reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

czesc :)

majeczka ja jak najbardziej polecam poduche do karmienia, ja mialam wlasnie taka duza Red castle, zanim synek sie urodzil spalam na niej wkladalam ja miedzy nogi i super mi to odciazalo kregoslup!!! Po powrocie z wakacji zaczne ja stosowac bo widze ze z brzuszkiem rosnacym zaczynam powoli przybierac dokladnie taka sama pozycje :)
takie cos mam :
Coussin allaitement Big flopsy Redcastle Taupe fak... kiepska fotka... no ale coz...
a maty edukacyjne F.Price sa super, my mamy dzungle po synku i maly naparwde dlugo w niej sie bawil, nawet jak juz siedzial i nie bylo pod nia miejsca to wciaz ( z boku) sluchal melodyjek siegal po zwierzatka-maskotki, grzechotki itp
tylko kopara mi opadla bo 3 lata temu to byl nowy model i kosztowal 98 euro! a teraz iwdze za niecale 60 juz chodza... SZOK

Fisher Price - K4562 - Puériculture - Eveil - tapis de la Jungle#

salsik : super kolekcja :)

reklama
Dawno się nie udzielałam, ale cały czas Was podczytuje. Ja dokonałam mega udanego zakupu na allegro (dziś otrzymałam przesyłkę)
Kupiłam laktator nowy Avent za 60 zł, podgrzewacz Avent za 62 zł, komplet butelek startowych Avent za 47 zł noi oczywiście sterylizator mikrofalowy za 41 zł. Wszystko działa i jest super. Polecam, tutaj link do jednej z aukcji PODGRZEWACZ BUTELEK PHILIPS AVENT SCF 255 SCF255 (1772823425) - Aukcje internetowe Allegro
Na początku trochę obawiałam się dlaczego jest taka róznica w cenie tych rzeczy, ale opinie są bardzo dobre noi ja jestem bardzo zadowolona.
Jutro jadę do hurtowni z akcesoriami dla dzieci w Grójcu, podobno tam jest dużo taniej.... zobaczymy

Poduchę do karmienia polecam, ale kobietom w ciązy, bo super się z nią śpi z wielkim brzuchem. Potem faktycznie dobrze się na niej karmi dzieciaczka, bo wygodnie leży i nie trzeba go ciagle trzymać, bo potem ręce bolą.
A tak zmieniając temat to wstrzymałabym się z kupnem laktatora w ciązy, bo żadna kobieta nie ma pewności że będzie później karmić, brak pokarmu, czy inne sytuacje czasami sprawiają, że laktator później leży nieużywany... ja osobiście karmiłam syna bardzo krótko bo chyba tylko dwa tygodnie, pokarmu miałam tyle że piersi miałam jak stąd do Las Vegas i cięzkie że nie szło utrzymać, ale byłam tak wykończona porodem (syn 4260 g, poród siłami natury, skurcze nie do zniesienia) że nie miałam siły trzymać go przy cycu. Od mleka modyfikowanego zdrowy i silny chłopak rośnie. Dość się nasłuchałam że mleko matki jest the best ale przynajmniej mam świety spokój i mały śpi całą noc.

reklama
wozek faktycznie fajny, choc wiem z doświadczenia przyjaciółki że tylne koła są dużo szersze niż w innego tego typu wozkach, i ona osobiscie ma czasem problem z wejsciem do jakiegoś sklepu. Dlatego jak kupowałam swoj to patrzałam zeby rozstaw tylnych kol byl mniejszy niż ten w jej wozku. Ale tak poza tym to ona tez go bardzo chwali:)

Do góry