-D:-D
.

no i chwała Bogu, że jestes :-)

Kurcze ale mnie brzuch na dole napiernicza teraz - jakbym cos gorącego miała tam :-D

reklama
co do tego że szczupłe dziewczyny mają ciężki poród to ja muszę tu zaprzeczyć i uspokoić szczupłe ciężarówki
moja znajoma rodziła w marcu jej rozmiar to 34 poród trwał 15 minut a teraz już nie widać aby była w ciąży mały 2600 i 52 cm
teraz 05.05.2010 mojego D. brata dziewczyna (hihi ale to fajnie brzmi) ważyła przed porodem 49 kg nawet nie wiem jaki ona ma rozmiar bo jest strasznie chuda, poród 10 minut, już prawie cały brzuch się wchłoną :) mały 3600 i 57 cm
więc nie ma co martwić się na zapas nie koniecznie będziecie mieć ciężki poród
ja zawsze byłam zaokrąglona a miednicę mam wąską i gin mi powiedział że może być ciężko podczas porodu więc chyba figura mało ma do tego

Ostatnia edycja:
ja też się nie zgodzę bo noszę rozmiar 36. Moj poród nie trwał zbyt długo i nie był dla mnie jakąś masakrą:) troche skurcze z krzyża mnie zwalały z wyra ale ogólnie okej było! :)) mogę śmiało rodzić jeszcze raz i na pewno bym się nie bała;)

hej Iwonka! super że się lepiej już czujesz. oby tak dalej i by Cię ta radość nie opuszczała:-) nom 6 dzionków pozostało, aż się boję jak to będzie. znając mnie to albo będę się cieszyć albo się zdołuję. ze skrajności w skrajnosć...
a wsystkim kobitkom smutającym się życzę słonka:-) w to burzowe popołudnie:-p
jeżynka ja nie wiem czy jestem, może i nie, ale zastanawiałam się czy jesli jestem to czy mocno szkodzą te tablety, a odpowiedz lekarzy jest do przewidzenia ;)

Ostatnia edycja:
Mama mam w domu dwa ciążowe testy, ale zdecydowałam, ze zrobię jutro. Będzie pewniejszy. A teraz się biorę za sprzątanie i obiadek :) Miłego popołudnia, będę wpadać w międzyczasie :)

mlodam ja mam za ponad tydzień do testowania ale będę się bała :( bo nie wiem jak się zachowam jak będzie ujemny :(
elleth no to jutro czekamy na wiadomości :)

Ostatnia edycja:
Maryla - ja mam RH - a Marcin ma RH + więc mamy konflikt. Jakby było na odwrót nie było by problemu a tak niestety serologii trzeba będzie pilnować :-( Z Karolą byłam dwa razy na badaniu - raz w 5 miesiącu a potem w 7 a przy porodzie że był próżnociąg użyty to dosżło do konfliktu pępowinowego i musiałam mieć antygeny podane - jeden zastrzyk w dupe i po krzyku :-p Ale jeśli by wyszedł pozytywny wynik w ciąży to musiałabym brać całą ciążę leki żeby maleństwo się prawidłowo rozwijało :tak: Ale wszystko da się przeżyć :-p Tylko żeby to igą nie było podawane :sorry: Nie znoszę igieł :-p
dzieki za wyjaśnienie :):)

młodam idź do lekarza i zapytaj się jakie leki możesz brać w ciąży by nie zaszkodzić dzidzi. Będziesz miała i sumienie spokojne, no i objawy alergii nie będą tak dokuczliwe.;-)
Sol, no koniecznie musisz uzupełnić zapasy w szafie, swoją drogą ja już też dawno na zakupach nie byłam.:sorry2: Szkoda, że Twój mąż dużo pracuje. Na pewno tęsknisz za nim
Lorelain, powodzenia w pisaniu pracy, a na kiedy staranka przełożyłaś?
marylka, może za wcześnie test zrobiony? Po dwóch dniach poziom bety hcg rośnie, więc w piątek mam nadzieję, że ujrzysz dwie krechy:tak:. Objawy masz bardzo ciążowe:tak: Sen oczywiście piękny. Kto wie, może to przepowiednia z tym 25 lutym?;-)
Marcepanek, współczuję porodu, ale warto było się poświęcić dla takiego słodziaka, jak teraz masz.:tak:
Wisieńka trzymam kciuki za II kreski i życzę miłej kawki z młodam:-)
jsorbek, niedługo i Ty dołąćzysz do grona zaciążonych:tak:
elleth zatestuj, po co się stresować. A tak to będziesz wiedzieć na czym stoisz:tak:
bb77 co u Ciebie??
Wiecie co to jest okropne co spotkało bibinke:angry::angry: szkoda słów na niektórych lekarzy:angry: Oni powinni pomagać a nie dołować czy utrudniać:angry:
może i masz racje dla świętego spokoju zrobie w piątek drugi test no za bardzo nie zbiednieje jak coś :):)

Oglądałam sobie właśnie zdjęcia kolegów i koleżanek ze szkoły i mi aż żal :-( Oni wiecznie na tych zdjęciach uśmiechnięci, opaleni w ekstra ciuchach a ja siedzę - kura domowa w domu i co mam z życia? Mam 24 lata a czuję się na co najmniej 35 :-( Najgorzej jak sobie człowiek uświadomi że nie tak miało wyglądać jego życie :-(
kobieto nie ma co sie porównywac do innych tylko trza doceniać to co mamy, ja tez czasem zazdroszcze jak inni jeżdżą sobie na wakacje to tu to tam mają swoją chate albo jeszcze co a ja co z rodzicami i dziadkami i pewno tak juz zostanie a napewno szybko sie nie zmieni ale nie żałuje bo fajną mam tą rodzinke (no z jednym wyjątkiem)wiadomo czasem doprowadzą mnie do szału ale to normalne :) trzeba sie cieszyc z tego co mamy i ewentualnie kombinowac żeby było lepiej co by na laurach nie osiąść :)

marylka : osttanio nie przyznalam ci sie :) znow przytargalam do domu mala siateczke z ciuszkami 0-3 m-ce,
a nie na 2 latka :) juz wyprane, wyprasowane leza i czekaja :)
hehehehe czas mi tak szybciej mija, a nie ebde miala duzo wydatkow jak zajde w ciaz, wypraweczka bedzie gotowa juz :)

reklama
elleth powodzenia jutro,
iwonka o to samo się boję, a tak niedawno to samo przechodzilam, wtedy sie udało bo 2 kreski były, tylko pozniej tragedia...a jak bedzie teraz?
jak nie bedzie to strach pozostanie.
a ja moze poczekam dzień dłużej, w razie czego. zreszta nie wiem czy cykl po... mi wrócił na swoje tory-czy bedzie 31 jak było i nie wiem czy trafiłam w dni płodne. oby

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry