reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

reklama
ja sobie myślę, że pierwszy miesiąc lepiej ubierac pajacyka jako bieliznę "pod spód", zeby pępuszka nie podrażnić, a pózniej to juz raczej mozna rajtki, można tą gumke zakładać na pampersa i nie ma ryzyka, ze bedzie uciskać w brzuszek. W końcu nasze dzieci będa grudniowe i praktycznie cała zimę będzie je trzeba ubierać na cebulkę, więc rajtki pod spodnie są obowiązkowe ;)

i oczywiscie żabcia..rzeczy prześliczne!!!

Kochane mamusie, polecam rajstopki, naprawdę się przydają! szczególnie gdy jest zimno. O pępuszek nie macie się co martwić, nic mu nie będzie:) Wiem, bo urodziłam synka w styczniu, więc często miał ubrane rajstopki. Gdy wychodziłam z nim na pole pępek miał zasłonięty pampersem. To nieprawda, że podrażnia, mój syn miał cały czas zasłonięty i pięknie się zagoił. Tak było w naszym przypadku, nie wiem jak miały inne mamuśki. W każdym razie rajstopki jednak powinny być.

He he, Wasze dzieciaczki urodzą się dopiero w grudniu, mój synuś jest ze stycznie tego roku, ale będzie różnica :-)

salsik mojapoducha do karmienia ma 63 cm długości =)

Właśnie też się zastanawiałam nad rajstopkami tak wzięłam bo były tanie najwyżej jak nie ubiorę to będą leżeć chyba że dzidzia się zmieści jak się pępuszek wygoi na metce niby rozmiar 0-3 mscy =)

Zabcia ubranka sliczne :)

Salsik ja na poczatku nie ubieralam rajstopek. Spiochy albo body i polspiochy, ale kiedy pepuszek odpadnie to juz spokojnie mozna rajstopki, i mysle ze to wrecz trzeba je miec bo wkoncu nasze dzieci na zime sie urodza :)

ja jestem w 100% za rajstopkami, pępuszek można odpowiednio zabezpieczyć, nie mniej jednak nie sądze że trzeba korzystać z nich już od pierwszych dni, ale całą zima przed nami, poza tym z pewnoscia nie kupię takich w rozmiarze 56 gdyż bedą za krotkie, lepiej dłużesz mozna wtedy wyzej podciągnąć i będzie problem z głowy, a maluszek na prawde bedzie cieplutko ubrany. po młodym mam 2 pary tamkie malutkie.. ale własnie mam zamiar kupic grubsze frotkowe i z pewnoscia w rozm. 62 od razu nie mniejsze

Ale dziewczyny szalejecie z zakupami, niektóre to chyba są już tymi ciuszkami zasypane ;)

A do Aasia przyszedł dzisiaj rożek :
rozek.jpg
Zdecydowałam sie na niego bo środek jest z bardzo miękkiej frotki, dzidzia mniej się poci w takim materiale :)

reklama
Do góry