reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Roczek - tuż tuż pierwsze urodzinki naszych skarbów

to u nas zaś na odwrót najpierw kawa,ciasto i inne slodkości następnie zimna plyta a na samym końcu kolacja:tak:

reklama
to u nas zaś na odwrót najpierw kawa,ciasto i inne slodkości następnie zimna plyta a na samym końcu kolacja:tak:
Ja też tak,bo tort jest tego dnia najważniejszy:-D

no to teraz sprawy zywienowe co serwujecie goscia i w jakiej kolejnosci, bo u mnie w domu mama zawsze najpierw podawala slodkie, ciasto, kawa a potem konkrety, u meza zas jest odwrotnie najpierw serwuja konktrety, potem slodkosci
Nieco wcześniej pisałam co robię. Dzisiaj ugotowałam bigos. Tzn. moja mama wszystko przygotowała i jak przyjechałam to trzeba było tylko wrzucić do garnka:zawstydzona/y:

My planujemy zaprosić gości na godz15. Myślałam, aby zaprosić wczeniej i Kuba zdmuchnołby świeczke o tej godz co się urodził tzn o 14, ale wydaje mi się za wcześnie.

Najpierw będzie na słodko kawa, herbata, TORT, ciasta, galaretki, lody, później na ciepło jakiś grill, prażonki. Nie mam jeszcze opcji na cieplo jak pogoda nie dopisze :/ muszę pomysleć.

Już postanowiliśmy że roczek Zuzi robimy jednak w restauracji u mojej mamy pod koniec września pewnie już nie będzie ładnej pogody więc ogrodowe przyjęcie odpada ale może za rok zrobimy coś takiego jak dzieci będą już większe i będą mogły się wybiegać.Co do menu to zostawiam tą kwestię mojej mamie (robi mnóstwo wesel, komunii , rocznic itd więc ma wprawę) ale na pewno będzie obiad zupa a na drugie zastaw mięs surówki ,potem zimna płyta sałatki , wędliny, galantyna , kawa tort (już zamówiłam u znajomego cukiernika ma mi przysłać na maila wzory do wyboru) ewentualnie jeszcze jakieś danie na ciepło ale nie wiem bo po chrzcinach zostało dużo jedzenia
Gości będzie razem z dziećmi ok 30 osób (mamy dużą rodzinę:-):-):-))

Justynka my robimy jak będzie ciepło i bez deszczu impreze częściowo w domu i częściowo na dworze. Przemyślałam wszystko i jakbym tak wyniosła torta na dwór zaraz byłoby pełno os i pszczół wokoło. Tak więc imprezka zacznie się w domu kawą herbatką, soczkami dla dzieci i tortem, ciastami i ogólnie słodkościami, a później wybyjemy na dwór gdzie planujemy zrobić grilla tzn kiełbaski, kurczaczek i inne smakowite mięska. Mam ochotę na pieczonego ziemniaka w popiole :) mmmm to sobie zrobię.

reklama
Justynka my robimy jak będzie ciepło i bez deszczu impreze częściowo w domu i częściowo na dworze. Przemyślałam wszystko i jakbym tak wyniosła torta na dwór zaraz byłoby pełno os i pszczół wokoło. Tak więc imprezka zacznie się w domu kawą herbatką, soczkami dla dzieci i tortem, ciastami i ogólnie słodkościami, a później wybyjemy na dwór gdzie planujemy zrobić grilla tzn kiełbaski, kurczaczek i inne smakowite mięska. Mam ochotę na pieczonego ziemniaka w popiole :) mmmm to sobie zrobię.

Kochana opisujesz moja imprezę:tak::tak::tak::tak::tak: Dokładnie tak samo. Tylko ja się jeszcze zastanawiam nad obiadem wcześniej bo połowa gości przyjedzie około11. Rzadko u nas jest teściowa i rodzeństwo J z dziecmi więc przyjadą wcześniej. W związku z tym trzeba by było obiadek zrobic:tak::tak::tak:

Do góry