reklama
ja szczepie zwyklymi, dominika tez byla szczepiona nimi i wszystko ok. niby sa to 3 wklucia i maly plakal no ale co zrobic. pozniej spal caly dzien i nic zlego sie nie dzialo. do mnie nie przemawia jedyny argument jaki maja firmy farmaceutyczne ze za 200 jest mniej bolu.. a co jesli ktos nie ma tych 200 zl- jest gorszym rodzicem???
Ja miałam szczepić refundowanymi [nie lubię, kiedy coś jest zbyt modne i jest taka nagonka, jak z tymi cudami 5w1 i 6w1]. Ale zdecydowałam się zaszczepić Edgarka przeciw pneumokokom dodatkowo. I dziś idziemy. Pielęgniarka powiedziała, że oni mają jakąś szczepionkę skojarzoną za 94zł. Pogadam dziś z lekarką i zdecyduję przed samym szczepieniem, bo nie wiem, co to dokładnie za szczepionka. Bo byłyby 4 ukłucia... Innemu dziecku zrobiłabym te zastrzyki bez mrugnięcia okiem, ale kiedy pomyślę, że to mój synek ma być tyle razy kłuty, to serce mi się ściska... Aż sama jestem zaskoczona swoją reakcją... :-)i dalej jestem ogłupiała...:-(
Co osoba to inna opinia.
zolzunia a Ty którymi szczepisz Edgarka??
u nas ropka wyciekła po wkłuciu na gruźlice takze ciuszki idą do wygotowania
opuchlizna po wczorajszym wzw zeszła
a szczepimy sie za 4 TYGOdnie 5w1, pneumo i meningo jeszcze do rozwazenia..ale jak pozxniej zaszczepie to bezie mniej dawek..a to roznicy am nie robi bo poki co maly nie styka sie z dziećmi
opuchlizna po wczorajszym wzw zeszła
a szczepimy sie za 4 TYGOdnie 5w1, pneumo i meningo jeszcze do rozwazenia..ale jak pozxniej zaszczepie to bezie mniej dawek..a to roznicy am nie robi bo poki co maly nie styka sie z dziećmi
Ironia to będzie wasze pierwsze szczepienie 5 w 1 za 4 tygodnie?
Nam kazali tylko często zmieniać kaftaniki czy bodziaki, ale o gotowaniu nie było mowy. Ja do prania i tak daję specjalny preparat, bo piorę razem z pieluszkami ubranka albo olejek z drzewa herbacianego też odkaża.
Nam kazali tylko często zmieniać kaftaniki czy bodziaki, ale o gotowaniu nie było mowy. Ja do prania i tak daję specjalny preparat, bo piorę razem z pieluszkami ubranka albo olejek z drzewa herbacianego też odkaża.
Madzioolka
Moja Maja 09.06.2011
U nas po wycieku ropki jest suchy strupek, ale taki gładziutki, na równi z rączką no i już nie ma praktycznie zaczerwienienia
blusia - u nas ie zauwazylam dziurki bo jakby zastrupkowało sie to wiec pewnie cos tam sie bedzie jeszcze sączyć :-)
setana- tak to bedzie pierwsze szczepienie 5w1 :-) ja nie piore w specjalnym proszku wszystkie ubrania i nasza i jego pierzemy w bryzie z jakimis mikrotermalno cośtam...
setana- tak to bedzie pierwsze szczepienie 5w1 :-) ja nie piore w specjalnym proszku wszystkie ubrania i nasza i jego pierzemy w bryzie z jakimis mikrotermalno cośtam...
reklama
Podziel się: