reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Robimy zakupy dla maluszka

Dziewczyny a jaki termometr wg Was najlepszy dla Maluszka? Do uszka? Czołowy? Bo jest taaki wybór, a każdy ma inne zdanie na ten temat...

reklama
A ja używałam od początku tylko elektronicznego pod pachę, nigdy nie mogłam się przemóc,żeby dziecku termometr do pupy włożyć. A jak przytuliłam córcie, to pod paszką dobrze zmierzone bylo. mam też jakiś elektronczny do czoła, ale beznadziejnie przekłamuje temperaturę.

Czyli najzwyklejszy najlepszy. Chociaz ja czytalam o tym do ucha, ze jak sie go dobrze "zaaplikuje" to jest najbardziej miarodajny. Ale sa tez bardzo drogie wiec zanim go kupie chcialam zasiegnac porady innych.

karina - dla mnie najzwyklejszy najlepszy to był rtęciowy... niestety wycofano, w aptekach można kupić bezrtęciowy - mam taki ale czas mierzenia ok. 10min przy małym dziecku jest niemożliwy :tak:

My mamy taki do czola i ucha z lidla. Kupilismy pare lat temu za smieszne pieniadze bo cos kolo 50 czy 60 zl i jest ekstra. Pokrywa mi sie ze zwyklym i z pomiarem u lekarza. Moze zrobi roznice typu u mnie 37.3 a u lekarza 37.5 a takto rewelka :)

Jak dla mnie też najlepszy jest rtęciowy, przy pomiarze na elektronicznym zawsze mam temp o co manjmniej pół stopnia mniej co przy gorączce ma znaczenie.A jeśli chodzi o bezdotykowe to przy nich trzeba dbać o czystość tej głowicy bo nawet kurz może fałszować pomiar,koleżanka jest bardzo zadowolona z takiego, a wiele kobiet przychodziło z reklamacją a kończyło sie własnie na czyszczeniu głowicy:) dla dzieci takie termometry chyba najlepsze bo można b.szybko temp zmierzyć:)

reklama
Loca może za krótko mierzysz?
W moim elektronicznym termometrze jest tak, że jak mierzysz w pupie, to pikanie oznajmia koniec mierzeniatemp, ale jak mierzysz pod pachą, to na pikanie nie zwracam uwagi, tylko trzeba trzymać 5 minut i tak robię. Termometr kupiłam prawie 10 lat temu, chyba Canpola z giętką końcówką i nawet baterii jeszcze nie wymeinaiłam ;)
Mam jeszcze jakiś inny elektroniczny i zasady mierzenia temperatury sa takie same czyli pod pachą 5 min, a w pupie do pikania wystarczy mierzyć.
Lolcia ja mam właśnie do czoła z lidla i jest beznadziejny, może jakiejś inne firmy.

Do góry