reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Made jak długo Maniek wytrzymał w mokrej pieluszce??????

Carola kurcze z tymi dorosłymi siusiakami oglądanymi przez dzieci to ja wciąż odczuwam jakiś dyskomfort - pamiętam naszą dyskusję o nagości - ja byłam ciągle zawstydzana jak byłam mała i do dziś pamiętam jakim szokiem było dla mnie jak pierwszy raz zobaczyłam dorosłego siusiaka - niestety u pijaczka, który załatwiał się na klatce schodowej w moim domu :baffled:
I ciągle myślę co tu zrobić, żeby właśnie dla moich dzieci nagość nie była niczym wstydliwym - Maciuś teraz przeżywa totalną fascynację swoim siusiakiem i staram się tego nie hamować w żaden sposób ani nie robić z tego sensacji. Mam nadzieję, że to dobra metoda :eek:

reklama
Dzięki dziewczyny. Jutro idziemy do pediatry i zapisze nam jakiś lek na receptę, może to pomoże:-(

Liluś - był już tak zmęczony tym sikaniem, nocniekiem i wrzaskiem, ze w tej mokrej pieluszce mi zasypiał....Przebrałam więc w czystą TETRĘ i majtusie :))) Myślę sobie, że on musi poćwiczyć zaworek, a to trochę potrwa, ale do tego czasu na dzień będzie chodził wyłącznie w tetrowych pieluszkach :)
Co się tyczy siusiaków, to ja również nie robię z tego tematu tabu, ale tylko i wyłącznie w miejscach do tego przeznaczonych, czyli, łazienka, ubikacja, przebieralnia na basenie, wszędzie tam gdzie sytuacja tego wymaga :) Nie pozwalałabym dziecku na zaglądanie dorosłym w majtki :eek: Na to przyjdzie czas.....:))) Wiem, ze to ciekawość, pamiętam jak sama ojcu zdjęłam majtki gdy ten się schylał do szuflady, wyciągając skarpety :zawstydzona/y: obraz dorosłej, owłosionej, gołej dupy na długi, długi czas wyleczył mnie z takich pomysłów :rofl2:

Made hehe! DOBRE!!!!! Buhahahahaha!!!!!!!! Tarzam się ze śmiechu!!!!!!!!!!! I super pomysł z tą tetrą!!!!!!!!! Będzie dobrze! Nie tacy twardziele nauczyli się siusiać! :tak:

Rureczko aż tak źle z Zuzią??? Dawaj specyfiki i może spróbuj WINDI? Słyszałaś o tym?

Lili daje teraz bobotik i herbatke ułatwiającą trawienie- nic nie pomagają. Jutro dostaniemy receptę na debridat i pewnie zmieni nam mleko na bebilon pepti. Ja po narkozie od operacji całkowicie straciłam pokarm:-:)-( Teraz mała pije bebiko i było wszystko ok, ale od 3 dni masakra- kupka po czopku albo termometrze, kolki takie ze całą noc się napina, a jest tak zmęczona, że usypia na chwilę i zaraz się budzi przez ten brzuszek :((

Rureczko kochana ja wiem jak to jest jak dzidzia ma kłopoty z brzuszkiem - pamiętaj jednak, że za dużo specyfików na raz nie ma sensu - z tego, co ja kojarzę te herbatki na trawienie nie są najlepsze - powodują, że dziecku jeszcze bardziej jeździ w brzuszku - a bączka puścić nie potrafi. Wiele dzieci mocno płakało po herbatkach koperkowych, rumiankowych i innych....Także zostałabym przy jednym specyfiku typu espumisan czy też debridad - i czekaniu na to, że to w końcu przejdzie. Termometr w pupkę też nie za często, bo dzidzia musi się nauczyć sama robić kupkę - od za częstego wkładania termometru pupka może się rozleniwić (tak kiedyś czytałam). Życzę Ci dużo cierpliwości!!!!!!! I ściskam!

Kocurku no w końcu ktoś oprócz mnie też nie ma czasu! A co porabiasz kochana?? Brak tu Ciebie..

KUOTKU - u nas też czasu jakby mniej :)) Dziecięcia absorbujące i lejące pokątnie :-) Ale jak Boris z cycka zrezygnował, to wierzę, że Igorek zrobi siku do nocnika, a może i nawet kupę :eek:
Co u Was Kochane? Tęsknię i myślę nieustająco :*

Liluś - poszliśmy po zapas majtusiów i pielusiów :-D))) Teraz może lać na potęgę :))))))))))))

Made to zrobiłaś tak jak ja - też się obkupiłam pieluchami i majtusiami - a po 3 dniach okazały się niepotrzebne! Leżą i czekają na Martynkę :-) Życzę, żeby i Tobie tak szybko poszło!!!

Kocurku
właśnie pisz co u Ciebie! Tęskniem!

Carola no to faktycznie nie w porę zapytałam o staranka...

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry