reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

kupiłam właśnie na allegro łóżeczko dla maluszka razem z materacem gryka-kokos, o takie:

12.jpg

11.jpg

reklama
kota-behemota fajniutkie łóżeczko, już wyobrażam sobie jak będzie ślicznie wyglądać z pościelą :-)

Widzę dziewczyny, że zaczynacie robić większe i poważniejsze zakupy. Ja postanowiłam kupić wózek i łóżeczko w październiku, i teraz zastanawiam się czy to nie za późno...

27012701, żabcia, my z wózkiem też się do ostatniej chwili wstrzymujemy, ale się naczytałam, że łóżeczko lepiej kupić wcześniej, bo może śmierdzieć lakierami itd, niech się powietrzy w razie czego :tak:

kota-behemota fajniutkie łóżeczko, już wyobrażam sobie jak będzie ślicznie wyglądać z pościelą :-)

Widzę dziewczyny, że zaczynacie robić większe i poważniejsze zakupy. Ja postanowiłam kupić wózek i łóżeczko w październiku, i teraz zastanawiam się czy to nie za późno...

Oczywiście,że nie jest za późno ;-)
Październik,a przecież zostaje jeszcze cały listopad i ciutkę grudnia.A łóżeczko warto rozłożyc na tydzień czy dwa przed rozwiązaniem.
Ja też się wstrzymuję,mam nadzieję ,nie wiem może głupią,ale,że to co teraz ma jakąś wartośc za 2 czy 3 miesiące może o parę groszy staniec :sorry:
Oby!

Kota bardzo ładne łóżeczko :-):-)

Koniecznie muszę sobie zrobic listę,co jeszcze potrzebuję.
No ciuszki to już mam na początek,kombinezoniki też,sterylizator i podgrzewacz do butelek też są,leżaczki również...A mam jeszcze matę edukacyjną i leżaczek do kąpieli.Pościel też już gotowa.
Brak wanienki,smoczków,butelek,wózka i łóżeczka :tak:
I nie wiem co jeszcze mi trzeba...

Salsik piękne ubranka, faktycznie, rewia mody :tak: :laugh2:
Mineralnakocica wózeczek też super! I kolorki mi się bardzo podobają :tak:
Kota ładny kolor łóżeczka :-)

Dzisiaj rodzice moi przyjechali z urlopu w Polsce i przywieźli prezenciki dla Maleństwa od pradziadków :laugh2: Dzisiaj już nie mam siły, ale jutro porobię i wstawię zdjęcia :tak: Dostaliśmy kocyk polarowy, komplet podusia+podkład (coś jak materacyk) z merynosów (jakieś owce australijskie?? :szok:) - przepiękny :tak: Do tego jedna prababcia sama na drutach zrobiła sweterek dla Maluszka - taki bialutki, śliczny, aż się popłakałam ze wzruszenia... ;-) No i od mamci dostałam kilka pieluszek tetrowych i flanelowych :tak:

W przyszłym tygodniu jedziemy do znajomych obejrzeć wózek, leżaczek-bujaczek i krzesełko do karmienia, bo chcą niedrogo odsprzedać cały ten komplet :tak: A dodatkowo zaklepaliśmy też łóżeczko drewniane od innych znajomych razem z materacykiem antyalergicznym dla Brzdąca, odbieramy za 2 tygodnie :-) Ma jeden minus tylko - brak wyjmowanych szczebelków... Ale G. powiedział, że coś na to zaradzimy ;-) A wygląda tak:

ł

reklama
Według mnie materac dobrze jest kupić nowy, bo często się zdarza, że dziecko zmoczy, zwymiotuje czy podczas biegunki wszystko przemaka. A wkładów raczej się nie pierze szczególnie jeśli mają wkłady kokosowe itp. Dla mnie to takie niehigieniczne ;\

Do góry