reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Sol, a to szybko sie udalo :) tez tak chce

A mi sie dzis snilo, ze urodzilam dzidzie. Najpierw byl sen, ze dziewczynka, a pozniej ze chlopczyk. Ale nie... to jednak byl chlopczyk. I w snie lekarz mi nie podal terminu porodu, mnie wzielo tak nagle, pojechalam i urodzilam i nic nie bolalo ;D i co najlepsze mialam tylko spiochy i jakas koszulke hehe i skonczylo sie na tym, ze jechalam cos kupic bobaskowi no i Moj mnie wtedy juz obudzil :(((
a taki fajny sen

ZAPMARTA- witaj;-)wspolczuje tesciowi-moj tata tez ma cukrzyce i lekarze Go uprzedzili,zeby z nogami bardzo uwazal a szczegolnie jak obcina paznokcie-bo jakby Go dopadlo to co Twojego tescia to tez zapowiedzieli amputacje:sorry2::-(takze poki co sie pilnuje.....a my Jego....
zycze Ci milego dnia i zebys dzis dopoczelo i odespala jak wrocisz do domku:tak:wypij kawe,tigera,red bula co tam mozesz ,zeby sie dobudzic i w miare funkcjonowac:-Dmnie dobija ta pogoda-wlasnie glowa mnie rozbolala:dry:a taka dotleniona bylam po wczorajszym wieczorku z Tomem:tak::-D:-D

A u mnie pogoda boska. sloneczko pieknie swieci hy hy.... Wczoraj za to bylo okropnie. Byla burza, grad i jakies oberwanie chmury buuu....

aaaa...dzis idziemy do ksiedza po poludniu. Ale jajka hehe. nic sie nie uczylam, bo tez i po co... nie ma prawa sie mnie pytac o nie wiadomo jakie modlitwy

mama, nie cierpię smaku tych wszystkich napojów eneretyzujących !!!! bleeee
a mój teść nie dbał ani o dietę, o higienę tych nóg, bo i buty muszą być odpowiednie itd. i tak się skończyło. Długo by gadać. Pogoda u nas bardzo ładna, słonko świeci i ciepło, więc współczuję deszczu.

witam nową staraczkę sylvi81 (nie pamiętam czy dobrze zapamiętałam)

sol dzięki:-)

zapmarta cześc:-).dzięki,że pamiętasz o mnie:tak:.oj,to nieciekawie z teściem,oby było coraz lepiej!

młodam trzymam kciuki za Twojego tatę,będzie dobrze:tak:

pysia ale miałaś sen,nie bolało powiadasz:-)

mama jednak dzis pędzę do ginka,bo z pracy dzwonili,ze muszę mieć zaświdczenie o zakończeniu leczenia od niego.na zwol byłam ponad 30 dni i teraz muszę iść na badania kontrolne czy się nadaję do pracy:tak:.także załatwie wszytsko za jednym zamachem

zmykam,bo M się rwie do laptopa.
miłego dnia,zajrzę później;*

młoda - no prawdę napisałam :tak: :-D To czekamy na twoje dwie kreski i dobrze płatną pracę męża :tak:

pysia - mi się od trzech dni śni że jestem na USG i mi Piotrek mówi że bliźniaki :-D Jak byłam z Karolą w ciązy to mi się dziewczynka śniła przez całą ciążę od poczęcia praktycznie i mam dziewczynkę :-p A życzę żebyś szybko zaciążyła :-p

Dziewczyny mi bije :-D Mam ochotę wrócić na tor :-D Kiedyś się ścigałam na motorach i z rzadka samochodami - a teraz mi się marzy Lamborghini Diablo i porządny tor :-D Gdyby nie ten durny wypadek pewnie dalej bym jeździła :-( Nic wielkiego się nie stało, miałam pozdzierany naskórek na całej nodze i ręce prawej a kolega złamaną rękę w dwóch i nogę w trzech miejscach i dwa żebra ale wylizał się. A motory na złom niestety. Wypadek mieliśmy nie na torze a na drodze - tylko ze franca była bardzo kręta i przez las a to był styczeń i wszystko oblodzone :-( Potem się bałam wsiąść i czekałam na kolegę - żadne z nas już nie wsiadło na motor :-( A tak mi brakuje tej adrenaliny :sorry:

