reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rehabilitacja metodą Vojty

Brawo Bąbel!!!:)

Mój Franek dziś też się popisał:) Zapraszam do naszego wątku, tam opisałam niespodziankę jaką nam dziś sprawił:)

reklama
Kari no to super!!! dobrze że jakieś efekty są, my jutro mamy wolne od ćwiczen bo pani rehabilitantka nie chciala go meczyc w urodzinki jego pierwsze :) tak wiec mamy wizyte przelozona na sobote...
jeju jak ja bym chciała zeby zrobil cos wiecej... zeby sam potrafil usiasc...
bardzo sie ciesze ze juz sie tak sam czolga wchodzi w rozne miejsca i to jest naprawde super bo niejeczy mi ciagle zeby cos podac zeby go wziac na rece tylko sam idzie znaczy czolga sie.
FraniowaMamo niespodzianka SUPER!!!! oby tak dalej :)

Gaga, Franek sam nie usiadł:) Posadzony wytrzymał w tej pozycji ok 30 sek:) I dla równowagi - narazie nie pełza ino obraca się wokół własnej osi. No zobaczymy jak te nasze dzieciaczki będa szły do przodu..
My jutro między 11 a 12 mamy rozmowę z ewentualną nową p rehabilitantką.

I dziś SUKCES :) Bąbel SAM 2krotnie przewrocil sie z plecow na brzuch. niech cwiczy ;) nastepnym "wymogiem" mamusi jest przewrocenie sie z brzuszka na plecy albo uniesienie polaczonych stopkami nozek...
Więc cwiczymy dalej...

Kari, brawo dla Bąbla!:)
U nas pomiędzy obrotem na brzuch a chwyceniem stópek było bodaj 2-3 dni przerwy:) Za to od tej chwili czekamy na obrót z brzucha na plecy już...liczę.. prawie 2 miesiące.. Ale Krasnal jest coraz bliżej tego:) Uważaj tylko żeby obrót na brzuch nie był przez odgięcie a przez ruch z pasa biodrowego - wiesz, "zamach nóżką":) Antylkopka to fachowo opisze w razie czego:)

kurcze to ja nie wiem czy on to dobrze robi...:confused: Bąbel ciagnie nozke owszem, np lewa, przeklada przez prawa i juz od pasa w dol lezy na brzuszku ale reszte osiaga wlasnie odginajac sie w tyl... wiec moze zle??

Kurcze, miałam gdzies zdjęcia Franka (dla lekarza), gdzie maluch obrót robił źle. Poszukam, może znajdę..

Kari, nauczy się.. Mój Franek obracał się prawidłowo, potem mu się coś poprzestawiało i zaczął przez odgięcie do tyłu - bardzo silnie odginał cały tułów. Potem dzięki rehabilitacji (rehabilitant na turnusie do znudzenia ćwiczył z nim obroty w prawidłowy sposób) znowu zaskoczył jak powinno byc.
Niestety te "najdrastyczniejsze" zdjęcia dla lekarza wykasowałam, ale znalazłam jedno, mam nadzieję, że da Ci jakiś obraz.

hg3ZINlfW6JTjGvFpX.jpg

reklama
....:-( nie za ciekawie, Babel robi baaardzo podobnie. tez sie tak odgina tylko ze tak jak juz napisalam, on owszem zaczyna od nogi i przeciaga ja w taki sposob ze cialo dzieli sie na 2 czesci: od pasa w dol lezy juz na brzuchu, a od pasa w gore jeszcze na boku. i zeby sie przewrocic calkiem na brzuch to wlasnie w taki sposob jak u Frania odgina tlow... kurcze a wizyta u rehabilitantki dopiero za 2 tyg... (wakacje ma). jestem skolowana, nie wiem co robic.

Do góry