reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

u nas frida to Hit - tylko najpierw trzeba woda morską psiknąc
foteliki maxi cosi także u nas Hit nic sie nie rozwala, mieliśmy używane i nowe.

reklama
A oto co już zakupiłam dla maluszka :-)

IMG_1456.JPG kocyk plus zestawik w kaczuszki wybrany przez przyszłego tatusia :-)
IMG_1459.JPGIMG_1458.JPG Zestaw 3 pary śpioszków 3 pary bodów buciki 2 pary łapek i czapeczka
IMG_1455.JPG Skarpetki z grzechotką =)
IMG_1454.JPG =)
IMG_1453.JPG Spodenki zakupione dzisiaj co prawda od 0-3 msc (4.5 - 6 kg) ale opłacało się kupić za funta za parę =)

I do tego mięciutki kocyk w kolorze żółtym, cążki do paznokci Tommee Tippee i aspirator do nosa z melodyjkami firmy Graco to na razie tyle się tego uzbierało rzeczy dla maluszka =)

Ostatnia edycja:
M. dzisiaj kupił mi gazetę dla przyszłych mamuś i bardzo tutaj chwalą butelki firmy LOVI. Macie jakieś opinie o tych butelkach?

zaglądam tu czasem i popatruję co kupujecie dla swoich maleństw i podziwiam :)
ja póki co nie mam zamiaru jeszcze szaleć, choć już nie raz wpadły mi w ręce śliczne śpioszki.
mam jednak do Was pytanie- w szczególności dla mających już potomstwo mam, na jaki rozmiar kupujecie ciuszki, bo ja byłam bardzo malutka jak się rodziłam- tylko 49cm ale moi bracia mieli 57cm, więc dość spora różnica. a szkoda kupić za małe ciuszki.
takie np na 56cm będą dobre dla dzieciaczka który się urodzi mając 56 cm, czy lepiej dla takiego kupić takie na 58-60cm ?
może i głupie pytanie ale zastanawia mnie ta dziecięca rozmiarówka.

zaglądam tu czasem i popatruję co kupujecie dla swoich maleństw i podziwiam :)
ja póki co nie mam zamiaru jeszcze szaleć, choć już nie raz wpadły mi w ręce śliczne śpioszki.
mam jednak do Was pytanie- w szczególności dla mających już potomstwo mam, na jaki rozmiar kupujecie ciuszki, bo ja byłam bardzo malutka jak się rodziłam- tylko 49cm ale moi bracia mieli 57cm, więc dość spora różnica. a szkoda kupić za małe ciuszki.
takie np na 56cm będą dobre dla dzieciaczka który się urodzi mając 56 cm, czy lepiej dla takiego kupić takie na 58-60cm ?
może i głupie pytanie ale zastanawia mnie ta dziecięca rozmiarówka.

moj synek urodził się długi na 55 cm. Więc nam sie przydały ubranka w rozm. 56, nie przeginałabym jednak z ich zakupem, ja miałam 3 komplety 56 i chyba z 3 bodziaki 56, reszta wszystko w rozm. 62 itp itd. Ten 3 komplety spokojnie wystarcza na wyjscie ze szpitala i mysle ze pierwsze 2 dni a zaraz po porodzie jak juz bedziesz wiedziala jak duza jest dzidzia, zawsze moze ktos dokupic małe jesli by była taka potrzeba i przeprac. Zreszta jesli dzidzia bedzie miala 56 cm i ubierzesz w rozm. 62 dasz skarpetusie i podwiniesz rękawki to tez nic sie nei stanie. Mojej znajomej się 56 nie przydały.. jej córka miała 61 cm.

Anineczka ja też się właśnie zastanawiam nad wyborem - Avent czy Tommy Tippe? Cenowo wychodzą podobnie, obie firmy mają system "anty colic", ale właściwie - czym się one różnią od siebie, to nie mam pojęcia? :sorry: Słyszałaś już jakieś opinie na ten temat? Ja się spotykałam do tej pory u znajomych tylko z Aventem i nie mam nawet jak próbować porównać :dry:

u nas w pierwszej kolejności był avent, ale Młody nie chciał pic z tego smoczka, serio, wypluwał zaraz z buzi, a TT mu podpasowały od razu, pił z niej herbatke jak jeszcze karmiłam piersia i nie zaburzało to ssania u niego, a później pił z niej mleczko, także to chyba tez zależy od dzidzusia, co mu przypasuje :)

a jeśli chodzi o rozmiarówki ubranek, to kilka stro wcześniej pisałyśmy o tym ;)
Ja równiez kupiłam 3 pajace w rozmiarze 56, a reszta wyprawki zaczynała sie od 62. Chyba taki schemat zakupów przed porodem jest najbezpieczniejszy, a po porodzie jak dzidzuś okaże się kruszynka, to zawsze mozna dokupić jeszcze jakis komplet bielizny.