Koniec smęcenia, biorę tigera i piszę :tak: A mi się tak nie chce :-p A o 14 po Karolę :tak:

Witam dziewczynki !!!
Chciałabym bardzo do Was dołączyć . Jestem mamą, moja córeczka będzie miała pod koniec czerwca 3 latka. Niestety jestem po strasznie traumatycznych przeżyciach. 9 grudnia poroniłam w 8 tygodniu - ciąża obumarła. Ale tydzień później spotkała moją rodzinę jeszcze straszniejsza tragedia- zmarła mi nagle mama. Kochałam ją nad życie , a ona nas i moją córeczką, z którą spędzały strasznie dużo czasu. Staram się po trochu dochodzić do siebie. Mąż bardzo mnie wspiera i jeszcze siostra mojej mamy, która nie ma dzieci , bardzo mi pomaga. Stała się dla mnie jak druga mama.
Bardzo chcemy mieć drugiego dzieciaczka i właśnie zaczęliśmy staranka. Mierzę temperaturę i jestem już po owulce. Zobaczymy co z tego bądzie. Liczę,że przyjmiecie mnie do swego grona i że znajdę u Was wsparcie w staraniach i ciąży :)
Pozdrawiam Was serdecznie :)
witam cie kochana z otwartymi ramionami na naszym forum i jednoczesnie mocno tule

bibinka - najwyżej usunę :-D już zaczynam do tego z czarnym humorem podchodzić :-p

maryla - a u mnie kasy brak :-( ale kole 7 miesiąca zamówię u ciebie całą wyprawkę to co mi brakuje :tak: A jaką masz cenę spacerówki z gondolą? Bo tam jest cena samej spacerówki :tak:
spoko loko nie ta cena to za spacerówke i gondole tam 769 cy coś no niecałe 800 zł nie pamiętam a mam lenia i sprawdzać mi sie nie chce :)

Sol nowe plery ??? :baffled::szok::-D:-D:-D

Witaj Sylvi - bardzo ci współczuje, i życzę owocnych staranek - córrcia prześliczna :-)

Agnieszka
ja mam chyba jeszcze gorzej bo po tabsach ostatnia @ była jakieś 2 miechy temu a teraz ani widu ani słychu :baffled::-( i nie wiem co to oznacza - niestety na pewno nie ciąże - boję się że to może mi utrudnić zajście ponowne

witam was
kompletnie nie mam czasu na net dzisiaj
ciągle gdzieś jeździmy... ale jest fajnie! :)

sylvi witaj!!!

Pozdrawiam was!
no to faktycznie nie za ciekawie:no:

No to ja już jestem :-)

Udało mi się znaleźć moją wymarzoną tapetę i od razu w tym sklepie był lampa wisząca i stojąca na szewka nocną idealna!Bardzo bardzo się cieszę :happy:

Juz czwarty dzień jest mi niedobrze, wysłałam męża do apteki po testy ciążowe bo to sie robi nie śmieszne :szok:

a jak wam mija niedziela?
gartulacje ;-)

oki zatestowałam i jak byk jedna kreska, jutro rano zrobię jeszcze jeden z porannego moczu, ale oby jedna kreska się utrzymała :-)
u przykro mi :-(

witam nadrobiłam wszystko ale zapomniałam już co komu miałam napisać:-p

witam wszystkie nowe dziewczynki

sol
gratuluję spokojnych 9 miesięcy :-)

hmmmm no i zapomniałam co dalej:-p:-p:-p:-p

u mnie bez zmian bardzo źle się czuję, jestem strasznie nerwowa ciągle zła i w ogóle nie wiem ile ten mój że mną wytrzyma :-(
nogi mi puchną żylak wyskakuje co też boli kurczę narzekam jak jak hmmmm jak to mój mówi stara bereciara

a najgorsze jest to że nie zaobserwowałam u mnie płodnego śluzu :crazy: brzuch boli raz jeden jajnik raz drugi :crazy:
nie wiem co się ze mną dzieje i z moim organizmem i to właśnie teraz kiedy zaczęte są starania buuuuuu

