reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Roczek tuż tuż (PIERWSZE URODZINKI)

reklama
Kryska,u nas na szczęście moja Rodzina się spisała bo bardzo mi pomogli i cały czas ktoś Zuzą się zajmował i dbali o to co by teściowa mi drogę nie wchodziła bo kiepsko by było...Ale rozumiem Twoje rozgoryczenie i żal...Mnie nadal nie przeszło poczucie,że co poniektóre osoby shcrzaniły tak wązny dla mnie dzień...

A Zuza złapała jednocześnie za szczotkę i kaskę...

Cholercia przykro mi Kryska ,ze imprezka tak wyszla:-(
Co do naszej to ja juz dzisiaj wpadam w totalna panike.Jutro impreza.W sumie mala ale boje sie organizacji bo bedzie jednak ten szwedzki stol jak juz pisalam:zawstydzona/y: Urodzinki sa na 17ta.Jedna kolezanka przyjdzie po 16tej bo pozniej gdzies musi isc, Moi chszestni(mieszkaja w domu obok wiec sa na wszystkich imprezach) przyjda punktualnie ale tez ida na jakies imieniny potem.Znajomi beda jechac prosto z czyjegos slubu wiec beda kolo 17.30.Tesciowa jest w pracy i nie wie dokladnie , o ktorej skonczy.Ogolnie wiec straszny rozpiernicz jest juz zaplanowany a co wyjdzie "w praniu" to juz nie wiem:confused2::-:)rofl2::no::szok:

jak to czytam to coraz bardziej boję się niedzieli:no: chyba po prostu nie będę się w ogóle nastawiać to łatwiej mi będzie znieść ewentualne niesnaski:dull: moi rodzice już są źli bo najlepiej chcieliby sami decydować o wszystkim, co, gdzie, jak itp. A czemu w niedzielę a nie w sobote, nikt nie będzie mógł wypić. A czemu nie u nas tylko nad morzem i ciągle coś. Cholerka to są urodzinki małej i powiedzieliśmy że alkoholu nie będzie poza szampanem i ewentualnie piwem, a jak się komuś nie podoba to sorki, zmuszać nie będziemy:confused2:Zamówiliśmy już obiad dla każdego, potem będzie kawa, szampan i tort i wystarczy. Tylko achowania gosci niestety nie da się przewidzieć:crazy::no: a szkoda, coraz częściej właśnie myślę ze najlepiej byłoby spędzić ten dzień w trójkę z małą:dry::hmm:

to smutne Kryska, ze wyszło nie tak jak chciałaś.... głowa go góry, Marysia Cie rozweseli!
Życzę wszystkim co jeszcze mają to przed sobą udanych imprezek!

Och boshhhheee,ta rodzinka:sick: Czasem to chyba naprawde lepiej ich trzymac na odległość!:wściekła/y: Oni wogole zapominają chyba po co jest roczek,przychodzi się DLA DZIECKA a nie na spotknaie towarzyskie przy kieliszku!:angry: Kryska,masz rację,ze czasem naprawdę lepiej jest spędzić taki dzień we trójkę,przeciez to WASZE swięto rownież! Nie martw się,jeszcze mnóstwo imprez przed wami,za rok urządzicie sobie dzień przyjemności z mężem i Marynią!
U mnie tez miało nie być wódki...niestety jak impreza przeniosła się przed dom,to kobity zaczęły drinkować,pomimo wczesniejszych ustaleń Darek robił im drinki i polewał:crazy::wściekła/y:! I się popiły! A moja teściowa mało co się wnuczkiem interesowała tylko plotkowała z ciotkami:wściekła/y: też zła byłam,ale dobrze,ze to było juz wieczorem jak malutki poszedł juz na górę...
kociu,to Zuza będzie stylistką fryzur i kasę bedzie z tego trzepać!;-)

Nasz imprezka juz tez tuz tuz...bo juz w niedziele ok 14...ale mam stresa:dull:..nic jeszcze nie przygotowane...w ogole nie wiemy czy ktos przyjdzie bo nikt nie raczy oczywiscie potwierdzic...a grilla nici..bo leje okrutnie..i przez najblizszy tydzien ma lac caly czas..wiec zostaje nam obiad w domu...i mala posiadowka...ech...chce juz byc PO:sick:.Nie dosc ze nie mam czasu na przygotowania..to jeszcze do pracy dzis na nocke ide..a jutro od 12 do 8 miej..i kiedy tu cos zrobic....dobrze ze jest moja mama...ale tez nie moge zrzucic na nia wszystkeigo...ech...:no:potrzebuje odpoczynku...

U nas juz po imprezce mojego szkrabka. Odbyła się we wtorek, było skromnie (chrzestni i dziadkowie), było tak sobie :(, teściwie spóźnili sie około 2 godzin, chrzestna też (jechała z nimi bo to ich córka) Dużo by jeszcze o nich pisać...:tak: ale nie będe zanudzać i nażekać, aż tak źle przecież nie było:eek:. Sebastianek wybrał różaniec (chyba panuje okres na różańce).

reklama
Hejhej, wyobrazcie sobie, ze cala moja rodzina sie zreflektowala, ze chyba rzeczywiscie dala czadu na urodzinach, bo tesciowa przyslala wczoraj rano smsa z przeprosinami za swoje zachowanie, a moi rodzice tez lagodni jak baranki zaproponowali swoja pomoc w weekend i wypedzaja nas z Piterem z domu...:))) No coz, lepiej pozno niz wcale, co nie;-)?

Z calego serca zycze wszystkim mamom wyprawiajacym urodziny w ten weekend udanych imprez, cieprpliwosci i spokoju ducha! Buziaki:)

Do góry