reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rehabilitacja czyli już niebawem będzie dobrze:)

trasiu my żeby rozluźnić barki i rączki bawimy się w ten sposób, że mówie lub śpiewam np. taka duża Hania i rączki do góry, taka mała i rączki wzdłóż tułowia, taka chuda i rączki na brzuch, taka gruba i rączki w poziomie rozkładam i tak po kilka razy. Natomiast na zaciśnięte pięści sprawdza się u nas taki jakby uderzanie w dłonie w stylu "przebij piąteczkę" ;-), masażyk rączki i barku też głównie w kąpieli. Bardzo dobre rezultaty daje ćwiczenie na piłce, gdzie na brzuszku leżąc dziecko wyciąga rączki przed siebie, ale kula się je w dół i stawia sie je niemal na głowie i ma sięgac zabawkę poożoną przed piłką - pracuje barkami i rozluźnia piąstki. Generalnie piłka gimnastyczna jest super zabawą i nie obciążającym ćwiczeniem - my mamy średniecę 55cm, a z rehabilitantką ćwiczymy na 75cm

reklama
Wisienka a wysoką ma gorączkę? U nas świetnie sprawdził się Panadol w zawiesinie. Ślicznie pachniał truskawkami:)

Ma powyżej 38 prawie cały czas. Ostatnio tez tak było. Podaję nurofen , dostaliśmy go z programu szczepien w którym bierzemy udział i dzięki temu mamy szczepienia gratis. Ostatnio też tak gorączkowała niestety ale tylko 2 dni więc mam nadzieję, ze jutro będzie oki.
icak my tez mamy ćwiczenia na piłce ale uzywałam cały czas takiej gumowej małej i własnie Pol dmucha dużą. Dzięki za pomysł

dziewczyny chcialam sie pochwalic postepami mojego leniuszka. Jak wczesniej pisalam, Ben slabo podnosil glowke lezac na brzuszku, a przyciagniety do siadu wogole jej nie trzymal. Nistety nie pokaze wam jakie postepy zrobil przy siadaniu, ale na zdjeciu widac jak ladnie glowke trzyma lezac na brzuszku. Zdjecie z wczoraj, a wiec od poczatku naszych cwicien brzuszkowych uplynelo zaledwie 5 dni! Pediatra miala racje-cwiczenia pomogly.
IMG_7953.jpg

nadzieja super, wiem jak to bardzo cieszy, sama się rozpływam z tego powodu :tak:
więc i naszą kruszynę pokaże
1.jpg

mrsmoon na wałku też czasem ćwiczy rehabilitantka z małą

Dziewczyny przybywam ku pokrzepieniu serc. Nasza rehabilitacja z terapeuta zakończona. Mila nie ma już żadnych patologicznych odruchów ani zachowań. Napięcie sie wycofało, asymetria poszła w niepamięć. Musimy jedynie doprowadzić di perfekcji trzymanie raczek przy leżeniu.Będziemy nadal wykonywac w domku proste ćwiczenia a za 4 tygodnie kontrola u neurologa. Ćwiczenia się opłacają. Przyłozyłam się do nich mocno. Ale czasem nie udało nam się 4 razy dziennie ćwiczyć nie po wszystkie ćwiczenia. Najważniejsze aby systematycznie i jak najszybciej zacząć. Prawidłowa pielęgnacja tez czyni cuda. Mam nadzieję, ze Milusia za miesiąc przejdzie neurologa doskonale i zakończymy terapię definitywnie:-)

reklama
Do góry