reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

No o śpiworkach wiem, ale tego dziecku nie kupię, duzo koleżanek mówiło, że dzieci nie chcą w tym spać, a poza tym podobno u nas położne i lekarze nie zalecają, bo to krępuje ruchy.

Ostatnia edycja:
reklama
Nastazja moja dwójka spała pod kołderkami i o zgrozo na poduszkach :-D
Piszę o zgrozo bo się nasłuchałam,że dziecko musi spac na płaskim czyli bez podusi :confused2:
Śpiworki u nas też nie zdały egzaminu :no:

A ja poszperałam trochę po sklepach i w lumpeksie, no i oczywiście nie obyło się bez zakupów dla maleństwa :)

foto 033.jpg to akuratnie z lumpeksu. Bluza typowo na zimę (przyjemniutka i cieplutka), spodenki, koszulka i czapeczka. Wszystko oczywiście białe, ponieważ nie wiem jeszcze co pod serduchem u mnie siedzi :)

foto 034.jpgA to już sklepowe. Termometr do kąpieli, dwie pary malutkich skarpetek i dwie pary łapek niedrapek :)

27012701 super ubranka i zakupy!!!
nastazja co do kołderek, my pościel mamy od samego początku.. ale nei używaliśmy ponieważ było gorąco, dopiero na poxną jesien jak Kamil miał 6 mies, zaczełam go przykrywać nią wczesniej kocykiem i spał na poduszce klin lub tej z kompletu od poscielki ona przecież jest płasciutka :) a teraz bywa roznie czasem ja wyrzuca i spi bez czasem na niej, z kołderki się wykopuje ale to ma po tacie lubi spac odkryty. A teraz mam zamiar stosowac od poczatku posciel, albo gruby akrylowy kocyk.

Matko śliczne macie już rzeczy :)
jak ja bym chciała zobaczyć już ciuszki, które córeczce siostra kupiła... ale muszę poczekać na większą kumulacje rzeczy i wtedy dostanę paczkę :)

27012701 piękne ubranka.

Ja sądzę co do kołderki że będziemy używać od początku kiedyś dzieci sypiały pod kołderkami i na poduszkach i nie było śmierci łóżeczkowych ani nic takiego.

reklama
Kochane bardzo polecam Wam poduszkę profilowaną miałam ją przy pierwszym synku i zakupiłam teraz nową.
Pediatra bardzo mnie chwaliła bo mały dzięki niej leżał prawidłowo i to dało się zauważyć przy badaniach:tak:Coś jeszcze mówiła,ale niestety nie pamiętam.Niedawno przypomniałam sobie o niej i postanowiłam wrócić:-)do jej używania.
Tu jest aukcja z tą podusią+ poszeweczką SUPER PODUSZKA DLA NIEMOWLAKÓW! KLIN profilowana (1750123470) - Aukcje internetowe Allegro

Do góry