reklama
żabcia_tbg
Maciusowa Mama
A oto co już zakupiłam dla maluszka :-)
kocyk plus zestawik w kaczuszki wybrany przez przyszłego tatusia :-)
Zestaw 3 pary śpioszków 3 pary bodów buciki 2 pary łapek i czapeczka
Skarpetki z grzechotką =)
=)
Spodenki zakupione dzisiaj co prawda od 0-3 msc (4.5 - 6 kg) ale opłacało się kupić za funta za parę =)
I do tego mięciutki kocyk w kolorze żółtym, cążki do paznokci Tommee Tippee i aspirator do nosa z melodyjkami firmy Graco to na razie tyle się tego uzbierało rzeczy dla maluszka =)
kocyk plus zestawik w kaczuszki wybrany przez przyszłego tatusia :-)
Zestaw 3 pary śpioszków 3 pary bodów buciki 2 pary łapek i czapeczka
Skarpetki z grzechotką =)
=)
Spodenki zakupione dzisiaj co prawda od 0-3 msc (4.5 - 6 kg) ale opłacało się kupić za funta za parę =)
I do tego mięciutki kocyk w kolorze żółtym, cążki do paznokci Tommee Tippee i aspirator do nosa z melodyjkami firmy Graco to na razie tyle się tego uzbierało rzeczy dla maluszka =)
Ostatnia edycja:
inka85
Mamusia Aleksego
zaglądam tu czasem i popatruję co kupujecie dla swoich maleństw i podziwiam
ja póki co nie mam zamiaru jeszcze szaleć, choć już nie raz wpadły mi w ręce śliczne śpioszki.
mam jednak do Was pytanie- w szczególności dla mających już potomstwo mam, na jaki rozmiar kupujecie ciuszki, bo ja byłam bardzo malutka jak się rodziłam- tylko 49cm ale moi bracia mieli 57cm, więc dość spora różnica. a szkoda kupić za małe ciuszki.
takie np na 56cm będą dobre dla dzieciaczka który się urodzi mając 56 cm, czy lepiej dla takiego kupić takie na 58-60cm ?
może i głupie pytanie ale zastanawia mnie ta dziecięca rozmiarówka.
ja póki co nie mam zamiaru jeszcze szaleć, choć już nie raz wpadły mi w ręce śliczne śpioszki.
mam jednak do Was pytanie- w szczególności dla mających już potomstwo mam, na jaki rozmiar kupujecie ciuszki, bo ja byłam bardzo malutka jak się rodziłam- tylko 49cm ale moi bracia mieli 57cm, więc dość spora różnica. a szkoda kupić za małe ciuszki.
takie np na 56cm będą dobre dla dzieciaczka który się urodzi mając 56 cm, czy lepiej dla takiego kupić takie na 58-60cm ?
zaglądam tu czasem i popatruję co kupujecie dla swoich maleństw i podziwiam
moj synek urodził się długi na 55 cm. Więc nam sie przydały ubranka w rozm. 56, nie przeginałabym jednak z ich zakupem, ja miałam 3 komplety 56 i chyba z 3 bodziaki 56, reszta wszystko w rozm. 62 itp itd. Ten 3 komplety spokojnie wystarcza na wyjscie ze szpitala i mysle ze pierwsze 2 dni a zaraz po porodzie jak juz bedziesz wiedziala jak duza jest dzidzia, zawsze moze ktos dokupic małe jesli by była taka potrzeba i przeprac. Zreszta jesli dzidzia bedzie miala 56 cm i ubierzesz w rozm. 62 dasz skarpetusie i podwiniesz rękawki to tez nic sie nei stanie. Mojej znajomej się 56 nie przydały.. jej córka miała 61 cm.
klariss1
Błażej & Kacper Team ;D
dziewczyny znalazłam fajną okazję..2 pary spodni ciazowych z h&m za 40 zł....
2 pary SUPER spodni z H&M dla przyszłej mamusi (1712080937) - Aukcje internetowe Allegro
ja nie skozystam, bo juz mam 3 pary swoich, ale może któraś z Was się zainteresuje...moim zdaniem warto
2 pary SUPER spodni z H&M dla przyszłej mamusi (1712080937) - Aukcje internetowe Allegro
ja nie skozystam, bo juz mam 3 pary swoich, ale może któraś z Was się zainteresuje...moim zdaniem warto
klariss1
Błażej & Kacper Team ;D
Anineczka ja też się właśnie zastanawiam nad wyborem - Avent czy Tommy Tippe? Cenowo wychodzą podobnie, obie firmy mają system "anty colic", ale właściwie - czym się one różnią od siebie, to nie mam pojęcia? Słyszałaś już jakieś opinie na ten temat? Ja się spotykałam do tej pory u znajomych tylko z Aventem i nie mam nawet jak próbować porównać
u nas w pierwszej kolejności był avent, ale Młody nie chciał pic z tego smoczka, serio, wypluwał zaraz z buzi, a TT mu podpasowały od razu, pił z niej herbatke jak jeszcze karmiłam piersia i nie zaburzało to ssania u niego, a później pił z niej mleczko, także to chyba tez zależy od dzidzusia, co mu przypasuje
a jeśli chodzi o rozmiarówki ubranek, to kilka stro wcześniej pisałyśmy o tym
Ja równiez kupiłam 3 pajace w rozmiarze 56, a reszta wyprawki zaczynała sie od 62. Chyba taki schemat zakupów przed porodem jest najbezpieczniejszy, a po porodzie jak dzidzuś okaże się kruszynka, to zawsze mozna dokupić jeszcze jakis komplet bielizny.
a_gala
Fanka BB :)
Ale juz pomalu rozpedzacie sie z zakupkami, ja tez z checia juz bym cos pokupowala, ale czekam do polowkowego, bo wtedy juz na 100% dowiemy sie o plci naszej kruszyny. Na genetycznym lekarz powiedzial, ze najprawdopodobniej dziewczynka, ale ze nie jest to jeszcze pewne...Poki co staram sie odkladac kase i pomalu chyba zaczne robic liste, jesli chodzi o ubranka, to duzo bede miala po mojego meza siostrzenicy, ktora urodzila sie w tamtym roku, ale i tak pewnie nie opre sie i dokupie masę fatalaszkow. Poki co zastanawiam sie tez pomalu nad lozeczkiem, posciela i wanienka, a w zasadzie komoda kapielowa.
