reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

Dziewczyną z małymi sutkami polecam Medela - osłona formująca piersi, dla mnie karmienie piersią było masakrą Natalia nie mogła złapać sutka i normalnie je zmasakrowała, krew lała się strumieniami i musiałam przestać karmić, kremy niestety nie pomagały a wkładki laktacyjne tylko się przyklejały. Muszli używam już teraz i naprawdę widać różnicę w wielkości sutków, póżniej po porodzie będę je stosowała zamiast wkładek laktacyjnych.
[h=1][/h]

reklama
Sosnowiczanka moja mama kupiła w prezencie dwa takie ręczniki dla dzidziusia. Jeden mniejszy a drugi większy (chyba nie zauważyła) i ten większy jest jak na Olge a nie niemowlaka ale zawsze większy może być. Co do jakości to w dotyku są super ale nie wiem jak po praniu się będą zachowywać bo jeszcze nie prałam. Dla Olgi miałam takie zwykłe z biedronki z kapturem i były okropne, szorstkie strasznie i dawałam zawsze na nie pieluchę flanelową.
Spr sobie ceny na smyk.com bo cena porównywalna a wysyłka gratis do punktu:)

Kasia – piękne zakupy dla młodego ;)
Mamuśka – super ciuszki ;) podoba mi się, że nie wszystko jest do bólu różowe, a jeansowa kiecka wymiata! No i synuś nie jest poszkodowany ;D
Malinka – też kupiłam fotelik maxi cosi pebble, jest świetny, super że dodają takie specjalne wkłady dla noworodka, żeby nie „latał” po foteliku J sąsiadka ma rico nano, też się nad nim zastanawiałam ale w najbliższej okolicy nikt nie współpracuje z tą firmą, więc się zdecydowałam na inny. Ona jest bardzo zadowolona z tego wózeczka, z resztą prezentuje się elegancko J
Sosnowiczanka – ja też kupię taką podusię. Położna bardzo zachwalała i do wózka i do łóżeczka. Nawet dla noworodka do wózka mówiła, że można ją włożyć, bo nie zawsze człowiek się zorientuje że dziecku się ulało. Ręcznik z kapturkiem, jak najbardziej – już mam na stanie, bo wszystkie mamy je chwalą.
Monisia – moja położna zamiast wkładek laktacyjnych poleca aby wkładać do staniczka kapturki na sutki, bo się nie przyklejają właśnie.

Monia zerkne sobie te kapturki/ oslonki bo ja mialam wlasnie na poczatku karmienia taki problem, wiec poczatkowo karmilam przez nakladki(mialam mam) i tez mi troce powyciagalt, poten Mlody sie ogarnal;)

Mamma mila noo dla mnie jesnsowa tez jest nr 1 i te spodnie bezowe w trojkaciki ( tyle ze to az na 74;D)
A tez nie jetem fankola pstrokatego rozu, wiec jak kupuje to stram sie jakies stonowane kolory, no ale tak czy siak gdzies tam sie przewija...
A swoja droga to jeszcze piekna kiecke ylwylicytoaalam za 20 zl z zary;););)
Moj maz juz watpi we mnie hehe

A maxi cosi pebble fajnyyy jest! My mamy city ( starszy model) ale po Antosiu zostal, wiec bedzie i Mloda jezdzic;)
W ogole lubie ich foteliki, teraz mamy maxi cosi tobi i tez spoko jest

Sosnowiczanka super te reczniki

Ciasteczko a jaki rozmiar masz dla Olgi? i daj znać jak po praniu... :)

Ostatnia edycja:
Wczoraj mąż mi przytachał coś takiego Tiny Love Leżaczek Bujaczek Łóżeczko 3w1 3 KOLORY (5119138735) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Byłam zła i wzruszona jednocześnie, jeszcze nic nie mam dla małej i nic nie kupuję bo generalnie leżę już od jakiegoś czasu i poleże jeszcze co najmniej do 35tg. Ale jak się przyjrzałam dokładnie to naprawdę świetna rzecz (Natalia oczywiście od razu zabrała dla swoich lalek) i uniwersalna. Trochę Wam zazdroszczę już tych wszystkich rzeczy dla maleństw.

monisia super jest ten leżaczek! My dostaliśmy w końcy inny przy starszaku, wiec i Młoda go wykorzysta, ale oglądałam ten i najbardziej podobało mi się w nim, że jest możliwość rozłożenia go właśnie na płasko!
A zawsze możesz pozamawiac przez neta :tak: Ja ost przekopuję allegro i olx:)

No fajny jest ale ja mam jeszcze po mlodej Fisher price, wiec nowego nie bede kupować i mate jeszcze powinnam mieć gdzieś :-)
a właśnie lybily wasze dzieci lezec na matach?

Monisiap5 swietny jest :-)

Kasia mój nie lubił .. ale on z pozycji leżącej szybko przeszedł do pozycji na brzuszku :-D

reklama
Monisia a na jakiej zasadzie działają te osłonki, kiedy się je zakłada, podczas karmienia czy wcześniej i na karmienie zdejmuje. Ja przez krótkie brodawki miałam duże problemy z karmieniem i teraz wolałabym się wcześniej przygotować i jakoś temu zaradzić.
Kasia mój mały też na macie sporadycznie leżał, on uważał tylko ręce i to w pozycji pionowej, a jak miał 6,5 m zaczął raczkować i stał się mobilny, i tak miał do 14 m.
Ja dzisiaj poszalałam w lumpie, niestety tatuś pożyczył aparat tak więc zdjęć z łupów nie wkleję, a co do wyprawki to roz. 0-3m mam już kompletny, zostały tylko czapeczki, ale je zamówię na necie, teraz kompletuję pozostałe :-D

Do góry