reklama
U nas powrót ciemieniuszki, już mam tego dość :-( Znowu kremik Musteli wkroczył do akcji. Poza tam mała ma alergie na coś co jem i za cholerkę nie mogę odkryć na co. Podejrzewam że ta ciemieniuszka ma też podłoże alergiczne. Nabiału nie jem już 2 tyg a krostki na policzkach i sucha skórka na ciałku dalej jest. Nawilżam jej skórę przy każdej zmianie pieluszki. W dzień jest ok, ale po nocy tarka na ciałku. W środę idę do dermatologa, może mi coś doradzi na ta nieładną skórę.
traschka
Mama Marysi
u nas też wciąż lekka ciemieniuszka. DO tego Marysi znów coś wychodzi na skórze. Wcześniej miała takie "skazowe" plamy i szorstką skórę na buźce. Odstawiłam białko na ponad tydzień i jej przeszło ale jak powróciłam do rzeczy białkowych to nie pojawiło się ponownie. A teraz, po 6 tygodniach od tamtego wróciła jej taka "tarka" na ciele, w kilku miejscach na brzuszku, nóżkach i rączce. Czy to może być skaza białkowa? Chyba nie skoro wcześniej zeszło pomimo picia mleka itp. A zatem azs? Kurcze, skąd się biorą takie cholerstwa? Znowu muszę z nią do lekarza iść...
traschka
Mama Marysi
misia więc jakby co będziesz moją kopalnią wiedzy
traschka
Mama Marysi
przpusczam, że trudny jest poczatek kiedy trzeba się przyzwyczaić do pewnych nowych rzeczy... a potem wchodzi w krew. Mam oczywiście nadzieję, że to jednak żadna z tych rzeczy, ale objawy są chyba zbyt ewidentne...
Madzioolka
Moja Maja 09.06.2011
Traschka my też walczymy z ciemieniuchą, na początku nie widziałam jej wcale ale jak pewnego dnia "pogrzebałam" Majce troche we włosach to byłam przerażona - ciemieniucha delikatna ale na ogromnej powierzchni.... troche wyczesałam ale i tak zostało tego cholerstwa mnóstwo no i wracało też na te "wyczyszczone" miejsca... teściowa dała mi Emolium na suchą skórę głowy i muszę Ci powiedzieć że podziałało świetnie, nie dość że zlikwidowało to co było to już się nie odnawia nakładałam na główkę po kąpieli, wmasowywałam i potem jeszcze szczotką przejeżdżałam żeby wygładzić zwichrowane kosmyki
reklama
traschka
Mama Marysi
madziollka a możesz napisać dokładnie co to? Bo z emolium jest strasznie dużo różnych kosmetyków...
Podziel się: