reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ratunku, co robić!? czyli choroby, lekarstwa, alergie, ulewanka, nietypowe kupki itd.

Silva widzę, że mamy ten sam problem z nauczeniem dzieciaczków picia z butelki. Moja również nie chce pic, więc za podpowiedzią Aestimy kupię kubek (dopiero teraz bo dałam sobie/nam jeszcze tydzień czasu na próby z butelką, ale nic z tego; łącznie 3 tyg prób). Nie będę kupować różnych butelek bo kurna tylko portfel chudszy a zakładam (optymistka ze mnie:-D), że kubek załapie, bo ze szklanki pije a jak się rwie do niej to aż sama byłam w szoku. Ale spróbowałam podać ze szklanki tylko 2 razy, bo wydaje mi się, że przy takim piciu mała może 'najeść' się powietrza a tego raczej nie chcę:no:
także kubek pójdzie w ruch, zdam relacje jak nam poszło (ale to chyba w innym wątku).

reklama
beniego wlasnie przeleciało :( co teraz? rano zrobil normalna kupke a teraz go tak przelecialo ze myslalm ze sufit bede ścierać :cool::cool: mam sie martwic czy jeszcze nie ?

i co mu podać? jedlismy wlasnie miesko i po jednej lyzce kupke zrobil wiec watpie zeby to było to....ale juz obiadku nie dałam dałam mu wode do popicia i czekam az bedzie chcial jesc to mu zwykłe mleko dam...

czy coca cola moze uczulac dzieciaczki karmiąc cycem?
Pilam cole odkad mloda skonczyla ok 4 mies. i nic jej nie bylo nigdy.
Odkad ospe skonczyla mam problem z jej buzka... ma czerwone plamy z drobnymi krostkami strasznie szorska ta skora gdzie krostki. Tylko prawy policzek + czolo. Czasami wywala ja w zgieciach kolo dloni i od dloni do lokcia jedna czy dwie plamki wielkosci paznokcia. Ale na rekach to sporadycznie caly czas ma za to na policzkach.
Juz od 4 dni nie jadam nabialu i czekoladowych slodyczy. Ale popijam sobie raz w tyg coca cole... i wlasnie wczoraj wy[pilam 3 puszki i kurde mloda na wieczor polika dostala mega czerwonego z krostami... nasililo sie jej.
Wiec coca cola uczula?

edit:
jadla tez rosolek pierwszy raz taki gotowany razem warzywka z kurakiem i pozniej ten wywar i to wszystko zmiksowalam +makaron... i zjadla... nie wiem moze to na gluten z makaronu? a moze na wywar z kuraka?? nie mam pojecia..
czytalam ze przewod pokarmowy po ospie mogl sie oslabic i z tad te problemu w postaci uczulenia.... ale sama nie wiem co ja uczula... proszek wykluczam mam ciagle ten sam LOVELE

Ostatnia edycja:
dopisalam "edit" u siebie w poprzednim poście...
no zolza idziemy w srode.... terminy sa dlugie u nas. ale co lekarz powie.. obserwowac i da masc... juz to znam z synkiem tak bylo jak mial pol roczku to tez lazilam ale on mial na calym ciele krostki drobne a ta tylko na policzku....

Ostatnia edycja:
Wywar miesny,gluten w duzej ilosci,cola...larvuniu proponuje poczekac z dawaniem rosolu z kliseczkami Misi,bo to za male dziecko jeszcze jest.Wywar ze wzgl na bialko to b.silny alergen. Cole sprobuj wypic za 2 tyg to soe przekonasz czy byla winna

reklama
Absolutnie nie. Mięsko mam pomrożone, już ugotowane. Gotuje warzywka i jak już wyłączę gaz, dodaję mięso. Czekam chwilkę, żeby się ogrzało i miksuję. Ja bardzo uważam, bo u Ediśka co chwila coś wyskakiwało.

Do góry