reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Robimy zakupy dla maluszka

Jeżeli chodzi o sutki podczas karmienia to: ja miałam za każdym razem na początku mega poranione. Stosowałam tak jak Sesi bepanthen po karmieniu i psiakalam octaniseptem ( ten do pępka) żeby nic tam sie nie dostało żaden bakcyl. Oczywiście zmywalam przed karmieniem... Naprawdę pomaga i dobrze mieć dobra maść w szpitalu na sutki.... Ratuje życie czasem. Mi jeszcze pomagała z firmy baby love można kupić na Allegro i jest dużo tańsza od bepanthenu.

Marcysia- ja po cesarce nie wyobrażałam sobie karmienia bez rogala... Przy pierwszym dziecku nie miałam takiego i karmienie bylo strazna męka.. Przy drugim mąż kupił taka fasolkę z motherhoodu i u mnie sprawdziła sie w 100%. Ale u każdego wyjdzie chyba co potrzebne w praniu.

Kalia- ja wlasnie mam taka poduszkę. Kształt ten sam. Jest superrrr:)

Karina- ale pięknie :) mebelki pierwsza klasa!!! Moge wiedzieć co to za firma??? Ja nadal szukam.

Ostatnia edycja:
reklama
pola- mebelki kupilam u sprzedawcy Meble 88 - meble na każdą kieszeń a są od producenta bellamy chyba. sa świetne jakościowo, dziecko bedzoe sie na nich mogło wieszać:p jeszcze lozeczko do tego, jest przesliczne ale producent ma jakies zastoje w jego produkcji.
a kolyska jest ręcznie robiona od lululaj- świetna firma rodzinna, znalezlismy w necie i rowniez polecamy;)

Cześć dziewczyny!
Trafiłam na grupę "czerwcówek" i z ciekawością przejrzałam wasze zakupowe przygotowania ;) Podziwiam te z Was, które wyprawkę mają już praktycznie kompletną;p Przede mną jeszcze ogrom rzeczy do kupienia zanim zamknę swoją listę, ale najważniejsze rzeczy już mam więc śpię spokojnie ;)

Znacie jakiś sklep internetowy, gdzie można kupić dobre jakościowo pieluszki tetrowe i muślinowe w cenie nie z kosmosu?

Lena, tetrowe są dobre ze sklepu Ekomaluch. Dobre tzn. są grubsze i gęstsze niż te z Pepco czy takie zwykle z allegro. A czy to wpływa na użytkowanie to nie wiem :)

Ja właśnie zakupilam wszystkie kosmetyki dla siebie i maluszka bo myślę ze w moim przypadku to już najwyższy czas spakować walizkę do szpitala, bardzo pomogła mi w tym stronka którą polecała chyba Czoperka jeśli się nie mylę srokao.pl, i tak weszłam na strone rossmana i zakupiłam wszystko z dostawą do domu (bo wiadomo leżeć nie wstawać), muszę powiedzieć że często konsultuję zakupy ze sroką i nigdy się nie zawiodłam i tak teraz też zaufałam.

pola dzięki! upewniłaś mnie w zakupie tej poduszki :D

a używacie dziewczyny tego bepanthenu przed porodem?

Ja też dziękuję za polecenie srokao.pl! Nawet nie wiedziałam że takie świństwo wcieram w ten mój brzuch. Teraz kupiłam rossmannowski olejek i mam nadzieję ze troche zahamuje pękanie skóry.

Sesi ja też niestety kupiłam na początku Ziaję. Potem poczytałam i zrobiło mi się smutno, ze do kosmetyków dla kobiet w ciąży pakują takie gów*o... Od dwóch miesięcy smaruję się oliwką dla dzieci (była tańsza ;)) z Rossmana i mam bardzo miękką skórę. Nie mam ani jednego rozstępu, ale wydaje mi się, że to akurat kwestia genetyki.

reklama
Ja od samego początku stosuje Palmers pozniej włączyłam do pielęgnacji bio oil i tak na zmianę bo skóra sie przyzwyczaja po pewnym czasie do jakiegoś produktu. Brzuszek sporawy a rozstępów ani śladu , wiec mogę polecać :)

Do góry