reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Lilu - oj to wersja bardzo optymistyczna :-)))) chociaż widzę, że prawdopodobna :))) Będę zadowolona jak mi się uda do września nauczyć Mańka załatwiać swoje potrzeby do nocniczka lub kibelka :)))
Dziękuję Ci za wsparcie, to mnie bardzo pozytywnie nastraja :*

Olivka - nie wiem co Ci napisać....dość często u Was jak nie ciche dni to znów kłótnie, coś na pewno jest na rzeczy. Skoro nie ma ochoty na szczerą rozmowę, może spróbowalibyście terapii małżeńskiej? Wiesz...ludzie przy kimś "obcym" stają się bardziej odważni :) Może pomyślcie o tym.

reklama
Made do września to Ty zapomnisz, że Maniek kiedyś pieluszki nosił! Jednak to mokre robi swoje! Ja najpierw uczyłam tylko w domu w dzień, na dwór i na noc pampersy. Potem zauważyłam, że Maciuś na dworze i tak nie robi już w pieluszkę tylko woła (po paru tygodniach), więc na dwór też bez pieluchy. A dopiero od niedawna na noc też nie zakładam, bo Maciuś już nie był i tak w stanie zrobić w pieluchę - nawet przez sen. Budzi się na siusiu.
I jeszcze taki ewentualny patent jakbyś chciała, żeby wszystkie ciuchy nie były od razu mokre (bo tetra przecieka) - kupiłam takie majtki pampersy (pieluchomajtki) i w to wkładałam tetrę. Tak więc Maciuś czuł, że ma mokro, a na zewnątrz nic nie leciało :-) Maciuś taki rozkraczony wtedy chodził, bo mu to mokro strasznie przeszkadzało :-p Na pewno warto Mankowi dużo opowiadać o tym siusiu - że fajnie jak się zrobi na nocnik, bo wtedy jest sucho w majteczkach. Dużo mówić i nie zmuszać do siadania :-) W końcu sam poleci i usiądzie a Ty zaniemówisz z wrażenia! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

PALEMKO
- czy ja tak nieśmiało mogłabym liczyć na to, że pokażesz brzuszek?? Masz gdzieś zdjęcia? Na pewno ślicznie wyglądasz! A ten brzuszek to masz cały czas twardy??? Nie masuj go absolutnie, nie bierz gorących kąpieli - słuchaj lekarza i leż spokojnie na boczku - BYLE DO LIPCA! A lipiec tuż tuż! Masz już imię dla Maleństwa?? Coś już przygotowałaś w pokoiku? Jeju nawet nie wiesz jak miło na ten suwaczek patrzeć!

Wioluś dobrze, że jesteś!!!! I że możemy być zmęczone razem!!!!!!! I sto lat dla Franusia - stuknął mu miesiąc jak pięknie! Franusiu daj mamusi troszkę czasu na BB koleżanki!

Carola no przykra sytuacja, ja ostatnio też dużo się kłócę z moim panem i wiem jak to boli. Wszystko można naprawić jak emocje opadną, bo emocje są złym doradcą niestety :-(

Made dobry pomysł z tą tetrą, ja byłam o krok do wprowadzenia tetry ale akurat Danio zakumał;)))w sumie my jako maluchy szybko siusialiśmy do nocnika bo wtedy nie było pampków, a w tetrze mokrej było niewygodnie Palemka-super widzieć twój suwaczek!!!cieszę się bardzo! Liluś hejo;))) oj co wy dziewczyny się tak kłócicie???chociaż u Karoli trudno mówić o kłótniach...

Lilu - oj takie pieluchomajtki, to by mi uratowały kanapy :oo2: bo ja już drugi raz z suszarką siedzę :sorry2: Gdzie ten cudowny wynalazek można kupić?

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry