reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
hej Josorbek dzieki za powitanko :)

SOL ja na razie kicham, astma wiem ze predzej czy pozniej mnie dopadnie, moja siostra ma od wieków, brat od gdzies 8 lat, więc prawdopodobieństwo jest spore że i u mnie się pojawi. zauważyłam juz jakis czas temu że np. po winku albo piwku (ale nie każdym) swiszczy mi podczas oddechu... co do kichania to raczę się wapnem, wydaje mi się ono mniej inwazyjne niż tabletki na alergię, ale może się myle.

reklama
Marcepanek sliczna ta twoja laleczka :-D:-D:-D
Sol ;-);-);-)

A ja sie dowiedziałam dziś ze moja druga kumpela w ciąży - we trzy planowąłaysmy i tylko ja zostałam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

ide was dalej poczytać
JSORBEK- za chwile zrobisz test i dolączysz do ciężarówek:tak:;-)
Mama :)
Proszę Was o kciuki. Jutr powinnam dosać @ i teraz nie wiem robić test rano, czy poczekać bo może @ przyjdzie.
Nie wiem po co się tak nakręcam, to 9 cykl, nie ma możliwości zaciążenia. Ech ale ja jestem głupia :( Nie wiem sama co myśleć.
ELLETH- pewnie,ze kciuki trzymam i ja zrobilabym jutro z rana:tak:i co to znaczy ,ze nie ma mozliwości zaciążenia??????przytulanki byly????to mozliwość jest!!!!!!!!!!:-D:-D:-D
Mama a wiesz że pisałam na nk do Agusi Kuli w komentarzu przypomniałam jej o nas ale chyba nie ma czasu aby do nas zajrzeć.
AGNIESZKA- ja do Agus Kuli sms'ka pisalam ze 3 tyg temu-dostarczono,ale cisza......
mama to nasze forumowe guru ;-):-)Marylka ja też sie nakręcam jak głupia bo wydaje mi sie ze mi sie na podbrzusze ból z jajników przeniósł już :baffled:
JSORBEK- no prosze Cie???:sorry2::sorry2:jakie guru-sluże pomocą to wszystko!!!:tak:
witam wszystkie kobitki! :)

Marcepanek wspołczuje przeżyć. na szczęście wszystko dobrze się skończyło.
a powiedzcie mi jak myślicie czy w naszej obecnej sytuacji, starania się, ewentualnie jeszcze nie stwierdzonych ciąż, a i pozniej stwierdzonych ;) można brać tabletki na alergię? ja zapobiegawczo nie biorę, bo się boję że ewnetualnie zaszkodzę... strach przed ponowną powtórką... ale mam trochę dość kichania...
MLODAM- czesc,a co jest napisane na ulotce od tych lekow na alergie???mozna w ciazy???bo ja alergii nie mam i nie w temacie,ale zawsze czytam ulotki i zwracam uwage na kobiety w ciazy-czy mozna:tak:a w ogole czy ja dobrze doczytalam,ze idziesz dzis z Wisieńka na kawke?????

mlodam - wapno możesz spokojnie - byle nie przesadzić :-p 2-3 tabletki na dzień to wystarczająca dawka :tak: A astma moze cię nie dopaść - ja mam od 13 rż więc mi już tak nie doskwiera - tylko jak koszą trawy :-p

marylka - kciuki zaciśnięte :-D

elleth - spadaj po ten test i do łazienki - ruchy ruchy :tak:

jsorbek - za 4 dni się dowiesz - a nóż widelec będą trzy brzuchatki :-D

maryla - ty psycholu - ty to masz naprawdę super sny :tak: :-D A mi się ciągle bliźniaki śnią, chociaż dzisiaj nic mi się nie śniło - i może na szczęście :-D

Marcepanek - śliczny maluszek - laleczka jak się patrzy :-D

mlodam - mam ten sam problem - niby się nie powinno, ale ja prócz alergii mam astmę i staram się ograniczyć leki do minimum ale jakbym nie brała to bym płuca wiosną wypluła więc wolę brać :sorry: ale lepiej zapytać lekarza :tak:

A ja skoczyłam sobie do sklepu i kupiłam Karoli i Marcinowi takie drobne prezenty. Karola dostała papier kolorowy i będziemy dzisiaj wydzieranki robiły a Marcin stolik pod laptopa bo ciągle siedzi z nim na kolanach a tak ma regulację pochylenia i będzie mógł sobie normalnie korzystać :tak: A na deser szykuję Karoli sałatkę owocową mango, avocado, banan :-D A sobie Leys kupiłam :-p Znowu mąż się na mnie wydrze ze zamiast sobie buty kupić to jemu stolik jakiś kupuję :-p No fakt wypadało by sobie jakieś butki kupić bo te co mam to w jedne się głodne zaczynają robić a w drugich zamsz się powycierał - ogólnie obie pary wyglądają jak szmaty jak to moja matka określiła :-( Ale są wygodne a ja nie lubię nowych butów bo mnie zawsze franie obertą :-( Mam pierońskie braki w garderobie ale wolę Karoli albo Marcinowi coś kupić zamiast sobie :sorry: Już mi mąż zapowiedział że po pierwszej wypłacie idzie ze mną na zakupy i mamy kupić mi ciuchów i butów :sorry: Czuję się jak jakiś kloszard jak tak do mnie zaczyna mówić :-(
no moje sny sa nie do podrobienia :):):):):) a to z kupowaniem to ja mam ten sam syndrom sama chodze w kółko w tym samym i jak ide sobie coś kupic to wyjde co najwyżej z majtakami nowymi :) i pełna torba dla kamila - i przez to on ma większą cześć szafy bo nie może sie pomieścić :) ehhh

a wiecie nie wiem czy jest sens robienia drugi raz tego testu może te dziwne zawirowania same mi przejdą i poczekać w spokoju na @ ??? jak mi radzicie testować w piątek lub sobote czy nie?? no bo ja już głupieje niby wiem że nici ze staranek ale już sie sama pogubiłam i nie wiem co robić :(:(:(:(

Witam z rana:) Właśnie zaczynam czytać co się dzieje na wątku
mama Ty to prawdziwy ekspert jesteś w sprawach ogrodnictwa, ja to jestem totalny amator przy Tobie
Agnieszka super, że @ przyszła. Coraz bliżej staranek więc
Kinga, a Ty robisz sobie ogólne badania kontrolne?
bibinka, no niestety lekarze po pierwszym poronieniu z reguły nie chcą badać pacjentek i nie zalecają żadnych badań, a dziwne, bo to oni są lekarzami i powinni się nami zając, a nie sytuacja, że mówisz lekarzowi na co ma ci dać skierowanie
ewcia, no to nieciekawa pobudka
szczęśliwa, czyli ciągle pojawiają się nowe objawy ciążowe
Wracam do czytania, pozdrawiam wszystkie nowe staraczki

Maryla - w piątek rano test do ręki i marsz do łazienki :tak: A potem nam tu ładnie jak na spowiedzi powiesz czy ci się niemiło kreskami w oczach :-p

Nosić mnie zaczyna :-p
A ja sobie właśnie uświadomiłam że w tej ciąży mnie czeka comiesięczne kłucie :-( Bo z Karolą nie miałam konfliktu w ciąży ale miałam przy porodzie konflikt pępowinowy choć sprawdzałam dwa razy czy nie ma przeciwciał. A teraz będę musiała od 3 miesiąca co miesiąc badać poziom przeciwciał :-(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
JEŻYNKA- a tam zaraz ekpert-poprostu to bardzo lubie!!!!!!!!

nasza BIBINKA- ma doline!!!!!!!!!!!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y:napisala mi ,ze byla u lekarza i pow.Jej ,ze kazdy moze przyjsc z ulicy i powiedziec ze byl w ciazy i chce badania i ze skoro ginek. nie dal skierowania to nie widzi powodu. miala przy sobie zaswiadczenie o zakonczeniu leczenia od gin . i nie wiedziala ze jaszcze cos potrzeba. M jest z Nia i wlasnie poszedl do kierownika w glownej przychodni robic afera bo potraktowali Ja jak smarkule ktora sobie ciaze wymyslila.napisala ,ze wyje jak bobr i juz ma wzystkiego dość!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to sie w glowie nie miesci:no::no::crazy::szok:
SOL- ale dla dobra dziecka i Twojego spokoju lepiej dac sie pokluc i miec czyste sumienie i spac spokojnie...
ja juz korą podsypalam i teraz mi pieknie pachnie na ogrodzie,i tak patrze ktora godzina...trzeba sie za obiad brac!!

Ostatnia edycja:
reklama
MLODAM- no to przyjemnosci Wam zycze:tak:;-);-) i masz racje szok co Ona przezywa-i ze strony lekarzy i szefowej ,ale Jej sie posypalo.......taka traume przeszla i jeszcze po tylku dostaje:sorry2:bardzo mi JEJ szkoda-tylko placic skladki trzeba na czas a jak cos chcemy od lekarzy to figa z makiem:crazy:co za swiet!!!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry