reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

reklama
Ja się zastanawiam nad karuzelą... w sumie można by kupić, żeby nad dzidziusiem coś wisiało, żeby się zaciekawiał. Ale raczej tę nakręcaną, bo jeśli będzie Kalinka miała wybredność tak rozwiniętą jak inne dzieci z rodziny, to od razu znudzą się jej melodyjki ;p

Np. coś takiego:
KARUZELA / KARUZELE Z LAMPKĄ I POZYTYWKĄ_NOWOŚĆ (1760340733) - Aukcje internetowe Allegro

Pluszaki mogą się kurzyć i ciężko je doprowadzić do czystości, a plastikowe łatwo umyć :)

Ostatnia edycja:
dziewczyny widziałąm temat karuzelek, ja kupiłam z fisher price ale odkupiłam od kogos za coś koło 100 zł gdzie nowa ta sama kosztowała w sklepie 320 bo nawet cena była na opakowaniu, Zabawka była w stanie ideeeeealnym, najpierw mały miał całą karuzelkę a do tej pory został mu zaczepiony do lozeczka ten sensor z muzyczkami, sam sobie go wlacza teraz jak chce ale jak był mały to mu wlaczalam pilotem lub na przyciskach, gra 20 minut odgłosy jungli i melodie muzyki klasycznej, powiem wam ze zdziałała cuda nie raz, rzy kolkach, problemach z ząbkami, dzidzia byłą przyzwyczajona do odgłosów jungli i działa to na niego mega kojąco, a z drugiej strony jak jedziemy do tesciow to tu nei mamy nic i tez zasypia spokojnie takze, wcale nei spowodowalo to mega przyzwyczajen. my mamy tą fisher price rainforest i dokładnie z tej samej serii mamy matę edukacyjną, są boskie. Tylko matę dostał nową na chrzciny więc nei znam dokładnie ceny, ale polecam polować na allegro idzie naprawde kupic tanio i w idealnym stanie!!!
mamcia2 tak jak juz dziewczyny pisały, ręcznik piękny ale moim zdaniem koniecznie bawełna lub miękka frotka, podejrzewam że chłonnośc tego co pokazałaś może nie być zbyt fantastyczna, i dziecko może ci się andzwyczajniej na nim rownież ślizgać.
żabcia, ochraniacz w standardzie jest na pol lozeczka ale dzidzia po kilku miesiacach bryka juz po całym lozeckzu, kamil nabił sobie nie jednego guza, i wtykał wszędzie nozki, nawet do tej pory więc jesli masz okazje kupuj na całe, a jeszcze lepszy będzie usztywniany niezaleznie od długosci czy na całe czy nie, bo miękki niestety się zsuwa.

Ostatnia edycja:
ja sie zgadzam w 100%, ze ochraniacz dla kilkumiesięcznego (8-9miesiecy) dziecka które wędruje w nocy po całym łózeczku to tylko na całosc...dla Blażeja miałam ten na pół łózeczka, ale teraz bede zdecydowanie kupować na całosc, tak jak asko napisała unikniemy guzów na glowie :) Dla maluszka ochraniacz nawet nie jest potrzebny, bo takie maleństwo leży w jednym miejscu,to raczej rzecz dla dziecka, które juz sie przewraca z boku na bok i zaczyna wędrować po łóżeczku:tak:

a u nas karuzela została olana całkowicie...może drugi dzieć będzie sie bardziej interesował, więc kupię mu jakąs, żeby mu nie odbierać tej przyjemności, bo nie jest powiedziane, że skoro Błażej karuzelę nad łóżeczkiem miał w poważaniu, to drugi syn równiez :)
tez myślę nad jakoś z fisher price...mamy w domu chuśtawkę-leżaczek z serii AQUARIUM i chciałabym dokupic karuzele i matę do kompletu, ale nie wiem czy mi sie uda, bo to juz taka starsza seria, więc musze szukać ;)
Zobacz załącznik 381134
BTW to by mi sie marzyły karuzele, bujaczki i maty z serii ZEN z Fisher Price, są piekne, ale cena również powala..no coż zostaniemy przy tym co juz mamy;-)

inka super promocje trafiłaś w Teskaczu, ja sie chyba też dzis wybiorę zajrzeć co by mozna było dokupić :)

ja tez bym chcial taka chustaweczke...

jak bedziecie mialy jakas tania wrzuccie linka:)
ale z kolei z Patrykiem nie mialam problemu mamy lezaczek bujaczek FP i bylo ok..

dagne pluszowe zabawki można wyprac lub wrzucic do zamrażalnika by wyzbyc się kurzu i roztoczy ;-)

Klarisss super ta huśtaweczka.A starsze serie to chyba na allegro :tak:
No właśnie ta karuzelka co wklejałam linka wcześniej jest też ze starszej wersji.

Mi dziś mąż przywiezie coś takiego,odkupiłam od koleżanki z forum :-)
1fc1c1c2db5852e08ffc380475e263367babd9532f95c1d7144a08ef9d443601.jpg

To jest chyba najstarsza wersja tych huśtawek.
W zasadzie to już mam 2 leżaczki i jedną huśtawkę :zawstydzona/y:
Ale jeden oddała mi mój koleżanka,drugi wyrwałam za darmo z ogłoszeń no i ta huśtawka.Przydadzą się bo jeden pójdzie do góry,drugi do kuchni a huśtawka do pokoju dziennego :-D

ja karuzelke mialam nakrecana, ale szczerze mowiaz powiesilam ja jak Mariczka miala chyba z pol roku a teraz i tak ja polamala lobuzica mala, wiec teraz nie bede kupowala wcale :)
Z muzyczka miala tylko takiego misia ktorego sie ciagnelo za sznureczek i on gral :)Marikago uwielbiala, i byl moment ze bez niego usnac nie mogla..
Klariss guzów nie unikniemy:p My mamy 2 ochraniacze jeden na calosc a drugi na pol i niezaleznie od tego ktory jest Marika wtaje na nogi trzymajac sie za szczebelki i guzy i tak nabija :)

I tez mamy taka chustawke:) z FP Ale udalo mi sie super fartem ja kupic.Zobaczylam ogloszenie w gumtree ze chca za ta hustewke paczke pampersów "dada" tych biedronkowych a koszt ich to 27 zł. wiec szybko zadzwonilam i zapytalam co z nia nie tak i pani mi powiedziala ze ona jest na baterie, a jej maz chcial przerobic ja na akumulator i ja popsul, tzn nie swieci nie gra, nie kreci sie ta karuzelka i nie husta. Ale stwierdzilam ze za 30 zl to i tak warto wiec ja wzielam. W domu moj P do niej zajrzal i sie okazalo ze ten pan zle polutowal kabelki, P to naprawil i karuzelka jest super sprawna :)

reklama
Dziewczyny wypowiedzcie się na temat rogali - poduszek do karmienia.
Czy lepsze są takie krótsze Poduszka do karmienia miękka mała ROGAL Ty i My (1758019182) - Aukcje internetowe Allegro czy te które są dluższe - niektóre mają 170cm!:szok::-D
Przy pierwszym dziecku bardzo się omęczyłam z karmieniem trzymajac małego na zwykłej podusi-może tak było by lżej-poza tym chyba taką małą poduszkę można zabrać też do szpitala. Czekam tu na wasze opinie i doświadczenie:tak:Dzięki

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry