reklama
asiuleks
Fanka BB :)
Pawelku - ale ci ladnie w okularkach :laugh: Tylko ich nie sciagaj bo napewno lepiej w nich widzisz :laugh:
Miller - moze Pawelek nie jest smutny, tylko zdziwiony i zainteresowany, bo teraz wszystko widzi o wiele wyrazniej. Moze wczesniej mial rozmazany obraz a teraz wszystko widzi ostro i wyraznie.
Mnie sie podobaja okularki :laugh:
Miller - moze Pawelek nie jest smutny, tylko zdziwiony i zainteresowany, bo teraz wszystko widzi o wiele wyrazniej. Moze wczesniej mial rozmazany obraz a teraz wszystko widzi ostro i wyraznie.
Mnie sie podobaja okularki :laugh:
no to dołaczmy do grona niemowlaków w okularkach
byłyśmy wczoraj u okulisty. okazało się że Zuzia ma oczopląs, zezuje, i jest krótkowzroczna. mamy ją rehabilitować, tzn. jej oczka.Mamy obwiesić jej łózeczko kontrastami, jakieś migające światełka, zabwki. Gdzie nie spojrzy ma miec jakąś kontrastową zabawkę w zasięgu wzroku i ręki. Już łóżeczko wygląda jak choinka
tylko jednego nie pojmuję. Miller piszesz ze Pawełek tez jest krótkowidzem i dostał okularki minusy. Wiesz na czym to polega? Bo Zuzia dostała plusy. Na oba oczka +4.....
byłyśmy wczoraj u okulisty. okazało się że Zuzia ma oczopląs, zezuje, i jest krótkowzroczna. mamy ją rehabilitować, tzn. jej oczka.Mamy obwiesić jej łózeczko kontrastami, jakieś migające światełka, zabwki. Gdzie nie spojrzy ma miec jakąś kontrastową zabawkę w zasięgu wzroku i ręki. Już łóżeczko wygląda jak choinka
tylko jednego nie pojmuję. Miller piszesz ze Pawełek tez jest krótkowidzem i dostał okularki minusy. Wiesz na czym to polega? Bo Zuzia dostała plusy. Na oba oczka +4.....
Witamy Zuzie w gronie "wcześniakowych okularników"
Pawełek o dziwo polubiał okulary i nie zwraca na nie uwagi ,czasem tylko jak zaczepi o nie rączką to zacznie je sciągac, ale na szczescie to tylko sporadycznie
Nie potwierdziły więc sie nasze obawy i Pawcio dumnie nosi swoje okularki.
Z Zuzią bedzie pewnie podobnie tylko fakt , cos tu sie nie zgadza z ta "optyką"
Poczytaj:
http://www.mediweb.pl/diseases/wyswietl_vad.php?id=1050
Pawełek o dziwo polubiał okulary i nie zwraca na nie uwagi ,czasem tylko jak zaczepi o nie rączką to zacznie je sciągac, ale na szczescie to tylko sporadycznie
Nie potwierdziły więc sie nasze obawy i Pawcio dumnie nosi swoje okularki.
Z Zuzią bedzie pewnie podobnie tylko fakt , cos tu sie nie zgadza z ta "optyką"
Poczytaj:
http://www.mediweb.pl/diseases/wyswietl_vad.php?id=1050
Sorbuś
Mama Majci i Patrycji
Miller juz pewnie pisałeś a w którym tygodniu urodził sie Pawełek i w jakim szpitaku w Krakowie ?? Moja szwagierka lezy teraz w Olkuszu i zabieraja ja do Krakowa właśnie bo wody jej odchodzą a jest w 31 tc ???
I WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA PAWEłKA - żYCZENIA SPóźNIONE ALE JAK NAJBARDZIEJ SZCZERE ODE MNIE I MOJEGO MAJUTKA :laugh: :laugh: :laugh:
I WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA PAWEłKA - żYCZENIA SPóźNIONE ALE JAK NAJBARDZIEJ SZCZERE ODE MNIE I MOJEGO MAJUTKA :laugh: :laugh: :laugh:
Witam. już kiedyś pisałam na tym forum i chyba nawet w tym wątku. potem czasu zabrakło, ale trochę czytałam. I widzę, że mały Pawełek wychodzi z wcześniactwa bez szwanku. Gratulacje dla dzielnego faceta!mój Miłosz ma retinopatię V st. oka lewego [jest po witrektomii i rewitrektomii], w prawym oku retinopatia III st. cofnęła się samoistnie. ale nie o tym chciałam. od 10 m-ca życia Miłosz nosi okulary. Nosi to duże słowo, ma teraz 3 lata i ściągał je co 5 min. W prawym oku ma astygmatyzm, w lewym poczucie światła i być może coś widzi [ale niewiele]. myślałam, że takie byle jakie noszenie okularów nic nie daje. A jednak. Astygmatyzm zanika, teraz dostaliśmy nowe bardzo słabiutkie szkło i profesor powiedział, że pewnie niedługo wady nie będzie. tak, że okulary waszych dzieci też pewnie kiedyś zostaną odstawione. Na oko lewe dostał +6D optymistycznie, może to coś mu da. wczoraj odebraliśmy nowe okulary, o dziwo nosi. A co do diagnozy - zawsze była bardzo dokładna, bo profesor ma sprzęt do diagnozowania na światowym poziomie. dziecko nie musi współpracować, co też Miłosz wykorzystuje i głównie ryczy. Młody wygląda w okularach cudnie, nie widać, że oko operowane jest sporo mniejsze i nikt się nad nim nie lituje, czego nie znoszę. Pozdrawiam i życzę okularowych sukcesów. 8)
Troche mi zeszło z odpowiedzią ; Jsorbek Pawełek urodził się w 25tc z waga 860 g. i lezał w Klinice przy u.l Kobernika w krakowie.jsorbek pisze:Miller juz pewnie pisałeś a w którym tygodniu urodził sie Pawełek i w jakim szpitaku w Krakowie ?? Moja szwagierka lezy teraz w Olkuszu i zabieraja ja do Krakowa właśnie bo wody jej odchodzą a jest w 31 tc ???
A podpis "majowe mamy" przykleił sie do mnie odgórnie :laugh: , ale Nasza Mama tez czyta nasze forum
Taniu ,pozdrawiamy goraco Miłoszka i życzymy sukcesów w walce o zdrowie.
reklama
Podziel się: