reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

Sosnowiczanka, mamy go ;) Tak więc sklep sprawdzony. We wtorek dostali kasę, w środę wysyłka, w czwartek odbiór :) Fotelik zapakowany w karton, gratisy nawet niezłe, a sam fotelik robi świetne wrażenie. Mam nadzieję, że sprawdzi się w użytkowaniu, choć przewoziłam go od brata (on mi odbierał) i nie miałam problemu z włożeniem fotelika na tylną kanapę nawet na ciasnym parkingu.
Zaraz na zamkniętym wrzucę fotki Emilciaka na tronie :D

reklama
powiem Wam dziewczyny, że mam problem z tym fotelikiem, niby już byłam zdecydowana na Maxi Cos Tobi, ale po kilku przymiarkach w ogóle przestałam go brać pod uwagę, Kubie jest w nim po prostu niewygodnie, za każdym razem chce z niego uciekać, pręży się, marudzi i wydaje mi się, że strasznie płytko w nim siedzi, dziwnie to wygląda i mnie nie przekonuje.
W sumie w Recaro nie marudził, chyba było mu wygodnie, ale jeszcze dziś pojadę przymierzyć go do chwalonego przez Was Romera i zdecyduję, nie będę oszczędzała na bezpieczeństwie dziecka, ale musi mu być też wygodnie.

Nawet ja już mam pewne "ale" co do mojego wybory... Kota!! To przez Ciebie :-) bo napisalas ze recaro jest wąski w barkach :-) u mnie w sklepie mieli tylko inny model więc czeka mnie wycieczka do Wałbrzycha na przymiarki :-)

Inka, w sumie po wyciągnięciu niemowlęcej wkładki nie jest tak źle w barkach, można przeboleć ale znów ochraniacz głowy, choć porządny i wydaje się, że będzie fajnie chronić, u nas się nie sprawdzi na bank, za mocno ogranicza widoczność, Kuba już teraz non stop się wychyla bo chce widzieć co jest z boku :/ sama nie wiem, kurcze no, zaczynam twierdzić, że sama piętrzę sobie problemy.

Kota, Inka, Milva, ja Was DOSKONALE ROZUMIEM :D Temat fotelika jest ciężki jeśli chce się wydać troszkę więcej i mieć w zamian maksymalną wygodę i bezpieczeństwo dzieci. Wierzę, że wiele fotelików może się sprawdzić - w zależności od potrzeb dziecka, samochodu i... naszych odczuć i wyobrażeń o wygodzie, zachowania sprzętu podczas kolizji itd.
W Romerze nie ma super widoczności na boki (jest większa niż w Recaro i mniejsza niż w Tobi). No ale coś za coś - albo głowa jest zabezpieczona, albo widzi dookoła ;) Dlatego trzeba mierzyć i dzieci i samochód - jeśli się da.
W każdym razie ja nie twierdzę, że mój wybór to jedyny słuszny wybór ;)
Cieszę się, że mam to za sobą i nie zazdroszczę Wam ;)

Kota,
różnica między Tobi a King Plusem to raptem 30-40 zł. W stosunku do ceny całości to kropelka ;)

no właśnie i jeszcze jedno Inka, niby teraz w barkach jest W MIARĘ ok, ale przecież ten fotelik ma służyć jeszcze przez ok.3 lata, a wiadomo, dziecko będzie rosło, nie chcę, żeby Kuba się gnieździł tak, jak teraz niestety, ledwo się mieści, a zapowiada się na dużego chłopca (po tacie), trochę szkoda, bo ufam Recaro.. Mła, no właśnie musze wypośrodkować bezpieczeństwo i wygodę..

Czy tylko ja mam wrażenie, że Maxi Cosi jest strasznie płytki i dziecko siedzi jakby "na wierzchu" zamiast w foteliku?

reklama
Kota, zapomniałam poprzednio napisać, że siedząc przodem dziecku bardzo się zmieni pole widzenia i to, co ogranicza przy siedzeniu tyłem, przodem może się sprawdzać trochę inaczej.
Co do płytkości, to chyba takie wrażenie. Tobi jest głębszy niż Young Expert. Może wydaje Ci się tak przez to, że góra jest łagodnie otwarta, a nie zabudowana bardzo po bokach (najbardziej zabudowany jest Recaro Young Sport).

Do góry