reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

reklama
ja tez nie mialam rekawiczek..przewaznie w kazdym kombinezonku sa dlugie rekawy takze zakrywaja...w razie czeko niedrapki pod spod..

Byłam dzisiaj na obiecanych zakupach z przyjaciółką. Ona ma sklep, więc może kupować w jednej z największych hurtowni w naszym regionie. Myślę, że zamknęłam już listę zakupową. Dokupiłam: przewijak, rożek, wanienkę, pieluchy tetrowe, staniki do karmienia, koszulę do karmienia i mnóstwo pierdółek typu smoczki, aspirator, termometr do wanienki itd. Gdzieś zapodziałam paragon, ale pamiętam ceny niektórych większych rzeczy i z ciekawości zajrzałam na allegro. Jestem w lekkim szoku, bo za przewijak czy rożek musiałabym zapłacić dosłownie 2x więcej! (z przesyłką oczywiście). Podobnie w przypadku staników i wanienki. Wygląda na to, że ktoś robi na nas niezły interes, a my zwykle nie mamy wyjścia i kupujemy po takich cenach, jakie są w sklepie. Smutne to i niesprawiedliwe.

Jak wypiorę i wyprasuję rzeczy z dzisiejszych zakupów, będę mogła spakować się do szpitala - i wyobraźcie sobie M. mnie z tym popędza! :)

Byłam dzisiaj na obiecanych zakupach z przyjaciółką. Ona ma sklep, więc może kupować w jednej z największych hurtowni w naszym regionie. Myślę, że zamknęłam już listę zakupową. Dokupiłam: przewijak, rożek, wanienkę, pieluchy tetrowe, staniki do karmienia, koszulę do karmienia i mnóstwo pierdółek typu smoczki, aspirator, termometr do wanienki itd. Gdzieś zapodziałam paragon, ale pamiętam ceny niektórych większych rzeczy i z ciekawości zajrzałam na allegro. Jestem w lekkim szoku, bo za przewijak czy rożek musiałabym zapłacić dosłownie 2x więcej! (z przesyłką oczywiście). Podobnie w przypadku staników i wanienki. Wygląda na to, że ktoś robi na nas niezły interes, a my zwykle nie mamy wyjścia i kupujemy po takich cenach, jakie są w sklepie. Smutne to i niesprawiedliwe.

Jak wypiorę i wyprasuję rzeczy z dzisiejszych zakupów, będę mogła spakować się do szpitala - i wyobraźcie sobie M. mnie z tym popędza! :)
fajnie ze udalo Ci sie kupic rzeczy w atrakcyjnych cenach...bo ceny dla maluszkow sa meeega wysokie...
bo kazdy wie ze rodzice kupia,bo musza...

kota a na dzień wypisu masz przygotowane/wypisane, co tż ma wziąć?
Bo ja to w sumie myslę, żeby w tym tygodniu jeszcze takie torby upakować (na kolejne dni, jakby czegos zabraklo i na wyjscie dla mnie i Anielci), żeby się nie zdziwić jak mąż po mnie przyjedzie
i do kosmetyczki już spakowałam od razu nawet do szpitala, zeby sie nie zaplatal gdzie indziej, krem na buzke, bo teraz to juz chlodno jest a potem bedzie ziiiiiiimno

Chciałam kupić kosmetyki z serii Bambino, ale mam dylemat z kremem bo są dwa, jeden z pantenolem a drugi z cynkiem i nie wiem, który kupić... Pomocy. :)

W szkole rodzenia uczulali nas, żeby na początek kupić dziecku maść bez cynku (najlepiej linomag, albo alantan plus), ponieważ dziecko nie będzie miało jeszcze odparzeń, a takie jest zastosowanie tego składnika.

Kochane'

Oto co ja mam w torbach do szpitala w ktorym chce rodzić-IMID

Torba dla mnie
Szlafrok-ja wzielam cieplejszy i taki cieniuski bawełniany w razie czego ale mysle ze jeden wystarczy
2 koszule do karmienia
starą koszule do rodzenia, w przzypadku cesarki dają szpitalną
ręczniki-ja wzielam 2 ciemne-jeden wiekszy i jeden mniejszy
kapcie
klapki pod prysznic
skarpety-podobno po porodzie zimno jest w nogi
2 staniki do karmienia
wkładki laktacyjne
majtki-najlepeij te siatkowe-bo te jednorazowe nie oddychają
podkłady poporodowe-ja spakowalam 2 paczki
papier toaletowy- podobno czesto w łazience nie ma, tak mi radzila dziewczyna z innego forum
ręcznik papierowy
kubeczek
sztućce
gumka do włosow dla dziewczyn ktore maja długie włosy
pomadka nawilzajaca-usta wysychają
woda niegazowana z dziubkiem-łatwiej pic
kosmetyki
ja wzielam tez krem do smarowania brodawek
aktualne badania-wiadomo ksiązeczke ciąży, grupa krwi oryginał, ostatnia morfologia, ostatnie badanie moczu, GBS,serologia kiły i HBS, ja wzielam tez ostatnie usg ale chyba niepotrzebnie bo w razie czego to robia,aktualne ubezpieczenie

Torba dla maluszka
rozek lub kocyk-ja wzielam obydwie rzeczy
pieluszki tetrowe i flanelowe-bo dziecku sie ulewa lub jako podkład do przewijania
skarpetki
rękawiczki niedrapki
czapeczki-najlepeij bez wiązania
kaftaniki-3 lub 4
body-3 lub 4
spioszki- 3 lub 4
pajacyki 3 lub 4
pieluchy jednorazowe-paczka mala, najwyzej ktos doniesie
chusteczki nawilzane
podobno kosmetyki do kapania mają ale wzielam w razie czego bo tak polozna powiedziala
wiec mam tez emulsje do kąpania
oliwke do smarowania
i alantan do pupy mam
i maly ręczniczek do kapieli-dla malutkiej ale to juz moja inwencja

Chyba nic nie pominelam jakby cos mi sie przypomialo to dopisze.''

Buziaki

Ostatnia edycja:
reklama
kota a na dzień wypisu masz przygotowane/wypisane, co tż ma wziąć?
Bo ja to w sumie myslę, żeby w tym tygodniu jeszcze takie torby upakować (na kolejne dni, jakby czegos zabraklo i na wyjscie dla mnie i Anielci), żeby się nie zdziwić jak mąż po mnie przyjedzie
i do kosmetyczki już spakowałam od razu nawet do szpitala, zeby sie nie zaplatal gdzie indziej, krem na buzke, bo teraz to juz chlodno jest a potem bedzie ziiiiiiimno

właśnie się zabieram za pakowanie :) reklamówkę z ciuchami i rzeczami na wyjście dla mnie już przyszykowałam i podpisałam ją makrerem :D teraz myślę w co ubrać Kubusia, ale te małe ciuszki pięknie pachną :)

Do góry