reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

Smile, dobrze, że przypomniałaś, jeszcze rzeczy do szpitala dla mamusi trzeba kupić. Jakieś podkłady, siateczkowe majty - nie wiem nie ogarniam jeszcze tego tematu ;)
Malinka, nie martw się, dla wielu z nas to ciążowy debiut, damy radę. Pomyśl o naszych mamach, które nie miały internetu... ;)

Ja mam dużo materiałów flanelkowych, myślę, żeby je po prostu pociąć na pieluszki, zamiast kupować :)

Ostatnia edycja:
reklama
Malinka ja z takich powodów będę miała 3 cesarkę. Wejdź na zamknięty wątek, to napiszę ci więcej. Jak nie masz dostępu na zamknięy, to poproś Alkmene lub MaląZosię.

Malinka
- gaziki LEKO (nasączone 70% spirytusem)
- dwa smoczki mogą się przydać - bo jak maluszkowi się spodobają a jeden się zawieruszy to dobrze mieć drugi w zapasie
- ja miałam obcinaczkę i nożyczki z BabyOno - tępe jak... kupiłam malutką obcinaczkę i wystarczyła w zupełności
- foczka - szukałam w necie co to jest :) my po prostu mamy wanienke ONDA firmy OkBaby - wyprofilowana, nie trzeba trzymać dziecka bo jest cały czas uniesione :)
- sudocrem - zostaw, dobry na odparzenia ale dopisz sobie zielony Linomag - tym można na co dzień pupkę smarować... moim zdaniem warto smarować za każdym razem bo potem odparzenia nie wyleczysz po jednym smarowaniu - chociaż nie powiem - sudocrem dawał radę po kilku godzinach
- na suchą skórę polecam jakiś płyn, np. Oilatum - wlewasz jedną nakrętkę do wanienki i skóra jest super nawilżona i nie potrzebna wtedy oliwka
- karuzela - moim zdaniem przez pierwszy miesiąc niepotrzebna... ale jeśli chcesz to możesz kupić - wszystko zależy czy chcesz teraz wydać kasę czy później - wybierz taką która ma "żywe" kolory, my kupiliśmy taka FisherPrice z paselowymi misiami to była blada strasznie i potem załowałam, ze wybrałam ten wzór

sosnowiczanka - J&J lawendowy pięknie pachnie ale u nas uczulał - dużo osób mówiło że bardzo uczulają, stosowaliśmy przez chwilę szampon ale okazało się, ze uczulał więc przerzuciliśmy się na Nivea Baby - Łagodny szampon i płyn do kapieli - jest super i jego polecam :)

Ja też używałam Fridy do noska..Musiałam kupić nową bo Dawid pogubił części. Do kąpania Nivea Baby 2w1 używałam bardzo długi i nigdy nie uczulał. Pupkę smarowałam raz na jakiś czas, po każdej kupce linomagiem zielonym, w gorszych sytuacjach sudocrem ale mało kiedy dawid miał odparzenia. Do kąpania w wanience kupiłam duża gąbkę na której układałam synka i bardzo ułatwiało mi to mycie.
Obeszłam się bez przewijaka i tym razem też nie kupuję.

Smile fajne zakupy;) wózek ma kolor kremowy? a łóżeczka jeszcze bym nie rozłożyła.. w poprzedniej ciąży mąż skręcił na dwa dni przed porodem i dziwnie się czułam jak stało tak puste a to były tylko dwa dni jak je oglądałam bo pojechałam rodzić.. teraz też chcę dopiero pod koniec albo jak będę w szpitalu.

Dziękuję dziewczyny.

Łóżeczko już złożone bo chciał żeby zrobił to mąż koniecznie a po za tym mi ono ciągle śmierdzi nowością a ostatnio gdzieś czytałam ze nowe łóżeczko powinno się wietrzyc dobrych kilka tyg.

Małgoś wózek jest jasno szary.

Mamuska moj ma ok 30 min jazdy a pozniej jakies 10-15 do szpitala biorac pod uwage ekspres przy mlodszym to moge niezdazyc :D
Malinka moja sasiadka ma cos kolo -7 na obydwoch ale postanowila sn rodzic. Z tego co mowila to jej polecialo ale nie duzo.
Malgos ja mialam lozeczko przyoptowane na 2 tyg przed wypisem mlodego ze szpitala ale ja sie tak naczekalam na synka, ze patrzenie nawet na puste dzialalo na mnie pozytywnie :)
Przewijak mialam przy turystycznym ale nie uzywalam. Wygodniej mi bylo na sofie :)

Malinka ja mam wadę wzroku -6 i mój okulista twierdzi, że sama wada nie wskazaniem do cc. Dopiero jak wyjdzie coś w badaniu dnia oka, lub ciśnienia. W ogóle w szpitalach w moim mieście podważają zaświadczenia " na oczy" jako wskazanie do cc, wygląda to tak że jak zaczyna się akcja porodowa i przyjedziesz do szpitala to lekarz wzywa okulistę z tego szpitala i konsultuje raz jeszcze Twoje zaświadczenie i sam bada wzrok. A na końcu i tak lekarz decyduję jak masz rodzić.

Sempre,Lolcia właśnie czytałam trochę na ten temat i uspokoiłam sie ze sama wada nie jest wskazaniem do CC.Musze iść do lekarza i sprawdzić w jakim stanie sa moje oczy;) dzięki :)

reklama
grabola - piękny zestaw!

lolcia - dokładnie o tym samym myślę, żeby się w nocy zaczęło, żeby sąsiedzi dzieci przypilnowali w czasie jak moi rodzice tu dojadą, a my już stąd wyjedziemy, bo oni z drugiego końca miasta, masakra, nie wiem ja chyba będę się posiłkować sąsiadami bo nie widzę inaczej tej logistyki, a tu teź problem bo jedni chcą się rozwodzić, a drudzy wyjeżdżają na wakacje w tym czasie:eek:

Malinka, Marcysia - no właśnie fajnie że jesteście świeżynkami same sobie wypracujecie co jest potrzebne a co nie, tak naprawdę to tez dużo zależy od upodobań mamy, jednej się coś przydaje a druga w ogóle tego nie używa;-) tak więc to co my tu piszemy to żadna prawda objawiona, a jedynie nasze upodobania;-)

Do góry