dzięki dziewczyny, tez mi sie wydawalo że się oplaca, fakt mozna upolowac nawet lozeczko od 1 zl, ale juz probowalam i akurat albo aukcje sie koncza jak mnie nie ma, albo zapominam albo ktos tak podbije cene ze sie nei oplaca
reklama
żabcia_tbg
Maciusowa Mama
Zastanawiam się nad rozmiarem Pampersów czy kupić 1 (2-5 kg) czy kupić od razu 2 (3-6 kg) niby nie wielka różnica a i tak nie wiem jaką podjąć decyzję może któraś z Was mi doradzi jakie kupić.
agniesiaa81r
Fanka BB :)
ja kupiłam 2-5 kg,jest ich więcej i spokojnie wystarczy taki rozmiar
kota-behemota
Q & H team
ja kupiłam na razie dwupak w Makro tych 3-6kg, ale jak trafię na jakaś okazję jedynek to myślę, że też się skuszę, trzeba robić zapasy
mamcia2
Fanka BB :)
Rozmawiałam ze szwagierką o Pampersach czy opłaca się 1 czy 2 od razu kupić. Ona ma 2 małych dzieci i stwierdziła, że na początek lepiej kupić rozmiar 1 bo one i tak są duże, a dodam, że jej dzieci nie były jakieś wyjątkowo małe bo miały po 58 cm i ok 3,5 kg.
ja rowniez uwazam ze 1 spokojnie dokładnie jest ich więcej a nawet jak się urodzi bobasek ok. 4 kg to wychodzi je spokojnie tymbardziej że na poczatek dzidzia robi kupki prawie co pieluszkę i dosc czesto sie je zmienia, wiec szybko sie wykorzysta paczuszke czy dwie, ja kupię 1 ale z pewnoscia nie wiecej niz 2 paczuszki a potem juz te 3-6 kg. no chyba ze bede miala malusia dziewczynke to pewnie dluzej pociagniemy na 1.
ale nei wiem czy sie zgodza ze mna doswiadczone mamy ale zauwazylam pewna regulę w uzywaniu pampersow tych oryginalnych zielonych, bo takich uzywamy od poczatku. jak przyjzycie sie uwaznie to waga sie pokrywa w rozm. 1.2-5 2. 3-6 3. 4-9 4. 7-18 4+.9-20 a 5. 11-25 itp juz pisze o co mi chodzi. moje dziecko wazy aktualnie coś ok. 11 kg. teoretycznie moze uzywac rozm od 4 do 5 wlacznie z tym że ... 4 nam przeciekają bo są za małe na jego (chudą!!!) dupkę 5 jeszcze sa za szerokie... podobnie mialam jak wkraczal z 3 na 4, takim sposobem dla corci juz mama prawie cala paczke pampkow 4 bo w sklepie nie bylo 4+ jak bylismy w szpitalu i bylam zmuszona na szybko kupic takie a potem sie meczylismy 2 dni bo wszystko bokiem przeciekalo...
Takze dziewczynki przynajmniej poki dzidzia rosnie dosc.. hm.. gwałtownie przez pierwsze miesiace nie robcie gigantycznych zapasow bo mozecie sie na tym ciut przejechac. Choc nie urkywam ze ja naleze do tych co jak jest promocja to kupuja hurtowo;p;p zawsze w domu mam z 4 paczki chusteczek jak nie lepiej i z 2 duze paki pieluszek. Ale mi teraz juz jest latwiej ocenic.. no i maly wazy od 5 miesiecy w granicach 10,5-11 kg wiec nic sie nie zmienia.
ale nei wiem czy sie zgodza ze mna doswiadczone mamy ale zauwazylam pewna regulę w uzywaniu pampersow tych oryginalnych zielonych, bo takich uzywamy od poczatku. jak przyjzycie sie uwaznie to waga sie pokrywa w rozm. 1.2-5 2. 3-6 3. 4-9 4. 7-18 4+.9-20 a 5. 11-25 itp juz pisze o co mi chodzi. moje dziecko wazy aktualnie coś ok. 11 kg. teoretycznie moze uzywac rozm od 4 do 5 wlacznie z tym że ... 4 nam przeciekają bo są za małe na jego (chudą!!!) dupkę 5 jeszcze sa za szerokie... podobnie mialam jak wkraczal z 3 na 4, takim sposobem dla corci juz mama prawie cala paczke pampkow 4 bo w sklepie nie bylo 4+ jak bylismy w szpitalu i bylam zmuszona na szybko kupic takie a potem sie meczylismy 2 dni bo wszystko bokiem przeciekalo...
Takze dziewczynki przynajmniej poki dzidzia rosnie dosc.. hm.. gwałtownie przez pierwsze miesiace nie robcie gigantycznych zapasow bo mozecie sie na tym ciut przejechac. Choc nie urkywam ze ja naleze do tych co jak jest promocja to kupuja hurtowo;p;p zawsze w domu mam z 4 paczki chusteczek jak nie lepiej i z 2 duze paki pieluszek. Ale mi teraz juz jest latwiej ocenic.. no i maly wazy od 5 miesiecy w granicach 10,5-11 kg wiec nic sie nie zmienia.
Ostatnia edycja:
Asko łóżeczkosuper
żabcia ja myślę że zacznij od jedynek i tak sybko się zużyją maluchy tak często robią siku i kupki że migiem się skończą a póżniej jak dzidzi duża będzie to kupiś dwójki
A co do zapasów to ja mam podobne zdanie nie przesadzać bo moja córcia już nie chodzi w pieluchach a ja 2 paki mam bo tanie były więc to tak czasem jest a dziecko szybko rośnie ale to oczywiście moje skromne zdanie :-)
żabcia ja myślę że zacznij od jedynek i tak sybko się zużyją maluchy tak często robią siku i kupki że migiem się skończą a póżniej jak dzidzi duża będzie to kupiś dwójki
A co do zapasów to ja mam podobne zdanie nie przesadzać bo moja córcia już nie chodzi w pieluchach a ja 2 paki mam bo tanie były więc to tak czasem jest a dziecko szybko rośnie ale to oczywiście moje skromne zdanie :-)
Zastanawiam się nad rozmiarem Pampersów czy kupić 1 (2-5 kg) czy kupić od razu 2 (3-6 kg) niby nie wielka różnica a i tak nie wiem jaką podjąć decyzję może któraś z Was mi doradzi jakie kupić.
ja przy Patryczku kupilam 1 i byly za duze a mial 60cm i prawie 4 kilo
moiim zdaniem najlepiej kupic jedynki ale tylko jedna paczuszke 1 i 2,a pozniuej najwyzej dokupic taki jaki sie zechce
zeby samemu porownac...
jak beda z kolei za duze to moze sie przemoczyc...
Żabcia wyjęłaś mi to pytanie z "klawiatury";-)Pojechałam dzisiaj do marketu z zamiarem kupna pampersów i dopiero jak stanęłam przed regałem z pieluchami to uświadomiłam sobie,że nie "skonsultowałam"tego zakupu na BB...a chodzi właśnie o rozm.i w końcu nie kupiłam,ale skłaniałabym się do zakupu"1" bo urodzę bliźniaki i jak duże by się nie urodziły to na pierwszy miesiąc "1"chyba w zupełności wystarczą.Kupiłam za to płyn DZIDZIUŚ do prania i płyn do płukania.A u siebie w C.H. zakupiłam 2 kołderki i 2 poduszeczki do łóżeczek za które zapł.46zł.i jeszcze 20 szt.białych tetrowych pieluch które mam zamiar obszyć kolorową muliną.
A i jeszcze dzisiaj dotarły do mnie 2 kombinezony zimowe (używane) które wylicytowałam po 18zł.każdy na allegro.
A i jeszcze dzisiaj dotarły do mnie 2 kombinezony zimowe (używane) które wylicytowałam po 18zł.każdy na allegro.
Ostatnia edycja:
reklama
Sosnowiczanka
Mamusia Alanka :)
Ja do szpitala kupliam jedna paczke pampersow nr 1, zgromadzilam tez 5 paczek pampersow nr 2 ( 3 do 6 kg) po 94szt kazda i 2 paczki pampers premium care nr 2 - 72szt w paczce.
to tak zeby miec porownanie, ktore pieluszki sa lepsze premium care czy te w zielonym opakowaniu.
Mam nadzieje ze na poczatek taki zestaw mi wystarczy
to tak zeby miec porownanie, ktore pieluszki sa lepsze premium care czy te w zielonym opakowaniu.
Mam nadzieje ze na poczatek taki zestaw mi wystarczy