reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

Mamuie, pomocy...

Wiem ze duzo z was kupilo fotelik Britax King Plus, powiedzcie czy sie kierowalyscie? U nas jakiejs cenower rewolucji nie ma pomiedzy maxi cosi tobi a king pluse, dla Zuzi kupilam tobi dwa lata temu. Tyle z was kupilo king plusa, ze zie zastanawiam czemu? Cena, wymiary, opinia innych? Cos szczegolnego co rozni je od tobi? Musze kupic mlodemu fotelik w koncu normalny bo zaczna my byc ciasno, i w sumie nie wiem co zadecydowac?

reklama
Łysa, w swoim czasie analizowałyśmy wszystko, o czym wspomniałaś. Tobi jest wyższy i dziecko trzeba unieść wyżej, żeby je włożyć. W niższych samochodach to duży minus. Poza tym King Plus jest bardziej "rozłożysty" i wygląda na to, że dziecku jest w nim wygodniej. Dodatkowo (choć wszystkie te foteliki odchylają się umiarkowanie) King odchyla się troszkę więcej. Osobiście podoba mi się też stylistyka i użyte materiały.
Aha, nie wszystkie pasy są w stanie objąć Tobi, a King ma pas montowany w oparciu, a nie dookoła podstawy.
W Tobi jest lepszy system popuszczania pasów, ale dla mnie to za mało ;)

A u nas jednak kinga nie będzie. Będziemy szukac czegoś na dłużej, bo ten fotelik nam sie po prostu nie opłaca. Wczoraj mój m. szukał w internecie i w końcu rzetelnie do tego podszedł. Znalazł nawet jakichś prenedentów:-)..., ale z kolei ja nie mam siły się temu przyglądac(dzisiaj mnie głowa boli mega mocno), a my zawsze wspólnie podejmujemy decyzję co do tego typu zakupów:-)...,więc na tą chwilę jest "pat"...:cool:

Milva, A "krowę" widziałam na zywo i wygląda zawodowo tzn. super...:) ta biel nie jest taka zupełenie biała tylko delikatnie pożółcana w niektórych miejscach

Ostatnia edycja:
INKA 18kg u 2-3 latków to naprawdę muszą być spasione dzieci, dzieci w tym wieku naprawdę nie ważą aż tyle, no poza wyjątkami.
Ja gdybym nie musiała przerzucić Kacpra do fotelika Amelki to młoda by jeździła w tyo do 18kg jeszcze długo, na chwilę obecną ma 3 lata i 7 miesięcy i 15kg w ciuchach.

Myślę, że foteliki 9-36 są trochę nie bardzo dla naszych maluszków, chodzi mi o fakt odchylenia w trakcje spania na przykład, chyba mało który fotelik w tym przedziale wiekowym ma tą funkcję.

dorotar, king (do 18kg) tez się nie odchyla do tyłu tak bardzo jakbym chciała, tzn. wg mnie prawie w ogóle się nie odchyla. A dziewczyny pisały wcześniej że ten fotelik odchyla się bardziej niż inne foteliki w tej kategorii...W związku z tym , przy wyborze u nas to kryterium kompletnie odpada, a zakup fotelika z dopuszczalną większa masą dziecka wydaje się bardziej sensowny z ekonomicznego i logicznego punktu widzenia:-)

reklama
TOFIKA no ja tam nie wiem sugerowałam się zdaniem dziewczyn bo ja fotelik dla mojego Pana miałam.
A fakt z ekonomicznego i nawet finansowego punktu widzenia lepiej kupić 9-36.
Swoją drogą mogłam kupić dla Kacpra własnie drugi 9-18 ale okazało mi to bezsensownym pomysłem i jego dałam do fotelika tej kategorii wagowe co jeździła Mela a właśnie jej kupiłam nowy 9-36, bo jabym powiedzmy za rok znowu zmieniała no to tak naprawdę byłoby z mojej strony wywalaniem pieniędzy w błoto.
Życzę dobrze podjętej decyzji.

Do góry