reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mama- no jeszcze zajrzałam i musiałam nadrobić na drugim wątku, nie patrząc to dzięki dziewczynom z "ciąża po..."od grudnia i mojemu K. jako tako się trzymałam
Podeślij mi Dzieci, ja z miłą chęcią przypilnuję, a Wy pojedziecie do kina:tak:

Jeżynka- naprawdę cena zachęcająca:tak:

Maryla- jak tylko ładnie będą leżeć, to fotki zaraz po przyjściu do domku zrobię i
wrzucę:tak:
Mój K. w grudniu skończył 30- oj biedny jaki był wściekły jak ktoś zadzwonił i powiedział Mu 30-sto latku wszystkiego... itd.:-D:-D
miałam Mu napisać na torcie 30 lat minęło, ale doszłam do wniosku, że nie będę mojego Skarba dołować:-D:-D

Sol- ja brałam także duphaston, ale dostałam od niego uczulenia, do tanich on nie należy:no:
Nie zapomnę jak mi lekarz zamiast duphastonu przepisał luteinę- 5 opakowań:-D:-D
Poszłam do apteki wykupić receptę, a tam babka do mnie 15 zł, ja oczy i pytam czy ten lek jakiś trefny nie jest, bo tak tani:-D:-D:-D byłam przygotowana na jakieś 150-200 zł a tam 15 zł proszę:-D:-D:-D:-D

reklama
Sol to racja, duphaston jest drogi, no ale jak trzeba to trudno.
KasiaWie, nie masz suwaczka, ale chyba jesteś ok 4-5 tygodnia ciąży? to rzeczywiście jest za wcześnie na usg, tak więc nie martw się na zapas, tylko poczekaj do następnej wizyty.
ewciu a jak u Ciebie objawiło się uczulenie na duphaston?

jsorbek - milczenie jest złotem :-)

kasia - wiem - chodzi o blondi - temat poruszony na moderatorni jakiś tydzień temu - dziewczyny ją przyłapały na innym wątku jak pisała że straciła ileś tam dzieci i ze jest w 4 tygodniu i ma trojaczki i rozstępy i bóle kręgosłupa i cuda niewidy - niestety trole są wśród nas :-( Aczkolwiek powiem Ci że: Jak byłam w ciąży z Karolą to było 5tyg i 6 dni - słyszałam serduszko mojego skarba :tak: Nigdy mi mąż nie wybaczy tej wizyty dlatego mi tak zapadła :-D Bo słyszał w poczekalni coś ale nie wiedział o co kamon :sorry: a potem był na mnie zły i wchodził ze mna potem na każdą wizytę :-p

ewcia - bo dostałaś wersje refundowaną - podjęzykową - którą można też dowcipnie brać :-p I ta wersja jest na ryczałt czyli 3,20 zł bo normalna dopochwowa kosztuje też coś kole 35-45 zł

ja sie dziewczyny nie martwie,dopiero mam 5 t i 2 d w pierwsej ciązy tez widziałam fasolke dopiero w 7 tyg,byłm zawiedzona bo jednak myslalam ze cos tam ujze :tak:lekarz mówil e wszysko ok,ale powiedzial mi ze nie gwarantuje mi ze za 2 tyg zrobi mi usg,bo wizyta tego ie obejmuje-tak to jest jak sie poszło państwowo,jak mi nie zrobi to go zapytam czy jak przyjde prywatnie to czy wizyta obejmuje usg.Lubie go i nie zmienie go,no ale przykre akie cos jest,ale wiem ze jak sie chodzi pańswowo to tak jest:baffled:

Sol- luteina dowciapna także jest refundowana:tak:
miałam jedno opakowanie przepisane, ale, że później krwawiłam, to branie dowciapnej odpadało. Jak się nie mylę, to płaciłam chyba jakieś 6 zł za op. jakoś tak;-)

Jeżynka- po tygodniu brania duphastonu pojawiła się wysypka, która w dodatku taaaaaaaaaaaaaaak swędziała:crazy: mogłam tylko ratować się wtedy pudrem na ospę:-D ale dałam radę, bo czego się nie robi....

