reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

ja polecam krem na każdą pogode penathen lub emolium krem barierowy
świetnie sie rozsmarowuje - miałam tez bubchen- bardzo fajny natomiast najmniej byłam zadowolona z Nivea , bo ciezko sie rozsarowuje
tak samo krem z filtrem potem na letnia porę Nivea szczególnie nie polecam, zdecydowanie fajna jest Ziajka 50 lub z droższych Ivostin 50 z filtrem

reklama
asia_79, z tych, które wymieniłaś chyba jedynie bubchen i niveę można stosować od 1 dnia życia, chyba pół godziny debatowałam z panią z apteki i nie umiałyśmy znaleźć nic dla noworodków, a że bubchen mieli jedynie na zamówienie, kupiłam więc niveę. a latem będziemy miały większy wybór kremów :)

MamoOskarka, super ta czapa :-)

Freiya, z pieluch my mamy na razie 2 paczuszki jedynek Pampers Premium Care i 2 paczki dwójek Pampers. Zobaczymy, czy małemu będą pasowały. Ale nastawiamy się też na pieluszki Dada biedronkowe, kupimy je jednak dopiero jak się urodzi i będziemy próbować, liczę, że nie okaże się alergikiem i będa mu też pasowały. Tetrowych mamy coś ok 18 sztuk i 6 sztuk flanelowych, jak braknie, to będziemy na bieżąco kupować.

A my wczoraj dostaliśmy od przyszłej chrzestnej Kubusia taką oto elektroniczną nianię Angelcare :)

Zobacz załącznik 413084

Kota slioczny prezencik:)
Ja taka upolowalam z monitorem oddechu za 200zł :)super!

co do kremu to ja mam nivea i jest ok,ale jak wychodzilam z Patrykiem ze szpitala to go nie kremowalam..

ja mam kremik bubchen od Kamilka jeszcze.. ale musze sprawdzić gdzie go schowałam. Bo kupiłam a nie uzywalam w koncu.. a co do pępka, ja chyba zostane tradycjonalistka i zrobie jak przy młodym roztwor ze spirytusu i wody przegotowanej i do tego patyczki do uszu, u nas sie sprawdziło jak polozna poleciła wiec teraz tez chyba pojdę w ten deseń;p

mamaOskarka ja miałam przy Kamilu kupione te gaziki, używałam ich poki nie przyszła położna... no i własnie wtedy sie dowiedziałam że przez te gaziki mojemu dziecku jeszcze nie zagoił sie pępuszek... bo one sa ok ale na zewnątrz, a dzidzi powinno sie tak bardziej w srodeczku patyczkiem namoczonym wysuszac, od tej pory w moment mu odpadł kikut. a te waciki swoją drogą są dość sztywne.

ja mam kremik bubchen od Kamilka jeszcze.. ale musze sprawdzić gdzie go schowałam. Bo kupiłam a nie uzywalam w koncu.. a co do pępka, ja chyba zostane tradycjonalistka i zrobie jak przy młodym roztwor ze spirytusu i wody przegotowanej i do tego patyczki do uszu, u nas sie sprawdziło jak polozna poleciła wiec teraz tez chyba pojdę w ten deseń;p

asko ja tez zostaje przy spirycie:):)
z Patrykiem kupilam jakies gaziki LEKO czy cos takiego i polozna powiedziala ze mam sobie darowac i pokazala mi ze lepiej tak mocno odchylic i ta rope z tym syfkiem tak mocno nasaczonym patykiem do uszu przeccierac...

reklama
Do góry