reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

refluks żołądkowo-przełykowy

dokladnie gaviscon to lek na zgage oraz zagestnik do mleka 2 w 1 w saszetkach. i wlasnie mi sie skonczyly .. tylko ze powiem ze nawet ten gaviscon nie zawsze pomaga musze go chyba poprosic o inne cudo ale jak tu przetrwac noc bez niczego? moj maly to nawet wody do popicia nia przelyka... o jaka kupa mu wylazla:szok: feeee wow!!!!!!!!!

reklama
kurcze u nas aż tak strasznie z tym cofaniem i zgagą nie było, ale może to dzięki lekom. Porozmawiaj z lekarzem, bo szkoda maluszka :(
może karm go jeszcze częściej i jeszcze mniejszymi porcjami? Noc zarwana, ale może chociaż trochę to pomoże

tak wlasnie lekarz juz pewien nam kazal i temu juz nie karmie bo szymus mnie sie mnie oduczyl a polubial butle...no coz jakos musimy zyc..byle do jutra zobaczymy jaka nocka bedzie i dam znac jutro...dzieki za pomoc kochana i zdrowka dla serduszka twojego!

Dla Was też dużooo zdrówka i cierpliwości. Zobaczysz będzie lepiej. Im Szymuś będzie starszy tym refluks będzie łagodniejszy, aż w końcu się z nim pożegnacie :) Czekam na wiadomość jak noc i co powiedział lekarz.

czy jak moj maly raz zwymiotowal powinnam sie martwic ??, wymiociny nie byly wodniste tylko takie bardziej zbite jakby slina taka karmie go cyckiem a potem zjada 40-50 mleka nan ,nigdy wczesniej nie mialam takiego problemu, dodam ze ma 3 tygodnie

hej wdeplam tylko powiedziec ze pokico jedziemy bez gavisconuimaly ulewa ale nie jest tego strasznie duzo a lekarz powiedzial aby troszke sprobowac bez zageszczacza i zobaczyc jak pojdzie. powiedzial tez ze niestety reflux to messy bussiness i trzeba to po prostu przebolec ...troche na pranie pojdzie ale poki maluch az tak nie ulewa i nie traci na wadze to nie dawajmy gavisconu. mamy go co tydzien wazyc i zobaczymy jak bedzie.pozdrawiam!

edit:
masakra placz przy baczkach i kupce:(

Ostatnia edycja:
Z doświadczenia potwierdzam- trzeba to cierpliwie przeczekać. Mam nadzieje, że się uda odstawić leki :) Pamiętam jak ja się cieszyłam jak się okazało, że bez leków jest ok. Tylko się nie przejmuj jak na początku bez leku będzie gorzej- organizm musi się przyzwyczaić. jak ja szymonowi odstawiałam leki to mu się strasznie odbijało, ale po tygodniu przeszło i już tak zostało :) A o wage się nie martw, niby dzieci z refluksem slabiej przebieraja na wadze, a mój już waży 15,6 kg

mojemu malemu reflux tzn wymioty rozpoczely sie jak mial 4 tyg i trzyma do teraz niestety i ponoc jeszcze dlugo tak bedzie

hej witam spowrotem na tym nieszczesnym refluxowym watku;p
my znowu jedziemy na gavisconie od dxisiaj bo maly zaczal ponownie slabiutko przybierac na wadze a poza tym strasznie zaczal ulewac znowu:( dzis w nocy nam zazygal cale przescieradlo:( no nic zgaga tez mu zyc nie daje a co najgorsze plakac mi przy baczkach zaczal dzisiaj a na to to juz nie wiem co poradzic jeszcze ten zageszczacz teraz spowrotem dostaje to juz wogole mi jutro baka nie strzeli o kupce to juz nawet nie wspomne:-(

reklama
Moja córka ma 8 miesięcy też ma refluks od samego początku starsznie ulewałą otrafiła poraru godz od jedzenia jeszcze ulać teraz pije mleko z kaszką i pije po każdym posiłku syrop gastrol baby i jest o wiele lepiej ale nie dokońca przeszło....

Do góry