reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ratunku, co robić!? czyli choroby, lekarstwa, alergie, ulewanka, nietypowe kupki itd.

reklama
Moj mi kiedys zjadl menu. Slubny napisal na kartce, a ja mialam wypisac na tablicy (nie cierpie tego). Zaczelam przepisywac a mlody dorwal ta kartke i pol juz wczochral, wiec nie mialam jak skonczyc. Slubny wraca po godzinie i wielkie oczy dlaczego nie skonczylam tablicy, jak mu wytlumaczylam to stwierdzil ze wstydu nie mam na biedne dziecko zrzucac :szok:

dawno się tak nie uśmiałam dziewczyny:-D:-D:-D:-D u nas tylko kawałek karty stymulacji i ręcznik papierowy pożarty;-) odkurzam codziennie, podłogi myję albo codziennie albo co 2 dzień i mimo to wydaje mi się, że jest syf...nigdy więcej białych i ciemnych podłóg:wściekła/y: najlepsze są średnie odcienie drewna

Napisałam na głównym, ale chyba powinnam tutaj więc tylko skopiuje:zawstydzona/y:
Wpadłam na pewna tezę odnośnie przyczyny tego kataru i kaszlu.....może to alergia
confused.gif
confused.gif
confused.gif

Asia ma podpuchnięte i czerwone oczka ciągle trze je rączkami, wczoraj myślałam, że to ze zmęczenia ale dziś jest wyspana, a oczka dalej czerwone i załzawione ........Tylko na co
confused.gif

Może na zapach farby?
Rocky zaczął gubić zimowe futro, może to na sierść tak reaguje?

dubeltówka - niestety temat alergii to rzeka i to rzeka tajemnic - to może być i farba i sierść i może jeszcze coś innego - musisz obserwować! jak długo to już trwa? może porządne wietrzenie domu pomoże? jeśli nie przejdzie to proponuję wybrać się do lekarza - jeśli ten kaszel jest na tle alergicznym to po osłuchaniu coś powinno być wiadomo...

dubeltówka a katar zbiegł się z malowaniem? Pamiętasz kiedy dokładnie się zaczął? Pies chyba już zmieniał futro na zimę, pewnie już wtedy alergia dałaby znać o sobie. A oczka i moja Maja ma załzawione od kataru i je trze co rusz...powiem Ci jedno, "katarek" jest rewelacyjny, co godzinę-półtorej Mai ściągam i ma potem duży komfort, a jak widzę, że znów zaczyna się potok z noska, to znów idzie w ruch katarek.
Spróbuj jej calcium podać, jeżeli to alergia, to powinno zmiejszyć objawy

Silva wczoraj byłyśmy u lekarza i osłuchowo czysto, lekarka powiedziała, że ona nie wie skąd ten kaszel i katar bo infekcji żadnej nie ma:confused:
moon no właśnie malowaliśmy tydzień temu i kataru nie było, zaczęliśmy też w piątek i w sobotę już był. Dom wywietrzony, a pies jak gubił sierść to my byłyśmy w tym czasie w Polsce więc nas ominęło:dry:

dubeltówka
A moze - jesli jej gotujesz - na cos pryskanego trafiłas?
Moze nowe perfumy, mydło (wasze) itp. A roztocza? Ja jak były te mrozy to wietrzyłam na dworze , wszystkie poduszki, spiworki, koce itp.

Nie mam doswiadczenia w alergiach tak tylko napisałam co mi przyszło.

reklama
mrsmoon jakim cudem Maja daje sobie odciągać gilki? bo moja nie pozwala sie nawet zbliżyć do nosa z Fridą, mimo że zawsze po dobroci próbujemy ale i tak nic, wiec ma nos na maksa zapchany i ani nie da odciągnąć, ani wpuścić kropelek - nic :wściekła/y: więc wydzielina jej zalega, spływa i ciągle kaszle, a w nocy się dusi tym zapchanym noskiem :-(A to już jej 3 katar :wściekła/y:
dubeltówka jeśli infekcja wykluczona, to chyba zostaje alergia, niestety musisz obserwować i wydedukować co moze byc alergenem, i sierść i farba pasują, tylko które jest winowajcą...

Do góry