reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Robimy zakupy dla maluszka

lolcia moj ma spokojnie ponad 30 min do domu, a potem 30-40 mamy do szpitala. Do tego moja mama ma do nas jakąś godzinę, ale ja sobie właśnie mówiłam, że na pewno tak szybko nie urodzę :D
Grabola jej już koniec? Zazdroszczę :p

reklama
Mamuska z ubranek tak mam już wszystko ale cała wyprawkę skompletowałam dzięki allegro wygrałam z 5 aukcji :) za naprawdę nie duże pieniądze żeby ci nie skłamać na wszystko wydałam około 170 zł :)

Ja dziś też kupiłam ciuszki na ebayu i zostanie mi do kupienia tylko jakaś bluza na chłodne wieczory. Tak jak Grabola kończę wyprawkę ubraniowa :D

Grabola, urzekł mnie czarny pajacyk w żółte kwiatuszki :)

Ja też już mam sporo ciuszków i w sumie mogłabym kończyć powoli wyprawkę ubrankową, ale szczerze mówiąc nie chcę jeszcze odbierać sobie tej przyjemności wynajdowania perełek w lumpeksie :D

Grabola zazdroszczę ci że już masz całą wyprawkę :-D

my mamy prawie wszystko w sobotę ( bo syn u babci ) jedziemy po mebelki ... i resztę rzeczy :-p znaczy chyba bo mój monsz jeszcze o tym nie wie :-D

powiedzcie mi ile macie dla dzidz czapeczek ? i ile macie ubranek na ciepłe dni ... bo ja mam pełno rzeczy a tak naprawdę nie wiem co mam ... poradzcie ...

Grabola zazdroszczę ci że już masz całą wyprawkę :-D

my mamy prawie wszystko w sobotę ( bo syn u babci ) jedziemy po mebelki ... i resztę rzeczy :-p znaczy chyba bo mój monsz jeszcze o tym nie wie :-D

powiedzcie mi ile macie dla dzidz czapeczek ? i ile macie ubranek na ciepłe dni ... bo ja mam pełno rzeczy a tak naprawdę nie wiem co mam ... poradzcie ...

MyszkaJoasia, ja mam 3 cienkie różnej wielkości, bo nie wiem jak mała może być główka noworodka. Ciepłej w sumie jeszcze nie mam.

Dziewczyny, gdzie kupujecie tetrowe pieluchy? Bo czytałam, że przy tych najtańszych można się naciąć na kiepską jakość i po kilku użyciach są do wyrzucenia.

Niedawno znalazłam pierwsza czapkę Alana. Jest taaaaka malutka ☺ urodził się z obwodem główki 34 cm i była akurat tyle ze to zimowa wiec się nie przyda.
Wiec czapeczki na lato nie mam jeszcze.
M jedna bluzę na rozmiar 56 i chyba ze dwie na 62 i jeszcze cały dresik. Myślę że starczy.

Czoperka pieluchy kupowałam na allegro , w ciemno ze tak powiem i były ok.

A raza wybieram się do Tesco po pampersy

Grabola ale różowo :-)

Ja z ciuszków chyba też już mam wszystko, muszę zrobić przegląd,ale brak mi motywacji,bo komody dla maleństwa nie mam. A jak popiorę, to bym chciała już poukładać w komodzie, zobaczymy, może na weekendzie chociaż popiorę w naszym proszku, że przeliczyć w szysko. Ja samych bluz mam ze 3 albo 4:tak:

reklama
U nas dzis owocny dzień. Zajrzałam na wrocławskie bielany i okazało się że likwidują cubusa. Za 70 zł upolowałam taką pakę:

zakupy1.jpgzakupy2.jpg

4 x półśpiochy
1 x spodnie
2 x body na ramiączkach
1 x rampers
3 x pakacyki
1 x kombinezon
2 x kurteczka (na tegoroczne lato i przyszłą wiosnę)

Jestem w ciężkim szoku bo zupełnie przypadkiem trafiłam do tego sklepu. Mamusie z okolic Wrocławia zachęcam bo jest w czym wybierać, choć tłumy szalone ;-)

Załączniki

• zakupy1.jpg
    zakupy1.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 71
  • zakupy2.jpg
    zakupy2.jpg
    26,4 KB · Wyświetleń: 78
Ostatnia edycja:
Do góry