reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Naprawiłam co te dwa diabły ogoniaste zepsuły, posprzątałam i złamałam mopa. Chyba mu sie juz emerytura należała:-)Zresztą mi p[o tym sprzątaniu tez, bo padam, jakas osłabiona jestem. Chyba owulka mi puka bo cały dzień mam ochotę na przytulanki:-)
Zapmarta wpadaj do wrocka na rosół i drugie i galaretkę na deser:-)A gdzie ty mieszkasz bo jakoś nie wiem???
maryla ty pomysl jaka będziesz miec zwyzkę jak my wszystkie zaczniemy u ciebie kupowaać!!Moja droga ty po prostu zastaniesz MILIONERKĄ:-)
maran-atha tez mnie przeraża ta nasza nadproduktywność, człowiek iść siusiu się boi:-p:-p
asiuasiu słodki suwaczek:-)

reklama
MARYLKA- bo musisz najpierw 1 uwaczek usunac-max to 4...wiem bo chcialam jeszcze 1 ostatnio wcisnąć i zong-nie da sie:no:;-)
WISIEŃKA- tez sie boje isc siusiu bo ta produkcja:rofl2:ja juz po obiedzie i pozmywalam i teraz z kawka siedze na BB-no to biedy Pol jak wroci skoro Ty masz taaaaką ochote,ale dobrze!!!!:tak::tak::tak:

167.gif
A mój mąż właśnie zadzwonił do mnie że się zgubił i nie może przedszkola znaleźć :-D Ale ubaw miałam :-D Ale już jest na miejscu :-D

marylka - co się stało skarbie? A sklepik jak tylko zacznie tam przybywać produktów wypozycjonuję tak ze będzie w google na pierwszym miejscu, no.. może na drugim :-D A suwaczek masz już na 25 dni :tak: A co tam jeszcze chcesz zmienić? jak coś pisz na priv :tak:
kochan Twój sówaczek jest super a ja chciałam zmienić ten co mam tutaj ale dałam sobie z tym spokój ostatecznie , a no widzisz tylko ja sie za ten sklep zabieram jak josephine czy Ty za pisanie pracy :):) no ale musze w końcu to zrobic

Naprawiłam co te dwa diabły ogoniaste zepsuły, posprzątałam i złamałam mopa. Chyba mu sie juz emerytura należała:-)Zresztą mi p[o tym sprzątaniu tez, bo padam, jakas osłabiona jestem. Chyba owulka mi puka bo cały dzień mam ochotę na przytulanki:-)
Zapmarta wpadaj do wrocka na rosół i drugie i galaretkę na deser:-)A gdzie ty mieszkasz bo jakoś nie wiem???
maryla ty pomysl jaka będziesz miec zwyzkę jak my wszystkie zaczniemy u ciebie kupowaać!!Moja droga ty po prostu zastaniesz MILIONERKĄ:-)
maran-atha tez mnie przeraża ta nasza nadproduktywność, człowiek iść siusiu się boi:-p:-p
asiuasiu słodki suwaczek:-)
no ja ja bede miljonerka to odrazu zaczne produkcje na maksa z dziecmi :):) oby zdrowie było :):):) hihihihi

kurde no chciał bym wiedzieć juz czy jestem czy nie a najlepiej że jestem :):):) słuchajcie poszłam do apteki (no tak sobie myśle mam test płytkowy to kupie jeszcze strumieniowy i zrobie 2 - jak na jednym nie wyjdzie to może na drugim :):) ) babka mówi że nie ma a ja no to jakis szybki poprosze (no żeby wczesną ciaże pokazał ) a babka mówi tak ten jest szybki 5 minut tylko :):):):) ale już jej nic nie mówiłam odbijke mam na maksa :):):):)

