reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
witam z rana:tak:.dziś nocka przespana po ostatnich nocnych wyjazdach szpitalnych.po antybiotyku juz Ali lepiej,uch onie boli,ale z 5 dni muszę jej dawać,także do przedszkola nie chodzi:baffled:.a wogóle,to wreszcie mógłby mi dać pediatra skierowanie na wszelkie wymazy i krew i mocz dla małej.ona sobie tak choruje ciągle,a badań zero:baffled:.ja wiem,że może musi swoje wychorować w przedszkolu,ale badanka nie zaszkodzą.

Iwonka juz pomalutku ta sila sie we mnie zbiera a mysle ze jak suwaczek dobiegnie konca to bede miala w sobie jej na tyle duzo ze poradze sobie ze wszystkim:-)

KasiaWie nic nie szkodzi rozumiem sama ledwo nadążam z czytaniem... :)

czekam na tę radośc :) i mam nadzieję, że już niedługo ...

trzymam kciuki i mam nadzieję,że nam wszytskim się uda:tak::-).u mnie jutro minie 3 tyg od zabiegu:-:)-:)-(

zapmarta jak tam Karolek ze spaniem?
sol ale miałyście przygody od rana,mam nadzieję,że to tylko jakiś stresik,dziecko tez przezywa nawet nieświadomie
mama jak tam ta Twoja rodząca kumpelka,strasznie długo rodzi:szok:
wisieńka może owulka się zbliża,działajcie,działajcie:tak:
kasiawie moja Ala poszła do przedszkola,jak miała 2,5 roku i sobie chwalę,no może oprócz chorób:baffled::baffled:

reklama
Witam was kochaniutkie ale wy macie tepo heh bede musiala sie przyzwyczaic:-) U mnie jak u wiekszosci brzydka pogoda:-(
bibinka u mnie juz niedlugo bedzie miesiac jak nie ma z nami mojego aniolka ale wiedz ze z kazdym dniem czuje sie coraz lepiej i nabieram wiecej optynizmu co do kolejnej ciazy:-)

No coś cisza się zrobiła u nas. Pewnie dziewczyny pracują.
Zapmarta Ja tez podejrzewałam zyrafy bo ani Pol, ani Maciekby sie nie pokusili:-p
Wiatj Lila
bibinko
cieszę się, ze noc była spokojna teraz juz będzie lepiej.Masz racje badaniami to teraz nie szafują, ja wolę lekarzy którzy ich zlecaja za duzo niz za mało. Miałam super pediatrę jak Maciek był mały no ale teraz mieszkamy kawał drogi od niej i nie możemy do niej chodzić. A miałam 100% zaufanie.:tak:Działamy, moja droga. weekend był wolny i długi więc mamy po tym wypoczynku duzo sił i chęci:-)

Ostatnia edycja:
Witaj Bibinka, pytasz jak Karol ze spaniem, a no tak: 1 kwietnia pierwszy raz przespał pełną noc, bes pobudki na picie, mleko, smoka, buziaka itd. Łącznie w kwietniu było takich nocy 7, przyzwyczaja się do tego, choć bardzo jeszcze potrzebuje mlesia w nocy. Nie śpi ze smoczkiem, więc idzie ku dobremu. Ja się wysypiam, nawet z tą jedną pobudką. Gorzej jak idą zęby, bo wtedy więcej marudzenia, ale ogólnie jest coraz lepiej.
Za tydzień wyjeżdżam z nim nad morze, mój F zostaje i szykuje dla niego pokoik. To dopiero się zacznie jak będzie spał u siebie, a mama za ścianą. Teraz kojec stał przy moim łóżku.

A o skierowania na badania dla Ali to koniecznie się wybierz do lekarza. Zresztą ja pracuję z pediatrami, to podpytam kilku co w takiej sytuacji zrobić. Specjalnie poproszę o kilka opini, bo co lekarz to inne zdanie.

Wisieńka, co za głodomory. Jejku to nawet dla Pola i Maćka nie zostawiły. Nie ładnie !!!:-D:-D:-D

lila cieszę się,że zaczynasz mysleć optymistycznie:tak:.a powiedz,będziesz teraz robić jakieś badania???ja zamierzam toxo,cytomelagię,tsh i posiew moczu(jakieś bakterie chyba mam),no i usg po 2 @,bo miałam wcześniej problem z jajnikami i nie wiem czy mi się nie odnowią(były całe zatorbielone wewnatrz)

zapmarta cieszę się,że Karolek lepiej śpi:tak:.ja moją Alę wyekspediowałam do innego pokoju,jak miała rok i 8 m-cy.jak się coś dowieszod tych pediatrów,to daj znać na PW.z góry dziękuję:tak::-)

wisieńka - e tam ze spadochronem - dawaj jedziemy do Szwajcarii na lodowce poskakać base-jump :-D Albo po-wspinamy się na lodowce - znam ekstra miejscówkę - lodowiec prawie 2000 pionowej ściany a widoki :-D kobieto - żałuję że aparatu nie wzięłam tego dnia :-( Ale jeszcze by mi spadł albo co :-p Ale uwierz mi - adrenalina pierwsza klasa - a ciąża a co mi tam - jak mocna to sobie pozwiedza świata z brzuszka mamy :-D
bibinka - może to też nerwy bo od wczoraj nic tylko o dzieciach i przedszkolu gadała :-D a o 6 pobudka - mama wstawaj dzieci :-D
marylka - to na razie nie będę zmieniać a najwyżej już na ciążowy zmienię :-D
agniecha - a w tyłku mam dzisiaj pracę :-p Za dużego stresa mam żeby nad tym siedzieć :-p

Idę sobie coś posprzątać, może płytki w łazience i kuchni pomyję :-p Odkurzyć trzeba i pozbierać Karoli zabawki - w sumie mam co do roboty - a nosi mnie okrutnie :-p Spadam sprzątać - odezwę się za godzinę jak zrobię tornado w domu - w sumie oknom też by się przydało umycie - to za półtorej godzinki :-D

Mój Maciek przeszedł do swojego pokoju jak miał 2 lata i wtedy zaczął się problem. po kilkanaście razy przychodziła do mojego łózka i chciał spać ze mną, ciągle było pić, jeść, buzi itp. Trwało ze dwa tygodnie zanim wędrówki się skonczyły, a ja go za kazdym razem odprowadzałam i w pracy byłam nieprzytomna.Żałuję, ze prędzej nie było takiej mozliwości bo może jako dzidziuś szybciej przyzwyczaiłby sie do własnego pokoju i braku mamusi.:tak:Długo też budził się w nocy na jedzonko. :rofl2:Za to szybko załatwiał się na nocnik i miałam wolne od pampersów:-p
Sol pełen extrim, zgadzam się:-pjak szaleć to szaleć:-p:-p

Ostatnia edycja:
Bibinka, jak coś to dam znać.
Lila, witaj i pisz dużo, bo się dzieje !!!!
Sol, miłego sprzątania.

Sol ale masz speeda:-D:-D:-D.może u mnie okienka pomyjesz,bo po ocieplaniu bloku mam syf:tak:

reklama
zapmarta widze ze sie dzieje heh i milo tu u was wiec napewno zastane i ma nadzieje ze juz niedlugo nabiore wprawy w wasze tepo:-)
bibinka co do badan to milam juz pierwsze badanie ginekologiczne i usg i tam wszystko w porzadku ladnie sie zagoilo wrocilo do normy:-) staranka zaczynam dopiero za 8 mies wiec do tego czasu chcem zrobic tak jak ty toxo i cytomelagię mocz i krwe tez napewno skatraluje w miedzy czasie chociaz z tym nigdy nie mialam problemu. I takie pytanko do ciebie co to jest te tsh???

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry