reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

Muszę sobie zrobić listę tego czego jeszcze potrzebuję z takich rzeczy, które muszą być w domu już pierwszego dnia dla maluszka. Jakoś tak nie umiem się ogarnąć z tą wyprawką. Na początku tak ładnie szło a teraz kiedy już jest większość rzeczy to jakoś nie umiem oddzielić sobie tych, które muszę kupić na już, a które można dokupić później i co tak naprawdę jest mi jeszcze potrzebne. Nie umiem opanować tych zakupów. :confused:

reklama
100 metrów od mojego domu otworzył się "ciucholand" dla niemowląt i kobiet w ciąży:szok::-) no i oczywiście nie mogłam się powstrzymać, żeby tam nie wejść:-);-)
Wrzucam Wam fotki kilku rzeczy, jakie złowiłam:-)

P041111_07.00.jpgP041111_07.08.jpgP041111_07.16.jpgP041111_07.17.jpg

Kamizelka za 4 zł, body po 2 zł, Dresik 8 zł, pajacyk 3 zł spodnie 7 zł :-)
Kupiłam jeszcze z 20 par skarpetek po 0,50 zł, czapeczki po 1,50 zł, rajstopki po 1,50 zł

Na dziewczynki, to tam były takie śliczności, że szok:szok: Mało tego, co drugie ubranko to jakaś dobra znana marka:-)

Wiem, że będę tam częstym gościem:-);-)

Ostatnia edycja:
kota, ja tak samo;p;p :D
mamaOskarka, super ubranka generalnie te bodziaki wyglądają jak nówka!!! pozostała reszta też a ceny super jak na niemowlęcy ciucholand. U mnie są droższe ale i tak warto je odwiedzać.

W tym "ciucholandzie" wiele rzeczy jeszcze z metkami, te body faktycznie wyglądały jakby były ubierane tylko raz, z kamizelki zrywałam metkę. Zauważyłam tam naprawdę dużo rzeczy np. z H&M ( te jasne bodziaki własnie z niego są).

Jeżeli chodzi o wyprawkę, to chyba mam już wszystko, komoda 6 szuflad tylko Oskarka i jego rzeczy, kombinezon , spiworek do wózka, jedyne czego nie mam to ciepłej czapeczki:no:
Jestem tak wybredna, że nic mi sie nie podoba:crazy: wszystkie wydaja mi sie takie oklepane:crazy:

kombinezon kupiłam w teco z serii F&F w taki kremowym a raczej odcieniu bardzo jasnej kawy z mlekiem.
http://www.clothingattesco.com/socks-and-underwear/f+f-fleece-pram-suit/invt/kl122097/&bklist=icat,4,buylists,featuredproducts,newborn

Może wiecie dziewczyny, gdzie mogę kupić coś orginalnego co pasowało by do tego kombinezonu?

Ostatnia edycja:
mamoOskraka, przesłodki ten kombinezonik! :)
Ja kupiłam Emilce czapkę w H&M - jest uniseks (moim zdaniem), więc możesz rozważyć taki zakup. Wkleję aukcję allegro, ale w sklepie czapusia jest tańsza - kosztuje 19,99 zł
H&M Nowa Czapeczka z USZKAMI 56 cm ~ NOWOŚĆ (1910551752) - Aukcje internetowe Allegro

Przy okazji znalazłam też coś innego, co mi wpadło w oko H&M!!! CZAPKA I RĘKAWICZKI DLA CHŁOPCA ROZM.74 (1914906921) - Aukcje internetowe Allegro
choć w wersji brązowej też fajna http://farm4.static.flickr.com/3228/2962019880_1c5cd40fb9.jpg

Te też mnie rozbrajają :) CZAPECZKA MIŚ na jesień zimę + rękawiczki 0-6 (1897573808) - Aukcje internetowe Allegro

A tak na marginesie, to właśnie zakochałam się w tej http://allegro.pl/czapeczka-szary-misiu-z-kwiatuszkiem-pilotka-38cm-i1903640792.html i piszę do mamy, czy potrafiłaby taką zrobić! :)

Ostatnia edycja:
Mła-ale Ty śmigasz po tym necie...ta czapusia, prześliczna,naprawdę!
Przypomniało mi się,jak po ostatniej infekcji mojej siostrznicy siostra postanowiła zamienić fridę na katarek i efekt był piorunujący.Zanim szwagier wrócił z zakupów do domu,katar przeszedł jak ręką odjał.Siostra potem się śmiałą,że faktycznie jest rewelacyjny, wystarczy go kupić, nawet nie trzeba aplikować i wszystko przechodzi:-)

reklama
Mła sliczne te czapeczki:):)
ciesz sie kochana ze masz tyle czasu,ja jak bylam z Patryczkiem w ciazy to tez tylko na kompie obskakiwalam zakupki:):):)
Milego dnia!

Do góry