reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

To może ja się podłącze :

HITY :

Najtańsza butelka canpolu ze smoczkiem, który wygląda tak samo jak smoczek-uspokajacz które dziecko zna. Próbowałem wszystkimi butelkami i smoczkami dostępnymi na rynku, było mnóstwo płaczu i mały nie chciał przejść z cycusia na butelkę ; Dopiero ten najtańszy canpol wypalił - najpierw dawałem mu smoczek który zna, potem mu go kilka razy wyjmowałem i w pewnym momencie jak on już chciał go chapnąć, podmieniałem szybciutko na butelkę z canpolu ze smoczkiem bardzo podobnym - i on to łapał i zaciągał z całej siły myśląc że to smoczek zwykły a tu mu mleczko leciało :) Polecam tą metodę u nas zadziałała bardzo szybko w zasadzie nie ma szans żeby nie zaczął pić z butelki przy tej metodzie.

Mata lamaze kosmos - mnóstwo zabawy dla małego chociaż zamówiłem dzisiaj matę lamaze domek - ma lepsze funkcje (uwaga cena w smyku tej maty 350 zł w necie ok. 200 zł...)

Pieluszki hughies - zero problemów nic nie przemaka itd mały jak trafia na przewijak to się cieszy a widząc tą pieluszke prawie orgazmu dostaje :)

Krople przeciwkolkowe bebikon - w bardzo extremalnych sytuacjach 1-2 kropelki na smoczek i dziecko momentalnie się uspokoja, polecam.

Wózek x-lander duże koła - po prostu kawał dobrego wózka :) jeżeli nie wiecie jaki wózek brać to bierzcie ten to taki "pewny" wybór że będziecie mieli dobry wózek.

Zabawki lamaze - są bardzo kolorowe i mały uwielbia je tarmosić, szarpać itd.

KITY :

Nosidełko maxi-cosi - syf, tandeta i słaby produkt porównując do konkurencji omijajcie z daleka są dużo lepsze za niewiele większe pieniądze, materiał się odrywa, ochraniacz spada itd.

Frida - u nas nie działa nie mogę nic wyciągnąć a mały tego nienawidzi :) Kupiłem po lekturze forum :):):)

Wszelkie ubranka ciasno zakładane z tymi dziwnymi guzikami na ramionach ja jako facet strasznie się z tym męczy a właściwie męczymy się z dzieckiem pewnie tylko faceci tak mają ale ja najbardziej pajacyki lubie i wszystko co się łatwo otwiera

Tania plastikowa wanna przezroczysta z rybkami ; Uwaga nie kupujcie przezroczystej wanny bo jest ona po nalaniu wody niestabilna i chybotliwa porównując do identycznej wanny ale z nieprzezroczystego plastiku - cena taka sama ale inny plastik (cieńszy w tej przezroczystej)

Nakręcana karuzelka zamiast elektrycznej na pilota (fisher price rainforest). To trzeba cholernie często nakręcać więc dajcie spokój z ręczną pozytywką różnica w cenie bardzo mała a w codziennym użytkowaniu możliwość odpalenia guzikiem - bezcenna.

pozdrawiam
Maciek

reklama
to ja wklepuję kolejna rzecz...

polecam!!!!!! lampka lumilove barbapapa!!!!!!!!!!! przecudowna sprawa, może nie najtańsza, ale godna swojej ceny, moj synek ja uwielbia, a jak był młodszy to z nią wszędzie chodził i spał, gryzł itp itd.
Lampka ładowana na bazie, więc można przenosić samego duszka, starcza na bardzo długo bateria. Materiał użyty jest przyjazny dziecku więc moze ja lizać gryżć całowac co tylko zechce. Miałam małe wątpliwości z męzem co do "jażenia" ale spokojnie kładlismy lampkę gdzies w rogu łózeczka, lub na komodzie i nie raziła Kamila, dodatkowo ma wyłącznik u spodu.
Lampka przytulanka Barbapapa niebieska. Gdy dziecko boi się samo zasypiać
ja ja kupiłam w tym sklepie tylko dlatego że go mam blisko domu, wiec nie placiłam za przesyłkę, ale wiem że sa tez na allegro. w 2 kolorach

ojj Kota chyba się skuszę na te butelki, tymbardziej ze akurat 260 musze małemu wymienić, bo już brzydka z herbatki się zrobiła. Alleee słodkie ciuszki kupujecie, ja jeszcze czekam, ale jak poznam płec, to kupię trochę takich cieplejszych, bo po kamilku mam mnostwo ale wiekszosc letnich..

wiem że to na razie mało istotne ale polecam do listy torby do szpitala dopisac koniecZnie wodę mineralną! bardzo się przydaje podczas porodu:) a juz pote tymbardziej, kiedy niestety nie wszystko będziemy mogły pic:)

Ostatnia edycja:
Anineczka ja też się właśnie zastanawiam nad wyborem - Avent czy Tommy Tippe? Cenowo wychodzą podobnie, obie firmy mają system "anty colic", ale właściwie - czym się one różnią od siebie, to nie mam pojęcia? :sorry: Słyszałaś już jakieś opinie na ten temat? Ja się spotykałam do tej pory u znajomych tylko z Aventem i nie mam nawet jak próbować porównać :dry:

sergi największa roznica to kształt butelki, oraz w tomme są dłuzsze smoczki z tego co ja zauwazyłam, ale jak dla mnie i mojego synka to avent jest poręczniejszy i ma bardziej trwałą powierzchnię butleki, mocniejszą. Ale oczywiscie to moje zdanie, tym razem tez bede uzywala aventu.

sergi największa roznica to kształt butelki, oraz w tomme są dłuzsze smoczki z tego co ja zauwazyłam, ale jak dla mnie i mojego synka to avent jest poręczniejszy i ma bardziej trwałą powierzchnię butleki, mocniejszą. Ale oczywiscie to moje zdanie, tym razem tez bede uzywala aventu.

Dziękuję, teraz już wiem, na co zwracać uwagę przy wyborze :* :-)

niby smoczki w butelkach tommee tippee są robione na kształt piersi, niby to lepiej gdy jest karmienie mieszane bo wtedy dziecko ciągnie tak jak pierś. Gdzieś tak wyczytałam. Ja właśnie od początku używam tych butelek i jestem zadowolona. Zresztą Mayce chciałam zmienić raz na Avent ale nie chciała z tamtych pić i zostałyśmy przy tych.

Ja chyba zdecyduję się na Avent, widać że obie firmy prezentują wysoki poziom, ale wydaje mi się że Avent jest bardziej dostępny. Mają go nawet w mojej aptece w której namiętnie wszystko zamawiam. Butelki TT widziałam jedynie w internecie.

reklama
u nas bedzie avent, byl u synka i super sie sprawdzil a od 1m-ca zycia tez dawalam na zmiane piers/mleko modyfikowane i nie bylo problemu z ksztaltem smoczka
pozniej jak juz sie przyzwyczail do avent to wiadomo, ze nie bral nic innego bo juz bym przyzywczajony do ksztaltu "jego" smokow :)

sergi : sliczne ubranka :) chlopakowe :)

racja ze dziewczynke mozna ubrac w chlopiece, ja nawet uwazam ze to BARDZO fajnie wyglada :)

Do góry