Mama- gdybym mieszkała w tej samej miejscowości co Ty, to z miłą chęcią:tak::tak:

KasiaWie- za dwa tygodnie pójdziesz i będzie śliczna fasolinka:)))

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny,pwdłam sie przywitac:-)
byłam u ginka przebadał mnie,zrobił usg i byłam zawiedziona bo tylko pęcherzyk było widać,a płodu nie,powiedział mi ze na tym etapie nie widac jeszcze płodu:-(
no ale niby wszystko jest w porządku,mam zrobic badania i za 2-3 tyg sie zgłosić:tak:

na wątku na syczniówkach zrobiła się niezła afera,podobno dziewczyna która miala miec trojaczki jest oszustką i wymysliła sobie wszytsko,ale rzeczywiscie pasuje,bo twierdziła ze jest w 5 yg a na zdjeciach z usg juz bylo widac pęcherzyki z pięknymi fasolkami no i pisąła ze slyszała serduszka,a to raczej niemozliwe,no nic zobaczymy jak o sie dalej potoczy,ale dziwna sytuacja:baffled:

ja jestem dzis padnieta strasznie chce mi sie spać:dry:
Kasia czytałam jej posty na styczniówkach i zaraz tam zobaczę. Dziwna sytuacja. Następnym razem dostaniesz zdjęcie fasolki a nie tylko ją zobaczysz. Faktycznie jeszcze wczesnie. A jak samopoczucie. Ja coś świruję. Chyba to jakiś wirus bo na fasolkę za wcześnie. Ale na wszelki nic nie łykam tzn. żadnych leków:tak:
mama ja tez myslałam, ze na film o rybach idziesz:-D:-D:-D
jsorbek to powodzenia ci zyczę i pięknej fasoleczki:-)
ewcia i trzymaj się dalej kochana, niedługo będziesz lulać w ramionkach swojego dzidziusia:-)
eleth, lopop witam dziewczyny:-)
josephine ja juz nie szczelam winka, mimo watpliwości ale gdyby fasolka się kluła nie chciałabym jej męczyć:-)
Dziewczyny mimo szczerych waszych życzeń na fasolkowe objawy to za szybko:-(więc raczej coś mnie dopadło. Wiosna jest zła dla żołądkowców, wtedy odzywają się wszelkie dolegliwości i to pewnie to, bo kiedyś, jakieś 4 lata temu miałam kłopoty z żołądkiem:tak:
Sol Bigosik jest cacy:-)Smacznego dla męża:-):-)
jeżynka piwko mówisz:-)ja też wolę takie owocowe, ale najbardziej to Rudą czyli Jima:-):-):-)No ale teraz się oszczędzam:-):-)

czesc dziewczyny,pwdłam sie przywitac:-)
byłam u ginka przebadał mnie,zrobił usg i byłam zawiedziona bo tylko pęcherzyk było widać,a płodu nie,powiedział mi ze na tym etapie nie widac jeszcze płodu:-(
no ale niby wszystko jest w porządku,mam zrobic badania i za 2-3 tyg sie zgłosić:tak:

na wątku na syczniówkach zrobiła się niezła afera,podobno dziewczyna która miala miec trojaczki jest oszustką i wymysliła sobie wszytsko,ale rzeczywiscie pasuje,bo twierdziła ze jest w 5 yg a na zdjeciach z usg juz bylo widac pęcherzyki z pięknymi fasolkami no i pisąła ze slyszała serduszka,a to raczej niemozliwe,no nic zobaczymy jak o sie dalej potoczy,ale dziwna sytuacja:baffled:
KASIAWIE-Witaj slonko i nie martw sie na zapas-bedzie dobrze z fasolka:tak:;-)to macie jazde na styczniówkach:szok:jak mozna sobie robic jajka z takich spraw:no:dobrze ze tu u nas same uczciwe kobietki:tak:
ELLETH- czesc ,mowisz ,ze padnieta jestes od czytania;-)....wierze:-D
EWCIA- a dziekuje,chetnie bym skozystala gdyby mi ktos z nimi spiącymi zostal....oj,jakby bylo milo.........no i sie rozmarzylam:sorry2:

Sol- luteina dowciapna także jest refundowana:tak:
miałam jedno opakowanie przepisane, ale, że później krwawiłam, to branie dowciapnej odpadało. Jak się nie mylę, to płaciłam chyba jakieś 6 zł za op. jakoś tak;-)
Jak ja byłam w ciąży/ach to jeszcze nie była - patrzyłam właśnie na listę refundacji weszła w marcu 2009 a ja urodziłam w kwietniu 2008 :-D I też kosztuje 3.20 zł :tak:

KasiaWie - w jakiej pierwszej ciąży? czy źle przeczytałam?

jak i nie zrobi na nastepnej wizycue usg to pójde prywatnie-trudno,chce widziec moją fasolinke chocbym miala z ato płącic:-)

Sol no to moje drugie dziecko będzie,pisałam ze w pierwszej ciąży tez tak szybko nie było nic widac,dopiero w 7 tyg

reklama
Tak sobie pomyslałam , ze jak będę w ciąży chodzić do gina prywatnie to za wszystko będę płaciła 100%. A jak to z lekami, też 100%????

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry