reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rehabilitacja metodą Vojty

No tak, usg to przezciemieniowe. Jakby wylewy były to byś wiedziała. Ale - z tego co mi mówili lekarze - niedotlenienie powoduje też zmiany na poziomie komórkowym, których usg nie wykaże (to jak pytałam się o możliwe konsekwencje niedotlenienia w Franka). Dlatego kazali rehabilitować i ...czekac na efekty.

reklama
no wlasnie... czyli to co powiedziala nam neurolog. rahabilitowac i rehabilitowac bo ona nam nnic nie moze powiedziec... cieszy mnie ze sa jakiekolwiek postepy, dzieki temu wierze ze bedzie ok.

Kari droga, właśnie pisze maile kończące się "do poczytania za 2 tygodnie":) Tak, zaraz idziemy spać, bo pobudka o 2.30. Mam taaaaką nadzieję, że i ten turnus pomoże krasnalkowi.. Dzięki pierwszemu zaczął utrzymywać się w siadzie podpartym, żeby teraz tak ciut dłużej wysiedział..
No i mam nadzieję, że w ciągu tych 2 tygodni jakoś wyklaruje się sprawa rehabilitacji u nas na miejscu..
Mam nadzieję, ze jak wróce z krasnalem to Bąbel będzie już śmigał wzorcowe obroty:)
Trzymajcie się:)

No to w takim razie smacznego i sycacego snu wam życzę :-) i oby naprawde wam dal jaknajwiecej ten turnus! Licze ze za te 2tyg napiszesz ze Franio juz sobie super radzi z siedzeniem a moze nie tylko ;-) wierze ze te wyjazdy sa zbawienne i duzo daja. I oczywiscie obyscie znalezli tu na miejscu super rehabilitanta. I moze faktycznie Bąbel za te 2 tyg tez cos polepszy swoja sztuke przewrotow )narayie jest leniwy i chyba nie wierzy w siebie). Do uslyszenia i spokojnej podróży!

reklama
wiem Antylopko ale ja to jestem w goracej wodzie kapana ;-) chcialabym wszystko na JUZ...i irytuje sie bardzo sytuacja kiedy wiem ze moj Bąbel potrafi w tym przypadku sie obrócić ale nie chce tego robic! chyba jest wygodny bo czesto zaczyna plakac i chce zeby go obrucic... a moze nie pamieta ze potrafi zrobic to sam :confused: a moje dziecko jest takie ze jak sie juz zdenerwuje to po ptakach. Lezy jak decha i napreza sie ze wscieklosci. Powiedz mi jeszcze Antylopko jak jest z tymi piąstkami u dzieciaczkow? bo ten odruch powinien chyba zaniknac (zaciskania piesci) do 4msc?? a moj maluch dalej tak robi jak lezy na pleckach... co to moze oznaczac?

Do góry