a już wiem co tam u naszych zaciążonych koleżanek jak się czujecie????
coś czytałam że duży apetyt macie- no w końcu jecie teraz za 2 :):)
a co do starszych osób to są okropne już pisałam kiedyś na tym forum że są hipokrytami którzy biegną do tramwaju a potem udają ciężko chore ( oczywiście nie mówię że wszyscy)
dlatego nie dajcie się macie prawo usiąść i odpocząć mpk !!!!!
no mama to samo nerwy przychodzą i odchodzą :):) i ze śluzem tez mam to samo :-(

agnieszka to nie dobrze :( kurczę może to stres Ci ją zatrzymał
kasiu to dobrze że nie masz żadnych uciążliwych oznak ciąży :) do wizyty jakoś wytrzymasz tyle wytrzymałaś przed testowaniem więc teraz też Ci się uda :)

a ja ostatnio oglądam na discovery travel & living taką serię "ciąże z zaskoczenia" i tam często jest że test ujemny a okazuję się że jednak są fasolki- bardzo fajny program polecam :)

mój mnie ciągnie spać :):) ale raczej o sen mu nie chodzi :-pdziś jest 15 dzień więc może coś jeszcze z tego będzie :-)
miłej nocki życzę
owocnych przede wszystkim
buziaczki
ja też oglądam ten program super jest a co za historie tam są to masakra :)

Harsh - żeby w ogóle to nie słyszałam ale może się rozregulować nawet do 50 dni - tak mnie gin ostrzegał.

pysia - 14 marca odstawiłam plastry, 1 cykl po odstawieniu nie szaleliśmy a to był drugi i się udało. :-p

My niedawno wstaliśmy, Marcin pojechał z Karolą do przedszkola a ja spadam po cichaczu do sklepu i apteki :-p Jakby się dowiedział co chce kupić bym w łeb dostała więc tak po cichaczu - za niedługo wracam do was :-p A potem pisanie pracy jak wróci moja opiekunka co mi już dźwigać nie pozwala :-D
to tez mój drugi cykl po odstawieniu hormonów i mam nadzieje że będzie równie udany jak Twój :)

hej kochane myslałam że was nie nadrobie :) ale udało sie

pysia no mój to jest taki swietny że on sie chyba nie orjentuje kiedy mozna ustalić czy jest ciąża - chyba spał na biologii a ja mu nic nawet nie wspominam o testowaniu bo nie chcem robic alearmu jak może nic nie wyjść a poza tym będzie miał niespodzianke :) bo on wczorj mówi choć choć musimy trenowac bo niedługo znowu masz płodne :):):) - zapomniał o testowaniu i o @ chyba :):):):):):):) no ale nic pocieszny jest :):)
a moja teściowa jak zawsze mówi że mamy czas tak wczoraj sie pytała kiedy wnuki będą :):) - nie wiem co ją tak nagle wzieło :):)
mnie dziś strasznie kusiło żeby test robić ale wiedziałam ze nic by nie wyszło i nie robiłam no kurcze taka jestem ciekawa co mi wyjdzie jak nie wiem, mam nadzieje że nie będzie tak jak ostatnio że mnie wprzedzi :( a tak was nadrabiałm popijałam herbatke i niewiem kiedy ale wciągnełam 2 bółki :szok::szok::szok:

Bibinka, to przy okazji powiedz mu o tym, że czujesz się nie doleczona i nie daj się odprawić z kwitkiem !

reklama
PYSIA- czesc kobieto,ale ten bociek na suwaczku sie przysuwa do Was;-)
ZAPMARTA- no dokladnie ,ta choroba wtmaga dyscypliny....w takim razie kawke wypij;-)
BIBINKA- no to dobrze,ze zalatwisz od razu 2 sprawy i nie musisz kilka razy biegac:tak:dus ginek.o badanie jak nie bedzie chcial zrobic:sorry2:
u mnie przestalo padac,ale jest ciemno-od rana pale swiatlo:szok:taka u mnie pogoda:crazy:zazdroszcze slonka-u nas weekend byl piekny a dzis...
ciekawe co tam dzis u bb77 wyjdzie po wizycie u ginek???:tak::-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry