reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Roczek - tuż tuż pierwsze urodzinki naszych skarbów

reklama
dziewczyny napiszcie mi czy nie przesadzam z organizacją tego roczku
więc osób będzie 17dorosłych 3 nastolatków 5 maluchów
planuję zrobić to w niedziele tak około 14/15 i w zasadzie ma być szampan, no i wódeczka bo to przecież duuuuuuuża okazja wg moich braci i B, tort, ciasto ze 2-3 blaszki, 2-3 sałatki, palnuję kipić 30 skrzydełek, 15 ćwiartek z kurczaka (wyjdzie 30 porcji) usmarzyć z 15 schabowych i ze 20/30 małych mielonych do tego jakaś wędlinka, żółty serek, pomidorki pieczywko no i może ugotuję zupy meksykańskiej z podwójną porcję hm przesada co
sama już nie wiem chciałabym żeby było co zjeść ale też żeby nie było tego za dużo co do gości to nikogo nie da się wykroić bo to najbliższa rodzina czyli my, moi i B rodzice moja babcia i nasze rodzeństwo z dziećmi tym razem nie planuję zaprosić G przyjaciółki teścia a może powinnam skoro była na chrzcie
najfajniej to byłoby to zrobić na dworze ale nawet jak zrobimy altankę to i tak nie zrobimy do niej mebli tzn stołu i jakiś krzeseł czy ławeczek to to chyba za rok dopiero będzie gotowe
napiszcie co wy planujecie upichcić i jak przygotujecie wasze roczki

U mnie będzie chyba 14 dorosłych + 2 dzieciaków.
na początek kawa, szapan, tort i chyba 1 blaszka ciasta. Do tego 2 sałatki, jakieś pólmiski z wędliną i serem, galart z węgorza i chyba drobiowy, ryba po grecku, po japońsku. Później bigos, klopsiki w sosie warzywnym, chyba schab w całości nadziewany morelami i śliwkami i roladki ze schabu. Myślałam jeszcze o jakichś 8 udkach. No i obowiązkowo wóda;-)

Zuzia ma coś podobnego ale nie chce z tym "chodzić" w dodatku prawie wybiłaby sobie zęby bo stanęła przy tym i pchała sobie do przodu ale w pewnym momencie pociągnęła do tyłu i się uderzyła :-(poza tym Piotruś pewnie wkrótce sam zacznie chodzić :-) i na długo się to nie przyda

Jeżeli mogę Ci coś polecić to ja raczej wybrałabym jakiś stolik edukacyjny Zuzka swój uwielbia i z tego co mówiły mi koleżanki to ich dzieci też są zachwycone tymi stolikami

dziewczyny napiszcie mi czy nie przesadzam z organizacją tego roczku
więc osób będzie 17dorosłych 3 nastolatków 5 maluchów
planuję zrobić to w niedziele tak około 14/15 i w zasadzie ma być szampan, no i wódeczka bo to przecież duuuuuuuża okazja wg moich braci i B, tort, ciasto ze 2-3 blaszki, 2-3 sałatki, palnuję kipić 30 skrzydełek, 15 ćwiartek z kurczaka (wyjdzie 30 porcji) usmarzyć z 15 schabowych i ze 20/30 małych mielonych do tego jakaś wędlinka, żółty serek, pomidorki pieczywko no i może ugotuję zupy meksykańskiej z podwójną porcję hm przesada co
sama już nie wiem chciałabym żeby było co zjeść ale też żeby nie było tego za dużo co do gości to nikogo nie da się wykroić bo to najbliższa rodzina czyli my, moi i B rodzice moja babcia i nasze rodzeństwo z dziećmi tym razem nie planuję zaprosić G przyjaciółki teścia a może powinnam skoro była na chrzcie
najfajniej to byłoby to zrobić na dworze ale nawet jak zrobimy altankę to i tak nie zrobimy do niej mebli tzn stołu i jakiś krzeseł czy ławeczek to to chyba za rok dopiero będzie gotowe
napiszcie co wy planujecie upichcić i jak przygotujecie wasze roczki

My będziemy musieli rozejrzeć się za jakąś restauracją bo w domu nie zmieszczę wszystkich ale ciężko znaleźć coś fajnego bo chciałabym żeby też były jakieś atrakcje dla dzieci i niem pomysłu

A co do przygotowań to na tyle ludzi musisz tak przygotować jak piszesz widzę że Ty tak jak ja wolisz żeby zostało niż zabrakło.

reklama
Do góry