reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

Pomarańczowe są dużo mniej chłonne i też nieco mniejsze niż zielone. Wystarczają na ok. 2h, czyli wg mnie to dość mało. Kupiłam paczkę, bo cena jest dużo atrakcyjniejsza (0,60 zł/szt w porównaniu do 0,86 zł/szt), ale nie był to jakiś rewelacyjny pomysł. Póki się nie skończą używam ich w dzień, a na noc daję zielone.

reklama
Jak będę w Biedronce, to zaryzykuje i kupię Dada 4 jak będą mniejsze paczki. Choć na dzień miło by było mieć coś zastępczego na pampersy , ale musi być dość dobre, bo jak mam często zmieniać to na jedno wychodzi.

Ja tez ostatnio kupilam te pomaranczowe, w promocji chyba 25 zl w carrefour zaplacilam, i to byl pierwszy i ostatni raz. Wg mnie to one sa wcale nie chlonne. Jak Alan nasikal to od razu trzeba bylo zmienic, mam wrazenie ze mocz nie wsiąka w srodek tylko dziecko siedzialo w bardzo mokrej pieluszce. Od razu zaczął plakac. A dla porownania zielone pampersy- w nocy nie zmieniam pieluchy, o 21 przed snem zakladam, zmieniam ok 6 jak wstanie, pielucha ciezka a dziecko nie placze przez to, jakby bardziej w srodku wszystko jest. Sleep & play sa do niczego...

Milva nie kupuj pomaranczowych:)

Ogolnie moj M pojechał do sklepu i zobaczył ze sa pampersy pomaranczow za 29.99 to kupil i dla Mlodej i Mlodego, no ale one strasznie smierdza rumiankiem i do tego nie maja elastycznych boczkuw do zapinania,a co za tym idzie obcieraja dziecko.

TAKZE NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

widzicie a mi jakoś i te pomarańczowe też odpowiadają, tzn nie lubię tylko tej sztywnej taśmy- boków ale ogólnie to nie widzę, większej różnicy między nimi a zielonymi.
ostatnio używamy zielonych ale mam jeszcze chyba 3 paczki pomarańczowych i je też będę musiała zużyć.

Milva ja prawie od początku używam Dada i mimo, że dziewczyny kiedyś pisały, że są do niczego to ja sobie je chwalę. W nocy nie przebieram Mikolaja i jeszcze mnie nie zawiodły. Mikolaj nie ma żadnych odparzeń

Ja rowniez uzywam dady i jestem mega zadowolona,przewijam Mloda ok 23 i spi do rana.Nic nie przecieka.No chyba ze lezy na boczkui jej sie pielucha przesunie,ale to niezalezy od firmy:)

ja używam od poczatku zielonych pampków, ale ostatnio pierwszy raz skusiłam sie na dady mimo roznych waszych opinii, i przyznaję rację Mła że zapach.. niestety daleko od ładnego. Ale poki co to jedyny minus jaki zauwazylam. Moja corcia jest mega oszczedna w pieluchach, tak na dobrą sprawę na noc starcza jej jedna a w ciagu dnia jak dobrze utrafi z kupką to o dziwooooo starczają nam 2 pieluszki, i wierzcie mi nie trzymam dziecka w mokrych pieluchach, myslalam ze dady beda na 2-3 h. Tymczasem wytrzymują bardzo podobnie, są chłonne, nie przemakają mają fajne rzepy i są ładne.. tylko ten zapach. ale mimo wszystko będę je kupowała:) natomiast dla Kamila nie ma co bo 4 za małe 5 za duze... a poza tym moj syn pije megaaaa dużo i przy nim pieluchy idą mi jak woda nawet w nocy muszę go przewijac, jak chc zeby pospał i nie wstal przesikany!!!!!
z pomaranczowych pampkow(mialam do kamila) tez nie bylam zadowolona podobnie jak wy, te same powody mało chłonne, brak tasmy przy rzepach:)

dzięki dziewczyny!! na noc zostanę przy zielonych pampersach na pewno- też wystarczy 1 na całą noc, ale na dzień kupię Dada - może trochę się zaoszczędzi;-), zobacze jak będzie pupa Bartka reagować;-)

reklama
a mnie te pomaranczowe pampki nawet podpasowaly- jedyny minus to własnie brak rozciagajacej tasmy, cena fajna i wogle:) naj czesciej kupuje dady, czasami pampersa, huggiesy jakos slabo mi podpasowaly-wydaja sie sztywne.

Jesli chodzi o wozek, ktory Asko pokazala, to ogladalam go w smyku ostatnio, ale szybko zrezygnowalam wlasnie ze wzgeldu na kola. Firma mi nie przeszkadza, bo mam baby design gleboki i jezdzi mi sie swietnie, nie jedno dziecko jeszcze moglo by w nim pojezdzic.
Ogladalam rozne sacerowki i tylko tej firmy mi sie podobaja i odpowiadaja i cenowo, wygladem itd Czytalam rozne opinie, bo interesuja mnie dwa modele- SPRINT i WALKER i opinie sa bardzo dobre, szczegolnie tych dziewczyn, ktore maja taki wozek zakupiony. W smyku mialam okazje pojezdzic Walkerem i jezdzilo sie mega dobrze jak by wozek płynal;p, fajne sie siedzisko rozkladalo i raczka byla złaczona (bo ja mega nie lubie wozkow z 2 osobnymi raczkami, bo wydaje mi sie ze jest problem przy wjezdzaniu pod krawezniki i wogle), a przede wszytskim nie chce małych kół. Probowalam walkera i bylo super, wiec sprint powinien byc jeszcze lepszy bo ma szersze siedzisko i wieksze kola- rowniez skretne.
Pojade jeszcze do Bobasa przetestowac Sprinta i jestem na 99% zdecydowana na ten model, ale wole na allegro zamowic, bo sa aukcje w ktorych dostane gratis parasolke, moskitiere i folie przeciw deszczowa- w sklepie tego nie ma jest jedynie spiworek na nozki.

Do góry