reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

salsik to naprawdę milutkie z tymi upominkami SUPER!!!!

asko moja teściowa też mnie upomiała że nie pilnuje mojej Zu w kompieli normalka olewka totalna:-D

mła super że podrzuciłaś linka ja lecę jutro na zakupy to zobaczę

reklama
dziewczyny, kopiuję ze strony www szpitala, w którym raczej będę rodziła:

Co zabrać ze sobą do szpitala ?

skierowanie (nie dotyczy stanów nagłych),
dokument potwierdzający ubezpieczenie,
dowód tożsamości,
potrzebne wyniki badań,
przyjmowane leki ,
kapcie lub klapki
piżamę lub dres,
szlafrok,
przybory toaletowe,
ręczniki.

W przypadku przyjęcia do porodu dodatkowo należy zabrać:

kartę ciąży
aktualne wyniki badań krwi,
wyniki badania USG wykonane w obecnej ciąży ,
inne istotne wyniki badań (np. kardiologiczne),
nocną bieliznę umożliwiające karmienie piersią (min. 2 szt.) ,
jednorazowe pieluchy (ok. 5 pampersów).

Istnieje możliwość zabrania własnych ubranek dla dziecka na pobyt w Oddziale Neonatologicznym

----

fajnie by było, gdyby doświadczone mamusie dopisały od siebie co warto jeszcze wziąć?

no ja sie dziś zaczełam pakować to o czym pamiętam przy pierwszym porodzie to :
1.duże podpaski podkłady
2.podkłady na łóżko bo cały czas jak cię badają to wiecie nikt na brudnym prześcieradle nie lubi leżeć więc super sprawa jak dla mnie była
3. wkładki laktacyjne bo mi z piersi odrazu dużo leciało
4. skarpety bo naprawdę stopy marzną
5 gómka do włosów i spinki też się przydały
6. woda z dziubkiem
8. chusteczki higieniczne
9. ręczniki papierowe
10 swoja podusia
11. stanik do karmienia
12. suszarka do krocza czasem się przydaje ja długo leżałam więc mi się przydała
13. poduszka poporodowa mi baaaaardzo się przydała to oczywiście zależy od porodu ( piszę o swoim skromnym doświadczeniu):-)
14 . polecam bepenten maść do sutków nie dość że pupę malucha można nim posmarować to i sutki swoje obolałe POLECAM

A dla dziecka to jeszcze
1. kocyk
2. rożek
3. ja miałam smoczek
4. pieluszki i chusteczki oczywiście

jak mi się coś przypomni to dam znaka

Kota, udało Ci się upolować jakieś przyzwoite koszulki, więc odwołuję, że wszystkie są na jedno kopyto ;) Niestety jak dla mnie stan odcięty jest zbyt wysoko, przy moim rozmiarze biustu szew wypadłby w połowie, a nie pod ;)

Wasze listy, dziewczyny, są bardzo pożyteczne, ale i przerażające. Moja mama zabroniła mi kupować cokolwiek, bo mam dostać dwa pudła rzeczy, gdzie podobno wszystko jest. Ale póki co mam niewiele, więc nawet nie mam co pakować. Z tego samego powodu nie piorę jeszcze ciuszków - bo większość z nich dopiero dostanę. Prócz koszuli do porodu nie kupiłam nic dla siebie - żadnych wkładek, majtek poporodowych, staników do karmienia.... Zaczynam się bać, że jestem nieprzygotowana :/

reklama
Ja jeden stanik do karmienia sobie kupiłam chociaż nie wiem jak to wyjdzie w moim przypadku z tym karmieniem piersią? Zastanawiam się nad majtkami poporodowymi czy wybrać te jednorazowe czy takie z siateczki.Wiecie co zaczynam "głupieć" z tym wszystkim ,dopóki nie byłam w ciąży to wszystko dla mnie było oczywiste co będzie potrzebne dziecku i co mi,a teraz jakaś amnezja mnie dopadła i pustka w głowie.

Do góry