reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

reklama
Ja Kali kupiłam na razie tylko 3 zabawki: matę edukacyjną (lubi w niej tylko żyrafę pluszową, więc jak dla mnie kasa stracona), gryzak - klucze (lubi bardzo) i magiczny trójkąt z canpola (dziwi się, jak wykrzywia się pod naporem Jej rączek), a resztę dostaliśmy od znajomych, którzy wpadali Małą zobaczyć :) misia, pierwszą książeczkę Playshool chyba, gryzaki, grzechotki (w tym 2 takie same ;p), więc chyba następną rzeczą jaką Jej kupię to jakiś "pojazd" typu pchacz ;D ale kiedy to będzie... :)
A kupuję na allegro :)

Ja kupuje w takim sklepie z artykułami dla niemowlaków, mają tam różne rzeczy, ubranka, butelki, akcesoria do wózków i właśnie zabawki odpowiednie do wieku. Emilka jak ma do wyboru różne zabawki to zawsze sięgnie ręką po słonia więc ma słonia z grzechoczącym brzuszkiem, takie opaski na ręce z żyrafką i słonikiem, słonia wiszącego w wózku... Ma też piszczącą owieczkę którą uwielbia, dużą lalkę szmacianą którą przytula i szarpie za warkocze... I to chyba na razie ma tyle zabawek, no nie licząc jakiś grzechotek zwykłych i zabawek z maty.

Co do fotelików, to też juz próbowałam coś znaleźć na ten temat. Faktycznie nie ma fotelika z kat. wagowej 9-18kg, który by mial 5 za bezpieczenstwo (może kolejne testy, które ukażą się w maju to zmienią). Natomiast natknęłam się na informację, że najwyższą jak do tej pory ocenę za bezpieczeństwo dostał fotelik Kiddy Energy Pro. Brakło mu bodaj 0,1pkt, żeby miec 5 gwiazdek.
Ale jeśli będę kupować, to pojadę przymierzyć do auta, bo jak fotelik nie jest dobrze dopasowany do auta, to nic z tych gwiazdek.
Bardzo żałuję, że polskie foteliki Ramatti nie maja szans na testy Adac (te testy robione sa popuarnym w niemczech fotelikom, a bez testow adac i jeszcze z polskim pochodzeniem fotelik raczej na polskim rynku nie zaistnieje), bo maja opatentowany swietny system z pasami krzyzowymi.

Ten Kiddy nie taki drogi, na pewno warty uwagi. Zastanawiałam się nad maxi cosi tobi, bo mimo wszystko nie dam rady kupić fotelika za tysiaka , muszę poszukać coś do max 700-800zł z 4 gwiazdkami.
Poczekam na te testy majowe chyba, jak będziesz znała wyniki, to daj znać!

reklama
Do góry