reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

reklama
Dziewczyny a jak u was wyglądają zakupy pieluchowe? Tzn. kupowałyście duże paczki czy mniejsze różnych firm? Idę dziś jeszcze do Tesco i chciałabym kupić bo jak na razie mam tylko 25tetrowych i małą paczkę do szpitala, a przecież jak dziecko przyjdzie do domu to muszę je mieć w co zapakować. Tylko nie wiem jaki zapas powinnam mieć w domu na dzień dobry :szok:

MamoOskarka, super ta czapa :-)

Freiya, z pieluch my mamy na razie 2 paczuszki jedynek Pampers Premium Care i 2 paczki dwójek Pampers. Zobaczymy, czy małemu będą pasowały. Ale nastawiamy się też na pieluszki Dada biedronkowe, kupimy je jednak dopiero jak się urodzi i będziemy próbować, liczę, że nie okaże się alergikiem i będa mu też pasowały. Tetrowych mamy coś ok 18 sztuk i 6 sztuk flanelowych, jak braknie, to będziemy na bieżąco kupować.

A my wczoraj dostaliśmy od przyszłej chrzestnej Kubusia taką oto elektroniczną nianię Angelcare :)

ac420m.jpg

Freiya, z pieluchami nr 1 raczej się nie testuje. Kup najlepsze, czyli wg większośći pampers albo pampers premium - 1 opakowanie (chyba nie ma mniejszych i większych), no i z jedno opakowanie dwójek. Od tego momentu ja mam zamiar testować inne pieluchy, ale w pierwszej kolejności jak skończą mi się pampersy (bo takie mam 2-jki) wypróbuję Dady z Biedronki - wiele dobrych opini nastawiło mnie pozytywnie :)

PYTANIE: Jaki kupiłyście kremik do buźki na zimę? Pewnie pasowałoby go mieć już na wyjście ze szpitala...

W SR na gojenie pępuszka polecali gorąco Octenisept, więc zakupiłam i przekazuję dalej ;) Opakow. 50 ml z atomizerem ok. 22 zł.

Ostatnia edycja:
Ja mam nivea - na kazda pogode....
myslalam o zimowym mustela, ale tam bylo napisane, ze dla niemowlakow - nie...:eek:
Mla, Octenisept - tez nam polecali, a kupilas w aptece, czy w necie?

ja też kupiłam Nivea na każdą pogodę. w ogóle niewiele jes kremików, które można stosować od 1 dnia życia :no:

Octenisept też kupiliśmy, w aptece, mniejsze opakowanie, poleciła go nam położna w SR i mówiła, że małe opakowanie powinno nam starczyć.

reklama
Kupiłam w aptece, ale z tą pojemności to nie wiem skąd mi się wzięło 250 ;) Oczywiście 50 ml! Zresztą więcej nie będzie potrzebne :) Sorki za zamieszanie ;)

Kota, z fajnym prezentem wstrzelili się Wasi znajomi. Też chętnie przyjmę taką nianię ;)

Ostatnia edycja:
Do góry