reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
paula85 a jaką masz umowę o pracę?na stałe czy na czas określony?i ile jesteś w ciąży,bo suwaczka nie widać?zdrowie maluszka najważniejsze,wiem coś o tym..

reklama
Szczesliwa to super ze niedługo będziesz miała badania i że już zobaczysz dzidze :):)
mi mój tez powiedział zebym odrazu do niego nie gnała tylko że mam sobie kwas foliowy ładnie łykać i jak @ nie przyjdzie zrobić teścik jak będzie pozytywny to mam odczekac dwa tygodnie i dopiero przyjść na wizyte do niego :) czyli przy dobrych wiatrach za 4 tygodnie ide do gina :):):) hiiiihihihihi

paula nie dzwigaj , wymigaj się jakims bólem pleców czy czymś:tak:a czy moga cię zwolnic to zalezy od umowy. Nie daj się
bibinko ja tez z Mackiem chodziłam do państwowego ale odkąd mieszkam we wro to prywtnie bo do państwowego jakiegoś lepszego to sie czeka. Może porozmawiaj ze swoim ginem, ze cię to niepokoi i chciałabyś badania:-)
maryla ja tez za 4 albo 5, a musi pójść dobrze:-)

Ostatnia edycja:
bibinka mam umowe o prace na czas okreslony czyli do konca 2011 roku a suwaczek dopiero zrobie po wizycie u ginka ...ale wychodzi ze to 4 tydzien i 1 dzien ciazy

a ja chodze tylko do prywatnego bo jak raz poszłam do nas do przychodni to była taka wredna baba o wszystko wypytała mało mnie wzrokiem nie poraziła i z głupawym uśmiechem powiedziała że doktora dziś już dawno nie ma wrrrrrrrrrrrrrr to po jakiego hu.. mnie o wszystko wypytała co nie miała o czym plotkowac i tak sie zraziłam że juz nie poszłam ani razu do przychodni

wisieńka ja to jak się już raz zrażę,to mi ciężko się przełamać.tym bardziej,że poszłąm do niego jak od razu zrobiłam test,bo bałam się czy wszystko ok, bo te moje jajniki i 9 m-cy starań,zupełnie inaczej niż przy 1 ciązy.a on przy inne pacjentce i położnej,że po co przychodzę,bo jeszcze za wcześni itd.bez sensu,może i za wcześnie,ale mógł mnie inaczej potraktować:-(

marylka oby tylko za 4 tygodnie:tak::-)

paula85 to spokojnie,nie mogą CIę zwolnić,spokojnie możesz iść na L4 od początku ciąży i nie dźwigaj NIC!!!!

bibinka - czasami :-D - w sumie nawet staram się nie myśleć o Karoli - tylko co 20-30 min zaglądam na kom czy ktoś nie dzwonił :-p Psychol ze mnie ale nie nastawiałąm się że w pierwszy dzień zabiorę się za pisanie. :-p

A ja musiałam sobie siąść. Przeniosłam łóżeczko Karoli to małe z naszej sypialni pod nasze łóżko żeby więcej miejsca było i padłam :szok: W głowie mi się zaczyna kręcić i nie ma bata już z dźwiganiem dzisiaj. Zmierzyłam sobie temp i mam 37.5 :dry: nie wiem czy to fasolka czy znowu jakaś francowata infekcja ale czuję się osłabiona :-( Tak więc nie zrobię tornada a spokojne sprzątanie i rozłożę sobie na raty z przerwami. W sumie do 15 mam jeszcze trochę czasu a mniej więcej o 15 wrócą moje urwisy bo Marcin Karolę odbiera po pracy. No i muszę pomyśleć nad obiadem dla Marcina i dla mnie bo Karola je w przedszkolu :tak: Jezu jak mi się nie chce sprzątać :-p

JSORBEK- tak,dokladnie-teraz biore anty bez przerwy na @ a po odstawieniu(3 opakowania mam brac) zaczynamy-ja mam problem z jajnikami-prawy juz"śpi"a w lewym sa nieliczne pecherzyki i niewiadomo czy dojrzeja do pekniecia(owulacji)dlatego tak musze zrobic-teraz usypiam tego 1 jajnika a potem moze laskawie wezmie sie do pracy....tak mam zrobione przy dzieciach tylko bez problemu zaszlam w ta pierwsza ciaze ktora poronilam....

acha rozumiem :-( ale widzę też że masz już dwójke dzieci to znaczy, że metoda działą :-)

paula jesli do końca 2011 to nie mogą cię zwolnić bo umowa trwa dłużej niż do 3 mieś, ciązy.Ale ja bym też z ifo poczekała do wizyty u gina i oszczędzaj się
maryla to plotkara wredna, no

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry