reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Robimy zakupy dla maluszka

Kaliiia, Maltan z tego co czytam jest niezły, bo głównym składnikiem jest glukoza. Reszta to niestety pochodne parafiny i propylen glycol, wiec nic naturalnego. Z Rossmana Babydream ma dobry skład: lanolina, oleje: słonecznikowy, jojoba, migdałowy i z pestek moreli - same składniki pochodzenia naturalnego.

Sroka o....: Preparaty na biust i brodawki - a tu masz więcej o preparatach na cyce i brodawki, jeśli składy Cię interesują :)

reklama
Mi na sutki pomagał bephanten. Miesiąc bólu zanim się przyzwyczaiły. A potem normalnie ssak się przysysał prawie 2 lata i nie pojawiły się problemy. Pamiętam że testowałam na początku jakieś silikonowe nakładki, trochę łagodziły ból.

Słyszałam że nie powinno się sutków maltretować w ciąży bo można wywołać poród. Ale nie wiem na ile to prawda.

Ja nie kupowałam przewijaka..małego ubierałam na kanapie..
co do maści używałam bepanthen i taką też kupiłam..
odnośnie szpitala w moim muszę mieć tylko pampersy i chusteczki, dają ubranka swoje dla maluszka, dla mnie dają koszulę do porodu taką jednorazową, mają swoje podkłady na łóżko, muszę mieć tylko poporodowe podpaski.

Dziewczyny tym razem udalo sie wyczaic leżaczek. :D 50zl... Kolezanka chce sie malych ciuszkow pozbyc i paru rzeczy i wieczorem mi fotki przesle co ma ciekawego... Nad lezaczkiem chyba nie mam sie co zastanawiac...

Załączniki

• 1428685477672.jpg
    1428685477672.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 74
Martucha za 50 zł to faktycznie nie ma co sie zastanawiać nawet :)

Nie wyobrażam sobie przewijać dziecka na łóżku, kręgosłup chyba pękł by mi na pół...

Ja poduszki typowo do karmienia, takiej rogala, nie miałam, ale ze starego tapczany z oparcia miałam dwie takie twarde, duże, prostokątne poduchy, i na nich kładłam i karmiłam Alanka. U krawcowej zamówiłam tylko poszewki dziecięce. Tym razem mam taki sam plan:)

ja z braku dużych poduch, wygodnictwa i szacunku do kręgosłupa od razu podjęłam decyzję, że muszę mieć taką poduchę.. choć muszę przyznać, że gdyby nie fakt, że później mogę wywieźć masę rzeczy na strych do rodziców to chyba nie zakupiłabym takiej wielkiej krowy do naszego mieszkania w bloku..
no ale już mam upatrzoną na all ROGAL PODUSZKA DO KARMIENIA ZDEJMOWANA POSZEWKA (5246070796) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. - u tego sprzedawcy dokupię też dodatkową poszewkę na zmianę (wygrały wzory szare sowy i beżowa kratka - zgodnie z moim szaro-żółtym trendem :) ), rożek i przybornik i jeszcze się zastanawiam nad ochraniaczem na materac.. ten pokrowiec na przewijak chyba odpuszczę wkońcu

reklama
Nie potrafiłam karmić z rogalem. Opierałam łokcie o fotel czy podłokietnik kanapy i tak się cyckałyśmy. Albo na leżąco w łózku.

Kupiłam wczoraj 4 szt bodów (to się odmienia?) kopertowych. Co prawda 62 więc będą trochę przyduże ale co tam, ładne. To że w kartonach leży 27 sztuk body w rozmiarach 56-62 zupełnie mi nie przeszkadza w dalszych zakupach :-D.

Do góry