To moje typy na dzien dzisiejszy:
posciel MAMO-TATO pościel 14-el Miś na księżycu w bieli do łóżeczka 60x120cm - Szyfon - MAMO-TATO pościel dziecięca,dla niemowląt,niemowlęca,do łóżeczka,dla dziecka
łózeczko DREWEX
no i ta komoda kapielowa ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: PRIMI SOGNI komoda kąpielowa OPEN PRATIC ale nad tym zakupem to jeszcze mocno sie zastanawiam, z jednej strony jak dla mnie jest idealna, bo mam miejsce w lazience no i od razu przewijak i polki na potrzebne rzeczy w jednym miejscu. fajne w tym modelu jest tez to, ze z wanienki dziecko od razu mozna polozyc na przewijak. jesli chodzi o minusy, to tak myzle, ze jednak jest ona niewielka i moze dlugo nam nie posluzyc, choc z drugiej strony czytalam opienie, ze poki dziecko nie siedzi to jej wielkosc jest ok, a jak juz jest siedzace, to przeciez w kapieli na sile nie bedzie sie kladlo...musza ja po proestu zobaczyc na zywo i wtedy zdecydujemy....
posciel MAMO-TATO pościel 14-el Miś na księżycu w bieli do łóżeczka 60x120cm - Szyfon - MAMO-TATO pościel dziecięca,dla niemowląt,niemowlęca,do łóżeczka,dla dziecka
łózeczko DREWEX
no i ta komoda kapielowa ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: PRIMI SOGNI komoda kąpielowa OPEN PRATIC ale nad tym zakupem to jeszcze mocno sie zastanawiam, z jednej strony jak dla mnie jest idealna, bo mam miejsce w lazience no i od razu przewijak i polki na potrzebne rzeczy w jednym miejscu. fajne w tym modelu jest tez to, ze z wanienki dziecko od razu mozna polozyc na przewijak. jesli chodzi o minusy, to tak myzle, ze jednak jest ona niewielka i moze dlugo nam nie posluzyc, choc z drugiej strony czytalam opienie, ze poki dziecko nie siedzi to jej wielkosc jest ok, a jak juz jest siedzace, to przeciez w kapieli na sile nie bedzie sie kladlo...musza ja po proestu zobaczyc na zywo i wtedy zdecydujemy....
Ale juz pomalu rozpedzacie sie z zakupkami, ja tez z checia juz bym cos pokupowala, ale czekam do polowkowego, bo wtedy juz na 100% dowiemy sie o plci naszej kruszyny. Na genetycznym lekarz powiedzial, ze najprawdopodobniej dziewczynka, ale ze nie jest to jeszcze pewne...Poki co staram sie odkladac kase i pomalu chyba zaczne robic liste, jesli chodzi o ubranka, to duzo bede miala po mojego meza siostrzenicy, ktora urodzila sie w tamtym roku, ale i tak pewnie nie opre sie i dokupie masę fatalaszkow. Poki co zastanawiam sie tez pomalu nad lozeczkiem, posciela i wanienka, a w zasadzie komoda kapielowa.
łózeczko DREWEX
Oj wszystko fajne chociaz przyznam że jesli chodzi o kolorek poscieli to osobiscie wybrałabym kolorową lub jakiś konkretny kolorek, dzidzia jednak lubi czasem ulać, a niestety nie wszystkie plamki potem schodzą.. co prawda u mnei było ok, mały nei ulewał ale u mojej kumpeli pierwsza poscielka została praktycznie zniszczona. A te półki z wanienkę super szkoda ze ja nie mam miejsca żeby takie cos wstawić
reklama
klariss1
Błażej & Kacper Team ;D
Oj wszystko fajne chociaz przyznam że jesli chodzi o kolorek poscieli to osobiscie wybrałabym kolorową lub jakiś konkretny kolorek, dzidzia jednak lubi czasem ulać, a niestety nie wszystkie plamki potem schodzą.. co prawda u mnei było ok, mały nei ulewał ale u mojej kumpeli pierwsza poscielka została praktycznie zniszczona. A te półki z wanienkę super szkoda ze ja nie mam miejsca żeby takie cos wstawić
wyjęłaś mi to z ust droga koleżanko
Naprawde biała pościel jest piękna, ale zdążają sie tez bardziej hardcorowe wypadki, niz tylko ulanie i np. taką koope która sobie wypłynęła bokiem z pieluszki na taką czyściutka jasną pościel, na serio jest cięzko sprac w 100%...przykre ale prawdziwe. Juz lepsza jest pościel w kolorze żółtym, albo ciemny kremowy, na tym nie widac tak bardzo odbarwień.
A wanienka, super, ale cena mnie zabiła. Błażeja kąpaliśmy w zwykłej plastikowej wanience, ale zaraz jak zaczął sam siedzieć, ok 6 miesiąca, przenieślismy go do wanny i do teraz tak się pluska, więc wanienka naprawdę nie służy długo.