reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ROCZEK - przygotowania do imprezki

U nas do urodzin zostały 3 dni.Ufffff
Po długich debatach urodzinki będą w urodzinki.Tort oczywiscie i przegryzajki,sałatka i cos na ciepło,własnie szukam i ustalam.W sumie razem z nami rodzicami będzie jakieś 8 osób.No i wersja domowa,ta knajpiana odpadła z różnych względów.
Zabraknie tylko dziadków,tesciowie nie zyją a moi wyjeżdzają za granicę.:wściekła/y:

reklama
Moniq nie wiem czy juz byłaś na takiej stronie z przepisami Czarna Oliwka, nie umiem wkleić strony, jest tam masa fajnych przepisów, ja wybieram te z dobrymi komentarzami i zawsze mi się udawały.
A z cukierni ANIA jadłam ciacha, kumpel specjalnie tam pojechał, bardzo dobre były, a torty ponoć fantastyczne, juz prawie się zdecydowłam na domek elfów, za tydzień się umówie na degustacje jak będzie smakować to od razu zamówie.

U nas będą urodzinki dwa razy:
  • jeden dla dziadków którzy mogę w tygodniu (środa) i wtedy będzie w domku torcik i jakieś ciepłe jedzonko - jeszcze nie wiem co
  • drugi w sobotę najbliżej urodzinek - będzie reszta rodzinki i chrzestni i oczywiście troszkę większa imprezka ale bez jakiejś ekstrawagancji - to impra dla Ali - więc siostra już zapowiedziała że dla niej zawsze największą radością były baloniki więc nadmucha dla Aluni ile tylko da radę

Jeśli chodzi o prezenty wiem tylko o rowerku trzykołowym który któraś z Was też ma i bardzo mi sie spodobał - i teściowa kupiła dla Ali i o koniku na biegunach, a reszta będzie niespodzianką...

U nas imprezka urodzinowa bedzie w niedziele. Zaprosilismy 19 osob:szok:
Planujemy tort babcinej roboty, ciasta, owoce a pozniej kolacja- cos na cieplo, wedliny i salatki. Do picia szampan, moze winko i jedna butelka naszej wodki weselnej, ktora czekala na te uroczystosc ponad 10 lat!

Co do prezentow- jest problem, bo Paula juz ma wiele rzeczy,ktore polecacie na prezent: rowerek, slonika na biegunach, 2 hustawki, krzeselko do karmienia itp.
Na razie wiem, co dostanie od chrzestnej (wozek z lalka) i od dziadkow (fotelik samochodowy), bo sama im to podpowiedzialam. My planujemy wreszcie zalozyc malej fundusz, do tego jakas zabawka. Inni nie pytali, wiec bedzie niespodzianka.

Wiem, czego na pewno nie bedzie- balonikow, bo Paula sie ich boi! Chyba to jedyna rzecz, ktora jest w stanie ja przestraszyc i zestresowac:no:.

Renik faktycznie ... kiedys byłam na tej stronce ... robiłam jakiegos kurczaka i sałatkę ... było wery smaczne :-) ... dzieki ... zaraz tam zaglądne ;-)

U Nas bedzie około 16-18 osób ( zależy czy prababcia dojedzie ;-)) ... co do prezentów to wiem co od tesciów ( bo juz kupili) oraz od Nas :-D ... reszta to niespodzianka ... wiem jeszcze ze od moich rodziców bedą jakies ciuszki + kasa ... reszta to wielka niespodzianka ... tak sobie mysle , dla kogo niespodzianka ... dla mnie czy Dawidka :-D;-)

Wczoraj tez wymysliłam co na ciepło ... barszczyk z krokietami ( specjalnośc teściowej :-)) ...

Moja mama wymyśla wystrój stołu ... jest w tym mistrzynią ;-) ...

Beda balony- najpier chciałam napompować sama i porozwieszac to tu to tam i na podłodze ... ale ... boje sie ze Dawidkowi zaczną pękac i cos sobie zrobi, wiec .. tatus miał zadanie, wynaleźć butle z azotem i ... znalazł .. beda latac :-D

Miało tez byc karaoke, ale ... szwagier nie bedzie jechał z domu tylko z pracy do Nas i ... nie wyszło :sorry2: ... moze innym razem :tak:

A tak szczerze powiedziawszy juz sie doczekac nie moge soboty:-)

Dziadkowie Amelki (teściowie) zaproponowali że na roczek zrobią Amelusi praktyczny prezent i kupią jej kurteczkę z ocieplanymi spodniami na zimę :-)...huuura!!! :-):-):-) Odpadł mi wydatek!! Mam nadzieję że kupią coś fajnego bo szczerze mówiąc ja miałam już upatrzony komplecik...prześliczny :tak:...ale jak to mówią darowanemu koniowi nie zagląda się.....:baffled::cool2::laugh2:

No to MoniQa szykuje sie ekstra imprezka :-) :tak:Czekamy na relacje po sobocie!!!
A do nas doszedł w koncu slimak! jest śliczny, super wykonany, kolorowy i podoba sie Mariczce (jeszcze tylko nie do konca wie jak sie bujac na nim ;-)) ale gdybym go w sklepie zobaczyla to raczej 250 zł bym za niego nie dala :no:;-)Ale poza cena jestesmy zadowolone bardzo :-) :tak::tak:

u nas roczek byl raz w dniu roczku ;-)tak pasowalao wszystkim..
impreza byla ekstra,bo wyszla babska:-D,8 sztuk nas bylo;-),u mnie facetow malo,tata Hani byl po pracy <wiecie..kto zjada ostataki...>,tesc rowniez,pozno i na sekundke wlecial...

wymyslilam,sobie,ze ma byc kolorowo,dzieciowo,lecialy ,,Fasolki"..heheh
Byly talerzyki zabki,slomki,masa balonow,papierowe ozdoby -slonie,motyle,lampion w ksztalcie pszczolki,papierowe kubeczki,slomki...

impreza zaczynala sie o17,wiec jedzenia spaecjalnie duzo nie robilam:tort,krokiety z peiczarkami,pieczone zmiemniaczki w folii,do tego dip smietankowo-tawrozkowy z ziolami,owoce,szaszlyki owocowe,jakies ciasteczka.Impreaz dzicieca,wiec menu rozniez :-)

tort zrobilam sama,bo Zuzia lubi mi pomagac w takich sprawach,a poza tym balam sie Hani podawac jakies takie kremy z tortow.Zrobilam jej biszkopt,z bita smietana,malinami i srduszkami ze startej czekolady

Hania wybrala ksiazke,tak jak Zuzia :-).
Prezenty:zabawki,kasa.Ale numer 1to wg Hani:pluszowy konik,daje mu buzi codziennie:-) i takie cos co jak nacisniesz to HALASUJE:wściekła/y:.

Reszte zdjec wkleje na fotkach.

Katka...Hania jest prześliczną dziewczynką :tak:Ma piękną karnację!!
Moja Amelia nie ma tylu włosków co Haniutek ;-):-D

reklama
Do góry