Ale juz pomalu rozpedzacie sie z zakupkami, ja tez z checia juz bym cos pokupowala, ale czekam do polowkowego, bo wtedy juz na 100% dowiemy sie o plci naszej kruszyny. Na genetycznym lekarz powiedzial, ze najprawdopodobniej dziewczynka, ale ze nie jest to jeszcze pewne...Poki co staram sie odkladac kase i pomalu chyba zaczne robic liste, jesli chodzi o ubranka, to duzo bede miala po mojego meza siostrzenicy, ktora urodzila sie w tamtym roku, ale i tak pewnie nie opre sie i dokupie masę fatalaszkow. Poki co zastanawiam sie tez pomalu nad lozeczkiem, posciela i wanienka, a w zasadzie komoda kapielowa.
To moje typy na dzien dzisiejszy:
posciel MAMO-TATO pościel 14-el Miś na księżycu w bieli do łóżeczka 60x120cm - Szyfon - MAMO-TATO pościel dziecięca,dla niemowląt,niemowlęca,do łóżeczka,dla dziecka
łózeczko DREWEX
no i ta komoda kapielowa ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: PRIMI SOGNI komoda kąpielowa OPEN PRATIC ale nad tym zakupem to jeszcze mocno sie zastanawiam, z jednej strony jak dla mnie jest idealna, bo mam miejsce w lazience no i od razu przewijak i polki na potrzebne rzeczy w jednym miejscu. fajne w tym modelu jest tez to, ze z wanienki dziecko od razu mozna polozyc na przewijak. jesli chodzi o minusy, to tak myzle, ze jednak jest ona niewielka i moze dlugo nam nie posluzyc, choc z drugiej strony czytalam opienie, ze poki dziecko nie siedzi to jej wielkosc jest ok, a jak juz jest siedzace, to przeciez w kapieli na sile nie bedzie sie kladlo...musza ja po proestu zobaczyc na zywo i wtedy zdecydujemy....

Ale juz pomalu rozpedzacie sie z zakupkami, ja tez z checia juz bym cos pokupowala, ale czekam do polowkowego, bo wtedy juz na 100% dowiemy sie o plci naszej kruszyny. Na genetycznym lekarz powiedzial, ze najprawdopodobniej dziewczynka, ale ze nie jest to jeszcze pewne...Poki co staram sie odkladac kase i pomalu chyba zaczne robic liste, jesli chodzi o ubranka, to duzo bede miala po mojego meza siostrzenicy, ktora urodzila sie w tamtym roku, ale i tak pewnie nie opre sie i dokupie masę fatalaszkow. Poki co zastanawiam sie tez pomalu nad lozeczkiem, posciela i wanienka, a w zasadzie komoda kapielowa.
To moje typy na dzien dzisiejszy:
posciel MAMO-TATO pościel 14-el Miś na księżycu w bieli do łóżeczka 60x120cm - Szyfon - MAMO-TATO pościel dziecięca,dla niemowląt,niemowlęca,do łóżeczka,dla dziecka
łózeczko DREWEX
no i ta komoda kapielowa ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: PRIMI SOGNI komoda kąpielowa OPEN PRATIC ale nad tym zakupem to jeszcze mocno sie zastanawiam, z jednej strony jak dla mnie jest idealna, bo mam miejsce w lazience no i od razu przewijak i polki na potrzebne rzeczy w jednym miejscu. fajne w tym modelu jest tez to, ze z wanienki dziecko od razu mozna polozyc na przewijak. jesli chodzi o minusy, to tak myzle, ze jednak jest ona niewielka i moze dlugo nam nie posluzyc, choc z drugiej strony czytalam opienie, ze poki dziecko nie siedzi to jej wielkosc jest ok, a jak juz jest siedzace, to przeciez w kapieli na sile nie bedzie sie kladlo...musza ja po proestu zobaczyc na zywo i wtedy zdecydujemy....

Oj wszystko fajne:) chociaz przyznam że jesli chodzi o kolorek poscieli to osobiscie wybrałabym kolorową lub jakiś konkretny kolorek, dzidzia jednak lubi czasem ulać, a niestety nie wszystkie plamki potem schodzą.. co prawda u mnei było ok, mały nei ulewał ale u mojej kumpeli pierwsza poscielka została praktycznie zniszczona. A te półki z wanienkę super:) szkoda ze ja nie mam miejsca żeby takie cos wstawić:):)

reklama
Oj wszystko fajne:) chociaz przyznam że jesli chodzi o kolorek poscieli to osobiscie wybrałabym kolorową lub jakiś konkretny kolorek, dzidzia jednak lubi czasem ulać, a niestety nie wszystkie plamki potem schodzą.. co prawda u mnei było ok, mały nei ulewał ale u mojej kumpeli pierwsza poscielka została praktycznie zniszczona. A te półki z wanienkę super:) szkoda ze ja nie mam miejsca żeby takie cos wstawić:):)

wyjęłaś mi to z ust droga koleżanko :)
Naprawde biała pościel jest piękna, ale zdążają sie tez bardziej hardcorowe wypadki, niz tylko ulanie i np. taką koope która sobie wypłynęła bokiem z pieluszki na taką czyściutka jasną pościel, na serio jest cięzko sprac w 100%...przykre ale prawdziwe. Juz lepsza jest pościel w kolorze żółtym, albo ciemny kremowy, na tym nie widac tak bardzo odbarwień.
A wanienka, super, ale cena mnie zabiła. Błażeja kąpaliśmy w zwykłej plastikowej wanience, ale zaraz jak zaczął sam siedzieć, ok 6 miesiąca, przenieślismy go do wanny i do teraz tak się pluska, więc wanienka naprawdę nie służy długo.

Do góry