reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ratunku, co robić!? czyli choroby, lekarstwa, alergie, ulewanka, nietypowe kupki itd.

Witam
Dziewczyny mam nadzieje ze mnie nie wyrzucicie. Jestem Sierpniowka 2011 i tez mam problem z tym katarkiem, zapchanym noskiem etc Mysle nad nebulizatorem tylko nie wiem jakiej firmy - mozecie cos polecic?
Poza tym pytanie - sól fizjologiczna do niego to jest potrzebna jakas specjalna?

reklama
ręcznik na kaloryferze nie pomógł, dziś włączam nawilżacz...w nocy mieliśmy 3 pobudki na zakraplanie noska, znów prawie nic nie odciągnęłam, praktycznie sama woda morska wystarczyła do udrożnienia

mrsmoon - ja stosuję nawilżacz BONECO - model 7136 Boneco 7131 - Ceneo.pl

kupiłam na allegro używany za 100 zł - uzywam go ok. 15h/dobę i jest mega wydajny - wlewam wode i wystarcza na ok 3 dni :) - nawilżacz idzie w nocy ok. 12 h bez przerwy - jest cichy (co było bardzo ważne dla mnie) i spokojnie nawilża powietrze w pokoju o ok. 20m2 - skończylo się zakrapianie noska w nocy - wystarczy wieczorem przed spaniem i mały od razy spokojnie oddycha i śpi bez przerwy ok. 9-10h w nocy - to między innymi zasługa nawilżacza :)

Hej, dwa pytania:

- mam problem, aby nauczyć Szymka picia z butelki, próbowałam już butelek Lovi, TT, Avent - bez rezultatu, próbuję codzienie od 3 tygodni i doopa... podobno jakaś firma ma butelki z bardzo miękkimi smoczkami, które dzieciaki szybciej tolerują... czy wiecie o jakie smoczki jakiej firmy może chodzić?

- moja sąsiadka ma problem z pieluszkami, jej synek (też czerwcowy) w nocy się zasikuje - próbowała pieluszek kilku firm, ale nadal to samo... nie ma kasy żeby kupić pieluszki wszystkich firm na próbę - czy możecie polecić lub podpowiedzieć, które z pieluszek są najbardziej chłonne lub najsolidniej wykończone?

Silva ja może pomogę z pieluchami, tzn... nie pomogę :/ my sami próbowaliśmy kilku firm i niestety problem ten sam, prawie codziennie 1-2 razy pajacyk zasikany po pachy i ryk o 3 nad ranem bo mama wybudza na przebieranie.. ale czasem jak mały zaczyna uroczo sikać jak mu zmieniam pieluszkę i momentalnie wszystko, body, ubranko, pielucha flanelowa, przewijak jest MEGAAAAA mokre to myślę, że jeszcze nie wyprodukowano pieluch, które byłyby w stanie w kilka sekund wchłonąć ten ogrom produkcyjny mojego Łobuza :] myślę, że to taki typ, który po prostu rzadziej sika i pielucha nie nadąża :p wcześniej kombinowaliśmy z rozmiarami, firmami i nic z tego... ale jak koleżanka coś wymyśli to koniecznie daj znać... na pocieszenie dodam, że nie jest sama :)

Silva, a może to kwestia ułożenia siusiaka? ;) Pamiętam, że przy Jasiu też zdarzały się przecieki, a jak się zaczął wiercić w nocy to bardziej, bo w zależności na którym boku leżał ten był mokry.

Proponuje zrobić zrzutę i wysłać Tobie bądź koleżance. Ja mogę podesłać Dada3 i Huggies Premium 4+ (10-16kg choć te pewnie będą za duże).

Ja mogę wysłać dada 4 i chyba pampers 4, bo na dniach mam w planach kupić.
A co do przecieków- nam się zdarzały, ale od kiedy pilnujemy ułożenia siuraka, problem się skończył. i pieluchy z rossmana nam przeciekały bardzo.

U mnie sprawdzily sie na te nocne lanie - pampers play (te pomarnczowe, tania wersja) rozmiar 4 (normalnie mamy jeszcze 3), swietnie opinal boki i plecki. U nas zawsze wyplywalo bokiem jak spal. Te pampersy spokojnie wytrzymuja u nas do 12 godzin.

reklama
Silva....może Szymuś wcale nie nauczy się pić z butelki. Mój Damian nigdy się nie nauczył, nigdy nie miał żadnego smoka w buzi, nigdy nie pił z żadnej butelki. Jakiekolwiek próby kończyły się momentalnie odruchem wymiotnym. A Julia pije z każdej butelki, jaka by nie była :-)

Do góry