reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

reklama
ja zbierałam ciuszki zanim zaszłam w ciążę :) a teraz jak uz jestem to co "chwile" ktoś mi coś przynosi....to jakieś ciuszki to fotelik do auta to wanienkę:) nie odmawiam niczego wokół siebie mam mnóstwo kochanych ludzi :)
łóżeczko mam "po sobie" hihi jest w genialnym stanie ostatnio je odnowiłam i teraz czeka na malucha :)
jeszcze tylko wózka mi brakuje :)

a ja dziś byłam w TEsco i zauważyłam,że mają fajne przeceny na sprzęt AGD, RTV i inne
i tak na przykład znalazłam:
- śpiworek kolor żółty z żyrafą i jakimś jeszcze zwierzątkiem za 49,99 (z 89,99zł)
- nawilżacz powietrza krokodyl albo hipopotam za chyba 79,99 żł ( z 159,99)
- 3 rodzaje karuzel z pozytywką do łóżeczka- ceny 40zł, 65 zł i tej ostatniej nie pamiętem
- jakies tabletki do sterylizacji butelek za chyba 3- 4 zł ??

i coś tam jeszcze było ale nie pamiętam bo mój M mnie wkurzył, bo powiedział że jeszcze za wcześnie, to ja do niego że później będziemy płacić za to dużo więcej ale nie dał się przekonać. no a ja niestety od 15go czekam na pieniądze z ZUSU i doczekać się nie mogę. ale jak tylko dostanę biegnę i kupuję te rzeczy

Inka to prawda jesli są okazje warto kupować, jednak mam taką mała radę.. z włąsnego doświadczena, kupowałam wszystko wcześniej bo potem będzie drogo, albo nei zdarzymy itp, albo poprostu bo chciałam już to miec, frajda i tyle. Tylko ze potem rodzina i przyjaciele nei bardzo mieli co kupowac małemu w prezencie.. a w sumie taki to juz u nas obyczaj ze bobasowi cos sie przynosi, wiec moja drobna rada że jesli cos ci nei jest potrzebne od razu to nei kupuj, np. karuzelka dzidzia nei będzie od poczatku nią zainteresowana.. a ktos moze ci ja podarowac. Zrobisz oczywiscie jak uwazasz ale to pozwoli wam tez troszke zaoszczedzic na zbednych wydatkach:) A potem zawsze mozesz rodzinie podpowiedziec czego jeszcze potrzebujesz.
Ja chcialam juz teraz kupic taki zestaw jak kota butelek, bo dla kamilka tez mi potrzebna jedna bo juz zniszczyl.. ale potem znowu bedzie siostra i bratowa narzekac ze nie maja co kupic, wiec odpuszczam a one beda zadowolone ze potrzebuję cos co dla nas bedzie przydatne.

aaaaaa polecam gorąco, Kamil uwielbia to BOBAS mikrofibra KOCYK KOC NOWOŚĆ zwierzątka 3D (1718250891) - Aukcje internetowe Allegro
i ma az 2 na zmianę bo ciągle je piorę, boje gryzie chodzi z nimi spi targa wszedzie po ziemie itp, a dzieciaczki ktorym tez kupilam mają dokładnie tak samo.. Nie są drogie a są cudowne i na lato i na zimę nei za duże i tak cudownie miękkie. I te kolorki:) na innej aukcji tego pana są dostępne takie bardziej włochate tej firmy my mamy oby dwa rodzaje ale osobiscie i ja i kamil wolimy ten gładki, dla drugiej dzidzi tez kupie 2:) czekam na poznanie płci bo strasznie mi się podoba takie kolor ciemno rozowy:) a do wozka mam taki gruby tez milusi (innej firmy) co dostał kamil ale z racji dziecka letniego nei korzystalismy z niego prawie wogole a teraz sie przyda :).
kupowalam uz u tego kolesia kilka razy i jest godny polecenia z wszelkimi zakupami:)

reklama
Phelania wiem wiem:) serio polecam są cudowne :) no i w sumie bardzo tanie, ja hurtowo kupiłam chyba 5 a potem miałam na prezenty bo duzo dzidzi miałąm do odwiedzenia, kazdy był zadowolony, kuzynka nawet mowi ze podstępem daje na noc małemu swoj szlafrok (podobny materiał) zeby moc wyprac wybrudzony kocyk:)
I w zimę wbrew temu ze nie sa najgrubsze kamilkowi wystarczal ten kocyk czasem do okryciaczasm do przytulenia a teraz juz bardziej jako przytulanka:).

Do góry