reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ratunku, co robić!? czyli choroby, lekarstwa, alergie, ulewanka, nietypowe kupki itd.

reklama
no to ja już wszystko wiem - można oznaczyć igE we krwi i wtedy będzie to oznaczało, że w organizmie wystąpiła alergia, ale dokładne testy na co ta alergia robi się dzieciom dopiero od około 3-go roku życia

u nas nie ma sensu oznaczać igE bo widać gołym okiem, że to alergia... nie wiadomo było tylko na co... zmiany skórne się wygoiły dzięki tej robionej maści no i od diety hypoalergicznej

lekarka kazała zacząć testować i powiedziała żeby zacząć od przetworów mlecznych, zjeść trochę jogurtu lub serka i poobserwować, jeśli będzie ok, to za tydzień kolejne rzeczy np. cytrusy, orzechy, kakao itd. tylko oczywiście małe ilości!

wróciłam więc do domu z wizyty szczęśliwa, że mogę zjeść coś dobrego i zjadłam małą kanapkę z serkiem wiejskim... no i następnego dnia pojwiła się nowa łuszcząca się czerwona plamka:(((( a dzisiaj już kilka kolejnych więc to musi być białko mleka krowiego!!! fuck!

no ciekawa jestem czy tylko to...

a ja tak kocham nabiał:((( no trudno, zdrwowie dziecka najważniejsze! kupię sobie zatem wapń w aptece (lekarka poleciła calcium gluconicum), żeby mi zęby nie wypadły:) a za kilka dni spróbuję z sojowym mlekiem...

Ostatnia edycja:
Silva u mnie to samo. Weronika ma skazę białkową, ale występuje tylko po spożyciu przeze mnie pełnego mleka- całe szczęście, że tylko po takim, a więc chude jogurty, kefiry mogę jeść ale w baaardzo małych ilościach.

dziewczyny a u nas chyba znalazłam przyczynę płaczu, a mianowicie - jogurty!!!
jest to możliwe?
nie jadłam jakiś czas a teraz od ok 3-4 dni jem jednego na dzień i od tego czasu Mati płacze ok 18-20 i prostuje nóżki i sie spina. I dodatkowo ma lekką wysypke na ramionkach...
odpiszcie czy to może być to wg was?

kati jakoś trudno mi połączyć jogurty z bólem brzuszka... jogurty chyba powinny pomóc, nie? Ale nie znam się. Odstaw na trzy dni i zobacz czy będzie lepiej. Jeśli ma wysypkę, to coś go będzie uczulać.

reklama
Dziewczyny, napiszcie proszę, co oprócz wody morskiej, fridy i układania na brzuszku stosowałyście na katar? Maja strasznie świszczy, nosek ma przytkany, teraz śpi na brzuszku. Zastanawiam się, jak jeszcze mogę jej pomóc

Do góry