Moje dziecko mnie zabiło i nie tylko mnie :-D Marcin już ją odebrał, musiał chwilkę poczekać bo był podwieczorek :-D Karola usnęła chlipiąc ale musiała się przespać bo już marudzić zaczynała i panie były w szoku i się przestraszyły bo Karola spała dwie godziny :-D Były ponoć jakieś zgrzyty o zabawki "moje" ale jak na pierwszy dzień pomijając jej wiek zachowywała się super :tak: Jestem z niej dumna :tak: Tylko tatuś zapomniał wziąć jej kamizelkę :dry: Spadam dziewczynki - zajrzę po obiadku idę wypatrywać moje słonka :-D

dziewczyny a agus kula jeszcze odzywa sie na formu
ASIUASIU- No wlasnie nie zaglada:(

asiuasiu, piękny suwaczek:-) ciężaróweczko nasza.
Paula, szczęśliwego rozwiązania, planowałaś płeć, udało się trafić ?
mama, ja przyjadę na obiadek. Mielony i buraczki uwielbiam. Dziś taki sam obiadek ma Wisieńka, więc zobacze do której mam bliżej i wpadam;-):-)
ZAPMARTA a co masz sobie zalowac ,wlatuj i do mnie i do Wisieńki:)))))
SOL- dumna matko-mowilam,ze bedzie si-matka polka wie co mowi,(ale Cie rozumiem bo tez mialam nerwy jak dzieci szly...)
MARYLKA- ale jajka z tym testem:)))))))))))))))))))) usun 1 suwaczek to wstawisz nowy bo max to 4 suwaczki

zapmarta no Ala przenoszona miała być z 17 lutego ale nie chciała wychodzić tak jej dobrze było u mnie hehehe i poród wywoływany 03.03.2009 dlatego taka duza była bo 4260g
własnie wstała a spała dziś nadpodziw długo bo 2 godziny 15 minut :)

kurcze wiecie co mnie niepokoi troche że jak brałam tabletki to miałam śluz a teraz drugi cykl jestem praktycznie bez śluzu a to chyba nie najlepiej co ??

witam w kolejny pochmurny dzień, może w końcu pogoda poprawi się na słoneczną...

Gratuluję nowym zafasolkowanym mamom !!!!

Jakieś zawirowania widziałam z uprawnieniami kobiet w ciąży.
Najprościej jak zacytuję kodeks.
Art. 177.
§ 1. Pracodawca nie może wypowiedzieć ani rozwiązać umowy o pracę w okresie ciąży, a także w okresie urlopu macierzyńskiego pracownicy, chyba że zachodzą przyczyny uzasadniające rozwiązanie umowy bez wypowiedzenia z jej winy i reprezentująca pracownicę zakładowa organizacja związkowa wyraziła zgodę na rozwiązanie umowy.
§ 2. Przepisu § 1 nie stosuje się do pracownicy w okresie próbnym, nie przekraczającym jednego miesiąca.
§ 3. Umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu.
§ 31. Przepisu § 3 nie stosuje się do umowy o pracę na czas określony zawartej w celu zastępstwa pracownika w czasie jego usprawiedliwionej nieobecności w pracy.
§ 4. Rozwiązanie przez pracodawcę umowy o pracę za wypowiedzeniem w okresie ciąży lub urlopu macierzyńskiego może nastąpić tylko w razie ogłoszenia upadłości lub likwidacji pracodawcy. Pracodawca jest obowiązany uzgodnić z reprezentującą pracownicę zakładową organizacją związkową termin rozwiązania umowy o pracę. W razie niemożności zapewnienia w tym okresie innego zatrudnienia, pracownicy przysługują świadczenia określone w odrębnych przepisach. Okres pobierania tych świadczeń wlicza się do okresu zatrudnienia, od którego zależą uprawnienia pracownicze.

Sorki że tak dużo wkleiłam, ale najważniejsze zawarte

Dzisiaj widzę , ze na obiad królował mielony :):) A ja miałam kociołek cygański,

Dziewczyny , a co wy za suwaczki chcecie powstawiać?? :-p

reklama
kurde ale mi sie odbija jak krowie po sałacie :):)

eh znowu sie niecierpliwa zrobiłam

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry